2013-07-24 16:51:05
Φωτογραφία για ΙΜΑΣ: Μόνο αναίμακτες παραχωρήσεις από τους εργαζόμενους
Για την ερχόμενη Παρασκευή έχει οριστεί νέα συνάντηση του Σωματείου Εργαζομένων με τη Διοίκηση της ΙΜΑΣ, προκειμένου να συζητήσουν για την παραπέρα συνεργασία τους, μετά την πρόταση της εταιρίας για εκ..

περιτροπής εργασία τεσσάρων ημερών, που δεν έγινε αποδεκτή, εκ μέρους των εργαζομένων.

Μιλώντας στο «Ράδιο Ένα» πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην ΙΜΑΣ Νίκος Μπουρούς, επανέλαβε ότι οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να αποδεχτούν ρυθμίσεις που συρρικνώνουν το εισόδημά τους, ειδικά σε μία περίοδο που η εταιρία φέρεται να έχει κέρδη και μάλιστα ενέκρινε επιχειρησιακή σύμβαση με αυξήσεις 2,7%.

Όπως ανέφερε η εταιρία υπέβαλε τέσσερις τελευταίες προτάσεις και «ζητάει να υλοποιηθούν όλες και να έχουμε παραπέρα διαπραγματεύσεις και να ικανοποιηθεί σαν εταιρία. Από αυτές τις τέσσερις προτάσεις εμείς έχουμε σκοπό να μην αποδεχτούμε καμία που να χει περικοπή από τον μισθό των εργαζομένων. Είμαστε ανοιχτοί να μιλήσουμε για πιο ευέλικτα σημεία με τα οποία θα γίνουν αναίμακτες παραχωρήσεις από τους εργαζομένους», τόνισε.


Προειδοποίησε δε ότι οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι για όλα και δεν ανέχονται άλλη κοροϊδία και ειρωνεία, ενώ μέχρι την Παρασκευή θα στείλουν επιστολές στα ανώτερα στελέχη και στον πρόεδρο του Ομίλου μέχρι την Παρασκευή.

Όσον αφορά τα κέρδη της εταιρίας και τις μειώσεις που πρότεινε, επισήμανε ότι τα έβαλε με την ΔΕΗ κι έχασε κάποιες δουλειές, ενώ κάποιες άλλες δουλειές που παίρνει η εταιρία από όλον τον κόσμο δεν δίνονται πλέον στο εργοστάσιο του Βόλου αλλά δίνονται σε άλλα εργοστάσια και ότι οι εργαζόμενοι δεν ευθύνονται για τα λάθη πολιτικής που έκανε η ΙΜΑΣ.

magnesianews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ