2013-07-27 10:32:10
Φωτογραφία για Πάτρα: Tα κατάφεραν οι 5 Πατρινοί - Έφτασαν στην κορυφή της Ευρώπης - Δείτε φωτο
Oι πέντε πατρινοί αναβάτες BMW τα κατάφεραν! Μετά από δύο εβδομάδες συνεχούς οδήγησης έφθασαν το περασμένο Σάββατο στο βορειότερο σημείο της Ευρώπης, στο Nordcapp της Νορβηγίας. Η παρέα αποτελείτο από τους Γιώργο Καρακίτσο, Θόδωρο Καράμπελα, Οθωνα Ζέρβα, Γιώργο Βαρελάς και Νότη Βαρελά, ενώ στην Κοπεγχάγη παρέλαβαν και τις συζύγους τους (οι οποίες έφθασαν αεροπορικώς στην πρωτεύουσα της Δανίας) προκειμένου να συνεχίσουν μαζί το ταξίδι τους μέχρι το άκρο της Σκανδιναβικής χερσονήσου.

Το Βόρειο Ακρωτήριο - NORDKAPP - στα Νορβηγικά είναι το βορειότερο ακρωτήριο (γεωγραφικό πλάτος 71ο 10΄21΄΄) της Ευρώπης όπου φτάνει δρόμος.

Οι πέντε αναβάτες όχι μόνο ευχαριστήθηκαν την διαδρομή, αλλά είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν την «θεϊκή» σε πολλές περιπτώσεις θέα των Νορβηγικών φιορδ, να ζήσουν το καλοκαίρι του Βορρά στο οποίο ο ήλιος δύει... τα μεσάνυχτα και η νύχτα διαρκεί τρεις ώρες, αλλά και να απολαύσουν τους εκλεκτούς μεζέδες ταράνδου που αποτελούν και την σπεσιαλιτέ της χώρας.


Το βόρειο ακρωτήριο "φιλοξενεί" τους επισκέπτες του με δύσκολες καιρικές και εδαφικές συνθήκες ακόμα και το καλοκαίρι. Κρύο, βροχή, υγρασία, θυελλώδεις άνεμοι και καταχνιά είναι συνηθισμένα καιρικά φαινόμενα που θα βρει ο ταξιδιώτης το καλοκαίρι.

Οι πέντε αναβάτες πέρασαν και στην Φινλανδία και ήδη βρίσκονται στον δρόμο της επιστροφής για την Ελλάδα. Οι γυναίκες τους θα επιστρέψουν αεροπορικώς ενώ οι ίδιοι συνεχίζουν το ταξίδι τους μέχρι το λιμάνι της Ιταλίας στο οποίο θα επιβιβαστούν στο Super Fast για να επιστρέψουν Πάτρα.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ