2013-07-25 10:18:27
Φωτογραφία για ΗΡΩΙΚΗ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΒΑΦΤΗΚΕ ΣΤΟ ΑΙΜΑ
Άνανδρο τρομοκρατικό χτύπημα σε πούλμαν που μετέφερε γυναικόπαιδα.

Βρυξέλλες,Δ.Πορφύρης –Π.Σταφυλά

Πέντε νεκροί και 24 τραυματίες μεταξύ των οποίων και παιδιά είναι ο θλιβερός απολογισμός της επίθεσης σε πούλμαν από τη λεγόμενη « πολιτοφυλακή του Χαλεπίου » (αντιπολίτευση) .

Πριν σχεδόν ένα μήνα είχε επιβάλει κατάσταση πολιορκίας στην πόλη με αποτέλεσμα το λιμό του πληθυσμού. Μετά τις εκτεταμένες επιχειρήσεις που πραγματοποίησε ο Συριακός Αραβικός Στρατός, κατάφερε να ανοίξει δίοδο για το μαζικό ανεφοδιασμό του πληθυσμού και να αποφευχθεί μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση.

Ένοπλες ομάδες στην προσπάθεια ελέγχου της πόλης, όχι μόνο χτυπούν αδιάκριτα με ρουκέτες οικίες πολιτών αλλά και στήνουν τα γνωστά μπλόκα στις εισόδους και εξόδους της οικονομικής πρωτεύουσας.

Το μοιραίο ιδιωτικό λεωφορείο κατευθυνόταν από Χαλέπι προς Κανασέρ.Χτυπήθηκε από αλλεπάλληλες ριπές του FSΑ. Οι επιβαίνοντες, θέλησαν να βγούν από την πόλη με σκοπό τον ανεφοδιασμό τους σε τρόφιμα ή και τη μετοίκισή τους σε άλλες πιο ασφαλείς περιοχές. Πέντε πολίτες σκοτώθηκαν, ενώ άλλοι επτά νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Χαλεπίου. Οι υπόλοιποι 14, διακομίσθηκαν σε δυο άλλα νοσοκομεία.

Πηγή : Souria Baladi 23 και 24/07/13

 

olympia
InfoGnomon
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ