2013-07-27 03:20:10
Φωτογραφία για Κύπρος: Συναγερμός στον Πρωταρά από κομμάτια πίσσας σε παραλίες
Αμμόχωστος: Κομμάτια πίσσας, τα οποία οφείλονται στην πετρελαιοκηλίδα που δημιουργήθηκε πριν από... μερικές μέρες στη θαλάσσια περιοχή της κατεχόμενης Καρπασίας, εκβράστηκαν στις παραλίες του Πρωταρά. Το φαινόμενο αυτό, το οποίο αποτελεί σημαντική οικολογική καταστροφή, σήμανε σήμερα συναγερμό στις αρμόδιες Αρχές της επαρχίας Αμμοχώστου. 

Γύρω στο μεσημέρι στο κόλπο του «Fig Tree» προκλήθηκε αναστάτωση όταν λουόμενοι, ενώ κολυμπούσαν, εντόπισαν κομμάτια πίσσας σε στερεά μορφή να επιπλέουν στο νερό. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο διαχείρισης παραλιών του Δήμου Παραλιμνίου, Γιώργο Οικονόμου, κομμάτια πίσσας εκβράστηκαν στις παραλίες από την περιοχή Κάππαρη μέχρι και τον Κώννο. 

 Η άμεση κινητοποίηση των αρμοδίων Υπηρεσιών είχε ως αποτέλεσμα, η κατάσταση να τεθεί νωρίς το απόγευμα υπό πλήρη έλεγχο. Για τον καθαρισμό των παραλιών εργάστηκαν περίπου 50 άτομα από το Δήμο Παραλιμνίου, την Επαρχιακή Διοίκηση Αμμοχώστου και το Τμήμα Αλιείας.


 Επίσης, στην επιχείρηση έλαβε μέρος και ελικόπτερο της Αστυνομίας, το οποίο από αέρος εντόπιζε τα σημεία στη θάλασσα που υπήρχε πρόβλημα. Έχουν καθαριστεί πλήρως οι παραλίες από την περιοχή Κάππαρη μέχρι και την τοποθεσία «Νησιά», ενώ το ειδικό σκάφος του Τμήματος Αλιείας αυτή την ώρα «χτενίζει» την περιοχή του Κάβο Γκρέκο και συγκεκριμένα την παραλία των Αγίων Αναργύρων. 

 Σύμφωνα με τον απεσταλμένο του «Φ», χιλιάδες λουόμενοι στον Πρωταρά απολαμβάνουν τις παραλίες τις περιοχής χωρίς καμία ανησυχία. Το σκάφος του Τμήματος Αλιείας θα παραμείνει στην περιοχή καθόλη τη διάρκεια της νύχτας. Σημειώνεται ότι δείγμα της πίσσας έχει σταλεί ήδη για περαιτέρω εξετάσεις.
cytoday.eu
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ