2012-04-07 00:42:05
Φωτογραφία για Επικίνδυνη η ζωή στις φυλακές ακόμα και για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους
Την δραματική κατάσταση που επικρατεί στις ελληνικές φυλακές με το 70% των φυλακισμένων να είναι αλλοδαποί, επισημαίνει... το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΣΥΕ).

Όπως αποφάσισαν τα μέλη του ΟΣΥΕ από σήμερα Παρασκευή 6 Απριλίου μέχρι και την Μ. Παρασκευή 13 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί απεργία πείνας με βασικό αίτημα προς το υπουργείο Δικαιοσύνης

η χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Όπως δηλώνουν τα μέλη της ΟΣΥΕ, «Είμαστε αναγκασμένοι να θυμίσουμε σε όλους ότι η κατάληξη της εγκληματικής δράσης έχει ως απόληξη τον εργασιακό μας χώρο.

Υπήκοοι ξένων χωρών που ο πολιτισμός τους, τους επιτρέπει, αν δεν τους επιβάλλει να θεωρούν τη

ζωή συγκρίσιμο μέγεθος, αποτελούν πλέον τη μεγαλύτερη κατηγορία κρατουμένων που φιλοξενείται στις ελληνικές φυλακές και δεν παύουν καθημερινά να το εκφράζουν».

Οι Σωφρονιστικοί υπάλληλα επισημαίνουν ότι, καθημερινά στις φυλακές της χώρας έρχονται αντιμέτωποι με περιστατικά βίας και ξυλοδαρμού συναδέλφων τους αλλά και με «την εξαναγκαστική διαβίωση υγειών κρατουμένων με κρατούμενους που πάσχουν σοβαρά από λοιμώδη νοσήματα τους οποίους οι ίδιοι ερευνούν προκειμένου να αποτρέψουν μεταξύ τους συμπλοκές, που τις περισσότερες φορές είναι βαρύτατες και

αιμορραγικές.
defencenet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ