2013-07-25 23:39:05
Φωτογραφία για Καθημερινές συνήθειες που δεν γνωρίζατε πως καταστρέφουν την επιδερμίδα
Μια όμορφη και λαμπερή επιδερμίδα χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και θυσίες, όπως ο συχνός καθαρισμός και η αποφυγή του καπνίσματος. Υπάρχουν ωστόσο μερικές ακόμη απλές καθημερινές συνήθειες που μπορεί να οδηγήσουν στην ταλαιπωρία και την καταστροφή της επιδερμίδας μας χωρίς να το καταλαβαίνουμε Το ξέρατε πως το κινητό σας τηλέφωνο μπορεί να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στο δέρμα σας; Κι όμως ναι! Οι συσκευές έχουν πάρα πολλά μικρόβια και αυτό διότι τόσο οι τσάντες, όσο και τα τραπέζια στις καφετέριες και γενικότερα τα μαγαζιά είναι γεμάτα από αυτά, όπως και τα χέρια μας. Όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο, τα μικρόβια αυτά μεταφέρονται από το ακουστικό στο αυτί και το πρόσωπο σας δημιουργώντας σπυράκια και μολύνσεις. Γι’ αυτό, καλό θα ήταν ανά τακτά διαστήματα να περνάτε προσεκτικά το κινητό σας με κάποιο υγρό μαντηλάκι καθαρισμού, προκειμένου να διώξετε την περισσότερη βρωμιά, πριν φτάσει στο πρόσωπο σας.


Επίσης, πολλά μικρόβια έχουν και οι μαξιλαροθήκες σας. Όσο κι αν σας φαίνεται τρελό, ισχύει! Κι αυτό διότι το βράδυ, όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα άρθρα, είναι η ώρα που η επιδερμίδα σας ανανεώνεται, αναζωογονείται και απομακρύνονται όλα τα νεκρά κύτταρα, τα οποία μένουν πάνω στο μαξιλάρι σας. Αυτό μπορεί να εντείνει τη δημιουργία μολύνσεων και σπυριών, γι’ αυτό καθαρίστε πάρα πολύ καλά το πρόσωπο σας πριν πέσετε για ύπνο και κάντε ένα scrub προσώπου μία φορά την εβδομάδα. Ωστόσο, εννοείται πως και η αλλαγή της μαξιλαροθήκης τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα θα βοηθήσει.

Τέλος, μια ακόμη τρελή συνήθεια που όμως μπορεί να κάνει την επιδερμίδα σας να σπάσει είναι η τσίχλα. Μπορεί να βοηθάει στην αντιμετώπιση της άσχημης αναπνοής, αλλά σε βάθος χρόνου μπορεί να δημιουργήσει ανεπιθύμητες ρυτίδες γύρω από το στόμα σας. Γι’ αυτό μην το παρακάνετε…

beautetinkyriaki.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ