2013-07-27 09:23:04
Φωτογραφία για Κόμμα Ελεύθερων Πολιτών: Εθνικό Νόμισμα...; Συνάντηση Ομπάμα-Σαμαρά…
Από το Γραφείο Τύπου

Επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ Επίσκεψη Υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ στην Ελλάδα…

Συνάντηση Ομπάμα – Σαμαρά…

Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες…

Την ώρα που η Ελλάδα και οι Έλληνες δοκιμάζονται σκληρά και οι «εθνοσωτήρες» διαδέχονται ο ένας τον άλλο, στην χώρα μας ελάχιστα πράγματα έχουν ανοδική πορεία! Οι τιμές, η ανεργία, τα χρέη και τα ταξίδια των πολιτικών! Αρχικά ο πιο δημοφιλής προορισμός ήταν η Γερμανία αλλά από τις αρχές του 2013 ψηλά στην λίστα έχει ανέβει και η Αμερική… Πολλές οι ανταλλαγές επισκέψεων και όποιος πιστεύει ότι είναι εθιμοτυπικού χαρακτήρα μάλλον εθελοτυφλεί… Είναι κάτι παραπάνω από προφανές, πλέον, οτι υπάρχει «σχέδιο»…

Δηλώσεις Αλέξη Τσίπρα στις 22-1-2013.

Ας θυμηθούμε ένα απόσπασμα των δηλώσεων του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ και της ομιλίας του στο Ινστιτούτο Brookings, πριν το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, όπου μεταξύ άλλων δήλωσε και τα εξής:


«…Αυτό που πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι το φάρμακο για την κρίση, τελικά, είναι χειρότερο από την ίδια την ασθένεια. Και ότι η Ελλάδα έχει βρεθεί στη δίνη του κυκλώνα, έχει γίνει ένα πειραματόζωο νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Είναι σημαντικό να έχουμε τη δυνατότητα να λέμε τη γνώμη μας και τις προτάσεις μας χωρίς διαμεσολαβητές. Και αυτή η δυνατότητα μας δίνεται από την τετραήμερη αυτή επίσκεψη. Θα έχω την ευκαιρία να μιλήσω σ’ ένα κοινό που παίζει σημαντικό ρόλο, στο Brookings Institution, αλλά και στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια» και «Η Ευρώπη δεν φαίνεται να έχει διδαχθεί από το κραχ του 1929 και αρνείται να δει τα διαρθρωτικά ρήγματα στην καρδιά της Νομισματικής Ένωσης», και «… η πολιτική της λιτότητας στην Ευρώπη επιταχύνει το ρυθμό της κατάρρευσης σε χώρες όπως η Ελλάδα, ενισχύοντας την ύφεση, με τεράστιο κόστος για τους ανθρώπους και τη Δημοκρατία».

Δηλώσεις Αντώνη Σαμαρά μετά τη συνάντηση με τον Υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου.

Σας παραθέτουμε επίσης και μέρος των δηλώσεων του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από τη συνάντησή του με τον Υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου. Μεταξύ άλλων δήλωσε:

«…η συζήτησή μας επικεντρώθηκε στις προφανείς προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, της ανάπτυξης και της σταθερότητας. Σταθερότητας που βασίζεται στην δικαιοσύνη ώστε να επιτευχθεί μόνιμη ειρήνη στην ταραγμένη περιοχή μας. Επίσης στην σταθερότητα που θα βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά μας και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας» και «Η Ακρόπολη συμβολίζει την προσπάθεια της ανθρωπότητας να απαλλάξει τον εαυτό της από την τυραννία και να πάει στην αρμονία και την πρόοδο. Αυτές είναι και οι βασικές αξίες για τις οποίες αγωνιζόμεθα. Πάνω στην πέτρα σκάλισαν το Σύνταγμά τους. Η Ελλάδα έχει περάσει από πολλές δυσκολίες τα τελευταία τρία χρόνια. Τους τελευταίους 12 μήνες έχει προχωρήσει τόσο πολύ στην Ευρώπη όσο και έξω από αυτή». Από όσα μπορούμε να καταλάβουμε, λοιπόν, το μόνο βέβαιο είναι οτι δε μίλησαν για την έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ…

Στις 8 Αυγούστου, μια μέρα πριν την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών του, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα αποφάσισε τελικά να συναντήσει για λίγο τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά με θέματα ατζέντας, μεταξύ άλλων, την αμυντική συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας, τη Διατλαντική Εμπορική και Επενδυτική Εταιρική Σχέση, την περιφερειακή συνεργασία, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, τις προοπτικές διευθέτησης στην Κύπρο, τις εξελίξεις στη Βόρεια Αφρική, και τη Συρία.

Σύμφωνα με τα παραπάνω έχουμε να κάνουμε με ένα ιδιότυπο σταυρόλεξο… Τα ερωτήματα που προκύπτον είναι πολλά, οι απαντήσεις διαφορετικές αλλά ο παρονομαστής κοινός… Μήπως ο Ομπάμα ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να κυβερνήσει αλλά αυτό για να είναι εφικτό πρέπει να βρεθεί λύση με τις συνιστώσες που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως ο Αλέξης Τσίπρας του απάντησε ότι άλλοι «βούλιαξαν» την οικονομία της χώρας και γιατί να καλούμε εγώ τώρα να «βγάλω τα κάστανα από την φωτιά» όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός; Μήπως ο Ομπάμα ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει μια ξεκάθαρη θέση σε ότι αφορά εθνικό νόμισμα ή ευρώ; Μήπως ο Ομπάμα του δήλωσε ότι την Ελλάδα θα την οδηγήσει ο Αντώνης Σαμαράς εκτός ευρώ αλλά με την προϋπόθεση ότι θα μείνει εντός ευρωζώνης; Το μόνο βέβαιο είναι ότι στο συνέδριο ο Αλέξης Τσιπράς τάχθηκε υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ και την ευρωζώνη.

Τελικά μία μέρα πριν τις καλοκαιρινές του διακοπές ο Μπαράκ Ομπάμα θυμήθηκε και κάποια θέματα που έπρεπε να συζητήσει με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά, όπως αναφέραμε και πιο πάνω. Μήπως τελικά η συνάντηση Ομπάμα – Σαμαρά αφορά το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το ευρώ, χωρίς έξοδο από την ευρωζώνη; Μήπως τελικά ο Ομπάμα αποφάσισε να σώσει την Ελλάδα; Μήπως τελικά δώσει τελεσίγραφο στο Σαμαρά που να λέει «Επιστρέφεις στην Ελλάδα και οδηγείς τη χώρα σε ελεγχόμενη χρεοκοπία»;

Είναι τυχαία, τελικά, η δήλωση του Κωνσταντίνου Καραμανλή που αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα στις 22-7-2013… Ας δούμε τι αναφέρει… «Κι όμως ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής τοποθετήθηκε (και πάλι παρασκηνιακά).-Εγώ δεν ψηφίζω άλλα μέτρα… Αυτό εξομολογήθηκε σε συνεργάτες του, κατά πληροφορίες, τη μέρα που ψηφιζόταν το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο, συμπληρώνοντας “θα παραιτηθώ κι από βουλευτής, εφόσον ξαναφέρουν για ψήφιση με τέτοιο τρόπο, οτιδήποτε οριζόντιο…”! Μάλιστα οι τελευταίες τοποθετήσεις του Στουρνάρα για την ΕΛΣΤΑΤ επί Καραμανλή, έχουν κάνει έξαλλο τον πρώην πρωθυπουργό. Δεν είναι μόνο οι βουλευτές της ΝΔ που σχεδόν απεγνωσμένα πλέον του ζητούν να παρέμβει. Είναι και ο ίδιος που διαπιστώνει το αδιέξοδο των επιλογών της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Αλλά αν κάτι ανησυχεί περισσότερο από όλα τον πρώην πρωθυπουργό είναι η έλλειψη εθνικού σχεδίου δράσης, όπως τονίζει. Η κυβέρνηση άγεται και φέρεται πίσω από τις διαθέσεις της Μέρκελ. Τα πράγματα τον χειμώνα θα είναι πολύ δύσκολα, κανείς δεν έχει αντιληφθεί ότι δεν υπάρχει πλέον άλλος χρόνος για χάσιμο…εξηγεί ο πρώην πρωθυπουργός στους συνομιλητές του. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος έχει αρχίσει να παίρνει ήδη πρωτοβουλίες. Ψηλά στην ατζέντα των κινήσεων του πρώην πρωθυπουργού είναι οι συναντήσεις με ηγέτες όπως ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Νικολά Σαρκοζί. Πληροφορίες θέλουν την συνάντηση με τον Πούτιν να γίνεται το προσεχές διάστημα. Κι όλα αυτά με διακριτικό τρόπο ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην κυβέρνηση Σαμαρά, την πτώση της οποίας δεν θα θελε με τίποτε να χρεωθεί.».

Όλα αυτά με κάνουν να αισθάνομαι ότι τελικά ο Ομπαμα θα δηλώσει στον Σαμαρά «Αν οδηγήσεις τη χώρα σε ελεγχόμενη χρεοκοπία και σε έξοδο από το ευρώ είναι βέβαιο ότι θα φύγεις περπατώντας από το Μαξίμου. Αν όμως η χώρα οδηγηθεί σε άτακτη χρεοκοπία, μετά από όσα έχεις υποσχεθεί, είναι βέβαιο ότι θα χρειαστείς ελικόπτερο».

Και βέβαια μη ξεχνάμε ότι η δύναμη και η επιρροή που ασκεί ο Κώστας Καραμανλής μέσα στην κυβέρνηση Σαμαρά είναι μεγάλη, τόση ώστε να ρίξει την κυβέρνηση.

Ως Πρόεδρος του κόμματος των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, σκεπτόμενος πάντα και ως πολιτικός αλλά και ως πολίτης, έχω τη δυνατότητα να δηλώσω ότι τα τέσσερα χρόνια ύφεσης και το ελληνικό χρέος, που φτάνει ίσως και το 165% του ΑΕΠ, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια την πατρίδα μας σε αυτό που οι Financial Times ονομάζουν “GREXIT”, βίαιη έξοδο από την οικονομική και νομισματική ένωση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον ελληνικό λαό.

Η οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται με τη βία από την κυβέρνηση είναι δίχως προοπτική και όρους ανάπτυξης, είναι μια καταδικασμένη πολιτική να αποτύχει. Επίσης βάζει ταφόπλακα στην όποια προοπτική ανάπτυξης θα μπορούσε να υπάρξει. Τυφλή και εγκλωβισμένη στο δόγμα για μια “Γερμανική Ευρώπη” μοιάζει με το σκύλο που προσπαθεί να δαγκώσει την ουρά του.

Στο προσχηματικό δίλημμα ΕΥΡΩ ή ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ το κόμμα των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ έχει απάντηση και δηλώνει τη γρηγορη επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, μια πρόταση που μας δίνει τη δυνατότητα για “κόψιμο χρήματος” που τόσο ανάγκη έχει η ελληνική οικονομία. Μια πολιτική που θα δώσει άμεση ανάσα στην άνυδρη ελληνική οικονομία, και θα δώσει επίσης αισιοδοξία και προοπτική ανάπτυξης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που σήμερα στενάζουν από έλλειψη ρευστότητας, μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν την κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία.

Όποια άλλη οικονομική πολιτική είναι σπιράλ θανάτου, η ύφεση θα συνεχιστεί και το χρέος σε σχέση με το ΑΕΠ θα εκτοξευτεί σε όλο και μεγαλύτερα ύψη. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ