2013-07-25 09:09:11
Φωτογραφία για ΜΙΣΗ ΝΤΟΥΖΙΝΑ ΤΑ... «ΜΠΑΜ» ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΑΠΟ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΚΑΙ ΡΕΑΛ!
Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε μια πολύ μεγάλη μεταγραφή, ενισχύοντας σημαντικά το ρόστερ του με την προσθήκη του Χαβιέρ Σαβιόλα.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι πρόκειται για παίκτη πολύ μεγάλης αξίας και οι ερυθρόλευκοι είναι η ομάδα που έχει κάνει τις μεγαλύτερες μεταγραφές στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία είκοσι χρόνια, δαπανώντας πολλά εκατ. ευρώ για την απόκτηση αστέρων παγκόσμιας κλάσης.

Ο Σαβιόλα έχει φορέσει μεταξύ άλλων τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης και σε δημοσίευμά του το "sentragoal.gr" παρουσιάζει ποιους σπουδαίους παίκτες που έχουν παίξει στα δύο ισπανικά «μεγαθήρια» έχει εντάξει στο παρελθόν στο δυναμικό του ο Θρύλος.

Σας μεταφέρουμε αυτούσιο το δημοσίευμα:

ΡΙΒΑΛΝΤΟ

Ο Ολυμπιακός έκανε το μεγαλύτερο «μπαμ» στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου το καλοκαίρι του 2004, όταν ο Σωκράτης Κόκκαλης έπαιρνε την απόφαση να «στρώσει χρυσάφι» στα πόδια του Ριβάλντο, για να φορέσει τα ερυθρόλευκα. Ο μεγάλος Βραζιλιάνος άσος είπε το ναι στην πρόταση των πειραιωτών και η είδηση της μεταγραφής του λατινοαμερικάνου σούπερ σταρ προκάλεσε πάταγο και ενθουσίασε τον κόσμο του Ολυμπιακού.


ΖΙΟΒΑΝΙ

Μια ακόμα πολύ μεγάλη μεταγραφή του Ολυμπιακού, με τον Ζιοβάνι μάλιστα να πηγαίνει από την Μπάρτσα στους πρωταθλητές Ελλάδας το καλοκαίρι του 1999. Η μεταγραφή είχε κοστίσει 2,5 δισ δραχμές (7,5 εκ. ευρώ σημερινά λεφτά) και η υποδοχή που επιφύλαξαν οι οπαδοί των πειραιωτών στον 27χρόνο τότε Ζιοβάνι ήταν μοναδική.

Ο Ζιο έμεινε για έξι χρόνια στον Ολυμπιακό και αν μη τι άλλο αγαπήθηκε από τον κόσμο της ομάδας όσο λίγοι. Ακόμα και τώρα όταν επισκέπτεται τη χώρα μας, οι φίλαθλοι της πειραϊκής ομάδας φροντίζουν να του δείχνουν την αγάπη τους.

ΚΑΡΕΜΠΕ

Ο Κριστιάν Καρεμπέ μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό από τη Μίντλεσμπρο, αλλά νωρίτερα είχε φορέσει τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Γάλλος άσος είχε κάνει σημαντική καριέρα στη «βασίλισσα» και μάλιστα ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 1997-1998. Ο Καρεμπέ βοήθησε πολύ τους «ερυθρόλευκους» τα τρία χρόνια που αγωνίστηκε στην ομάδα του λιμανιού και έγινε από τα αγαπημένα παιδιά της εξέδρας.

ΜΠΡΑΒΟ

Το καλοκαίρι του 2007, ο Ολυμπιακός προχώρησε στην απόκτηση ενός ακόμα παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο λόγος για τον Ραούλ Μπράβο για τον οποίο οι «ερυθρόλευκοι» δαπάνησαν 1,5 εκατ. ευρώ για την αγορά του από τη «βασίλισσα», προσφέροντας όμως το ίδιο ποσό στον παίκτη για κάθε χρόνο (τριετές συμβόλαιο συνεργασίας) για να τον δελεάσουν να υπογράψει στους πειραιώτες. Ο διεθνής Ισπανός αμυντικός δεν ενθουσίασε βέβαια με την παρουσία του στην ομάδα του Πειραιά, ωστόσο ήταν μια μεταγραφή παίκτη από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

ΝΤΑΝΙ

Οι «ερυθρόλευκοι» ενέταξαν στο δυναμικό τους και τον Ντάνι Γκαρθία Λάρα, έναν επιθετικό που είχε φορέσει τη φανέλα της Μπάρτσα κάνοντας μάλιστα καλό όνομα, ωστόσο στον Ολυμπιακό δεν μπόρεσε ν' ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που υπήρχαν. Αντιμετώπισε και προβλήματα τραυματισμών κι επί της ουσίας δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του. Ωστόσο ήταν ένας παίκτης με καλό όνομα όταν αποκτήθηκε από τους πειραιώτες αλλά με πτωτική πορεία στην καριέρα του.

ΣΕΖΑΡ

Το καλοκαίρι του 2006 ο Τροντ Σόλιντ επέμενε στη διοίκηση του Ολυμπιακού για την απόκτηση του Βραζιλιάνου κεντρικού αμυντικού, Ζούλιο Σέζαρ, ο οποίος αγωνιζόταν στην Τίγκρες του Μεξικού. Ο λατινοαμερικάνος στόπερ είχε παίξει και στη Ρεάλ Μαδρίτης (είχε αγωνιστεί και στο 3-3 του Ολυμπιακού με την ισπανική ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ) και μετά από ένα σίριαλ ενός σχεδόν μήνα ο Σέζαρ «ντύθηκε» στα «ερυθρόλευκα».

ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

ΒΑΛΒΕΡΔΕ

Ο Ολυμπιακός συμφώνησε για πρώτη φορά με τον Ερνέστο Βαλβέρδε το καλοκαίρι του 2008 και ο Ισπανός έμελλε να γίνει ο πιο αγαπητός προπονητής στις τάξεις των φιλάθλων της πειραϊκής ομάδας. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε στην ποδοσφαιρική του καριέρα είχε φορέσει τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και ήταν από τους αγαπημένους παίκτες του Γιόχαν Κρόιφ.

ΜΙΤΣΕΛ

Ο νυν τεχνικός του Ολυμπιακού δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις σε ότι αφορά την ποδοσφαιρική του καριέρα, καθώς είναι, ακόμα και σήμερα, από τους παίκτες «θρύλους» της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο προπονητής της πειραϊκής ομάδας φόρεσε για 14 χρόνια τη φανέλα της «βασίλισσας» κι έγραψε ιστορία με τους «μερένγκες».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ