2013-07-24 13:29:07
Φωτογραφία για Aχαΐα: Φόβος και τρόμος το ηλεκτρονικό σύστημα εισροής-εκροής καυσίμων στα πρατήρια - Ποιοι και γιατί δεν θέλουν την θέσπισή του
Φόβος και τρόμος είναι για αρκετούς πρατηριούχους, η τοποθέτηση του ηλεκτρονικού συστήματος ειδροής εκροής καυσίμων στα πρατήρια καυσίμων του νομού Αχαΐας, με τον χώρο των πρατηριούχων να βοά για τη μικρή μειοψηφία συναδέλφων τους που δεν θέλουν τον έλεγχο που ενδεχομένως να αποκαλύψει μεγέθη απάτης σε βάρος καταναλωτών.

Στον αντίποδα, η συντριπρική πλειοψηφία των πρατρηριούχων του Νομού, επιθυμούν επίσπευση των διαδικασιών τοποθέτησης των μηχανημάτων σε αντλίες και βυτιοφόρα, "για να σπάσει επιτέλους το απόστημα της λαθρεμπορίας και κλοπής καυσίμων"

Προσθέτουν δε με νόημα οτι "δεν είναι δυνατόν να πωλείται καύσιμο από μερικούς, με κέρδος ενός λεπτού (και αν) στο λίτρο.

Δεν μπορεί-λένε- να υπάρχουν επιχειρήσεις που δουλεύουν με σχεδόν μηδενικό κέρδος. Κάτι άλλο υπάρχει από πίσω".

Τι προβλέπει το σύστημα εισροών-εκροών

*Μετράει αδιάλειπτα τη στάθμη του καυσίμου εντός της δεξαμενής, παρακολουθεί, καταγράφει και συγκρίνει τις ποσότητες των εξερχόμενων από τις αντλίες καυσίμων, με τις αντίστοιχες εξερχόμενες ποσότητες καυσίμων από τις δεξαμενές κατά τη λειτουργία του πρατηρίου σε πραγματικό χρόνο.


*Έχει δυνατότητα ανίχνευσης διαρροών καυσίμων ή συμπληρώνει, προσαρμόζεται και συνεργάζεται με ήδη εγκατεστημένα συστήματα ανίχνευσης διαρροών καυσίμων ώστε να αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα.

*Παρέχει έγκαιρη και κατάλληλη ειδοποίηση έναντι διαρροών, ανθρώπινου σφάλματος, αστοχίας υλικού ή λανθασμένου προγραμματισμού.

*Συλλέγει, καταγράφει, επεξεργάζεται και διασφαλίζει ηλεκτρονικά όλα τα δεδομένα που αφορούν τις εισροές και εκροές από τις δεξαμενές των καυσίμων καθώς και να αποστέλλει αυτά ηλεκτρονικά σε κεντρικές βάσεις δεδομένων.

*Συνδέεται με κατάλληλο τύπο εγκεκριμένου φορολογικού ηλεκτρονικού μηχανισμού του ν. 1809/88 (ΦΕΚ Α΄ 222) όπως αυτός ισχύει, για την ηλεκτρονική μετάδοση και διασφάλιση των δεδομένων που αφορούν τις εισροές και τις εκροές.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ