2013-07-24 13:03:03
Φωτογραφία για Η Lady Gaga στην κορυφή του Forbes
Η Lady Gaga, η Αμερικανίδα τραγουδίστρια με τις πιο αμφιλεγόμενες και προκλητικές εμφανίσεις στο χώρο της ποπ μουσικής σκηνής, κυριάρχησε στη λίστα του Forbes με τις πλουσιότερες διασημότητες κάτω των 30 ετών, "εκθρονίζοντας" την Taylor Swift.

Τα έσοδα της Mother Monster από τον Ιούνιο του 2012 έως τον Ιούνιο του 2013 έφτασαν τα 80 εκατομμύρια δολάρια, παρότι αναγκάστηκε στις αρχές του έτους να ακυρώσει τις τελευταίες συναυλίες του "Born This Way Ball" σόου, για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο ισχίο.

Σύμφωνα με το περιοδικό, η 27χρονη τραγουδίστρια θα είχε περισσότερα έσοδα αν δεν είχε ακυρώσει περισσότερες από 20 συναυλίες που είχε προγραμματίσει τον Φεβρουάριο στις ΗΠΑ. Πρόσφατα η Lady Gaga ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει το επόμενο άλμπουμ της με τίτλο "Artpop", στις 11 Νοεμβρίου.

Δεύτερος στη λίστα και με διαφορά από την κορυφή είναι ο Καναδός τραγουδιστής Justin Bieber, ο οποίος είχε έσοδα 58 εκατ. δολάρια. Από τις αρχές του έτους, ο 19χρονος ποπ σταρ έχει δεχτεί σφοδρή κριτική από τον ξένο Τύπο για την επιθετική του συμπεριφορά απέναντι στους δημοσιογράφους αλλά και τις καθυστερημένες εμφανίσεις του σε συναυλίες.


Στην τρίτη θέση φιγουράρει το όνομα της Taylor Swift, με έσοδα 55 εκατ. δολάρια. Η 23χρονη Αμερικανίδα τραγουδίστρια της κάντρι βρισκόταν στο Νο.1 της περσινής λίστας, έχοντας συγκεντρώσει δύο εκατομμύρια λιγότερα.

Ο 29χρονος στιχουργός, DJ και μουσικός παραγωγός Calvin Harris κατάφερε να προσθέσει στον τραπεζικό του λογαριασμό 46 εκατομμύρια δολάρια, μέσα από τις 150 εμφανίσεις που έκανε την περίοδο Ιουνίου 2012-Ιουνίου 2013.

Στην πέμπτη θέση της λίστας του Forbes βρίσκεται το καμάρι των Μπαρμπέιντος, η 25χρονη Rihanna, που συγκέντρωσε έσοδα ύψους 43 εκατ. δολαρίων, ενώ μια θέση πιο κάτω βρίσκεται η 28χρονη τραγουδίστρια του "Firework" και στενή φίλη της RiRi, Katy Perry, με 39 εκατ. δολάρια.

Στην ετήσια λίστα του αμερικανικού περιοδικού βρίσκεται άλλο ένα μεγάλο όνομα της μουσικής βιομηχανίας, η Adele. Η 25χρονη Βρετανίδα τραγουδίστρια, που φέτος απέκτησε το πρώτο της Όσκαρ ερμηνεύοντας το ομώνυμο soundtrack της ταινίας "Skyfall", βρίσκεται στην όγδοη θέση, με 25 εκατ. δολάρια.

Δύο ηθοποιοί κατάφεραν να μπουν στο Top 10 της λίστας με τους πλουσιότερους καλλιτέχνες κάτω των 30 ετών: η 22χρονη Jennifer Lawrence (7η θέση) και η 23χρονη Kristen Stewart (9η θέση).

Η πρωταγωνίστρια των "Αγώνων Πείνας", που φέτος βραβεύτηκε με το Όσκαρ Καλύτερης Ηθοποιού για την ερμηνεία της στην ταινία "Silver Linings Playbook", είχε έσοδα 26 εκατ. δολάρια. Δύο θέσεις παρακάτω, φιγουράρει το όνομα της πρωταγωνίστριας του "Twilight", με 22 εκατομμύρια δολάρια, την οποία ισοφάρισε στα κέρδη ο συμπρωταγωνιστής της, Taylor Lautner.
nooz.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ