2013-07-25 08:39:04
Φωτογραφία για Νέο σκάνδαλο: Ο δήμαρχος του Σαν Ντιέγκο κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση
Μετά τον υποψήφιο δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Άντονι Γουίνερ, ο οποίος πριν λίγα χρόνια αναγκάστηκε να υποβάλει την παραίτησή του από το Δημοκρατικό κόμμα, έπειτα από 14 χρόνια θητείας, καθώς αποκαλύφθηκε πως διατηρούσε διαδικτυακές σχέσεις με έξι γυναίκες, εκ των οποίων μία 17χρονη, σειρά παίρνει ο δήμαρχος του Σαν Ντιέγκο.

Πριν λίγες ημέρες σε τηλεοπτικό του μήνυμα ο δήμαρχος του Σαν Ντιέγκο, Μπομπ Φίλνερ, είχε ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες για την ανάρμοστη συμπεριφορά του, καθώς σύμφωνα με καταγγελία πρώην συνεργάτιδας του, την είχε παρενοχλήσει σeξουαλικά.

Η Αιρίν ΜακΚόρμακ Τζάκσον κατηγόρησε ανοιχτά τον δήμαρχο ότι η συμπεριφορά τους στις γυναίκες του προσωπικού του ήταν απρεπής.

«Μου ζητούσε να εργάζομαι χωρίς να φοράω εσώρουχο», δήλωσε η Τζάκσον συμπληρώνοντας πως συχνά της ζητούσε να βγάλει τα ρούχα της και να φιλήσει τον 70χρονο Φίλνερ.

«Ένιωσα παραβίαση και τρόμαξα. Αυτή η δουλειά ήταν εφιάλτης για εμένα», τόνισε η Τζάκσον.

Στην αρχή ο Φίλνερ αρνήθηκε τις κατηγορίες ωστόσο όταν οι φωνές για σeξουαλική παρενόχληση αυξήθηκαν, αναγκάστηκε να προχωρήσει στο απολογητικό μήνυμά του.

Τις τελευταίες ημέρες, μάλιστα, μία ακόμα πρώην συνεργάτιδά του τον κατήγγειλε υποστηρίζοντας ότι την έπιασε τον πισiνό.

«Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης ήρθε κοντά μου και μου είπε ότι έκανα εξαιρετική δουλειά και ότι εκτιμούσε τις προσπάθειές μου. Στεκόμουν δίπλα του και γύρισε με κοίταξε και μου είπε να γυρίσω. Γύρισα κι εγώ και τότε εκείνος έβαλε το χέρι του στον πισiνό μου και γέλασε», δήλωσε η πολιτική σύμβουλος Λόρα Φίνκ.

Όταν έστειλε επιστολή στον δήμαρχο και τον επικεφαλής του προσωπικού του απαιτώντας να της ζητήσει συγγνώμη, εκείνος απολογήθηκε λέγοντας πως η Φινκ δεν κατάλαβε καλά Η Τζάκσον πάντως που ήταν η πρώτη γυναίκα που προχώρησε νομικά εναντίον του δημάρχου δήλωσε πως ο Φίλνερ αντιμετωπίζει τις γυναίκες σαν «αντικείμενα του σeξ ή ηλiθιες».

Παρόλα αυτά ο ίδιος στο βίντεο που κυκλοφόρησε υποστηρίζει πως έχει ανάγκη από βοήθεια και τονίζει ότι έχει αγωνιστεί για την ισότητα αναγνωρίζοντας πως δεν έχει σεβαστεί τις γυναίκες που εργάστηκαν μαζί του.
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ