2013-07-24 08:11:07
Φωτογραφία για Σε καιρούς κρίσης ψάχνει οκτώ διευθυντές η Αναπτυξιακή Εταιρεία Δυτικής Ελλάδας
Την ώρα που εταιρείες των ΟΤΑ καταργούνται και χιλιάδες υπάλληλοι απολύονται. Εν καιρώ ανεργίας και απολύσεων στο Δημόσιο υπάρχει μια εταιρεία με αναφορά στο κράτος, που αντί να συρρικνώνει και να συγχωνεύει τις δομές της (τμήματα), όπως συμβαίνει σήμερα σε όλες τις κρατικές υπηρεσίες, τις πολλαπλασιάζει όπως πολλαπλασιάζεται η αμοιβάδα. Η συγκεκριμένη εταιρεία χωρίζει (τι εξυπηρετεί αυτό άραγε;) τον κύκλο των δραστηριοτήτων της σε 8 τμήματα και αναζητά αντίστοιχο αριθμό διευθυντικών στελεχών (!). Οκτώ διευθυντικά στελέχη ( ποιους εργαζόμενους θα διευθύνουν είναι ένα άλλο ερώτημα). Τμήμα και διευθυντής, εν ολίγοις Και ακολουθεί η περιγραφή των προσόντων των υποψηφίων, η οποία γίνεται με τρόπο, που παραπέμπει σε προθέσεις που όσο καλόπιστοι και αν είμαστε , δεν μπορούμε να πιστέψουμε πως είναι άδολες. Ποια είναι αυτά τα προσόντα ; Τέτοια, που παρόλο που προσπαθήσαμε και με δεδομένο ότι γνωρίζουμε πρόσωπα και πράγματα, όπως και πολλοί παροικούντες την Ιερουσαλήμ, δεν καταφέραμε να αποφύγουμε τον ερεθισμό των δημοσιογραφικών αντανακλαστικών μας, τα οποία πρέπει πάντοτε να λειτουργούν και λειτουργούν έτσι, υπέρ της προστασίας του δημοσίου συμφέροντος και της διασφάλισης των αρχών του δικαίου.


Οι ενδιαφερόμενοι που πιθανά αντελήφθησαν την προκήρυξη που αναρτήθηκε στις 17 Ιουλίου, έχουν περιθώριο μέχρι τη Δευτέρα 22 του μήνα το μεσημέρι να υποβάλλουν βιογραφικά και λοιπά δικαιολογητικά, ( τρεις ημέρες αν εξαιρέσουμε το Σαββατοκύριακο ).

Προφανώς θα είναι μάταιος ο κόπος τους καθώς η προκήρυξη μόνον την φωτογραφία και το ονοματεπώνυμο όσων πρόκειται να προσληφθούν δεν αναφέρει! Είναι έτσι συντεταγμένη ώστε να καλύπτει τους πρώην εργαζόμενους στην αναπτυξιακή εταιρεία, της πρώην Νομαρχίας Αχαΐας που διαλύθηκε για να δημιουργηθεί η νέα Αναπτυξιακή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας πλέον, όπως διαλύθηκε η «Ηλειακή ΑΕ», για τον ίδιο λόγο.

Από πέρυσι τον Ιανουάριο λοιπόν, είχαμε σχολιάσει το γεγονός της πρόσληψης και μάλιστα σε διευθυντικές θέσεις, δυο ατόμων ( εκ των οποίων το ένα με πτυχίο Θεολογίας), προκειμένου από εξωτερικοί συνεργάτες να μετατραπούν οι σχέσεις εργασίας τους, σε αορίστου χρόνου μέσα από διαδικασίες αδιαφανείς, τέτοιες που ούτε το Δ. Σ της εταιρείας ενέκρινε.

Εξ ου και οι συνεχείς αναβολές συζήτησης και λήψης απόφασης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά και οι παραιτήσεις μελών από το συμβούλιο της Αναπτυξιακής. Ούτε τότε είχε αναλάβει κάποιος την ευθύνη να απαντήσει τι ακριβώς συμβαίνει ούτε αργότερα που επανήλθαμε με αφορμή τη λήψη απόφασης συγχώνευσης των δυο αναπτυξιακών σε μια, σε επίπεδο Περιφέρειας πλέον.

Μετά το τελευταίο δημοσίευμά μας, αλλά και άλλων εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης, και την διάσταση που έλαβε εκ νέου η υπόθεση αυτή, έκανε την εμφάνιση της, η προκήρυξη στην οποία αναφερόμαστε, ώστε να δοθεί εκ των υστέρων νομιμοποίηση σε μη σύννομες ενέργειες.

Και πάλι όμως με μια διαδικασία που κανέναν δεν πείθει περί των αγαθών προθέσεων του προέδρου, των μελών του Δ.Σ της Αναπτυξιακής Εταιρείας αλλά ούτε καν του ίδιου του Περιφερειάρχη που οφείλει να έχει γνώση των τεκταινόμενων στην Αναπτυξιακή Εταιρεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η Προκήρυξη

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Α.Ε. Ο.Τ.Α. προκηρύσσει τις παρακάτω οκτώ (8) κενές θέσεις διευθυντικών στελεχών

1. Τμήμα Διοικητικού της Διεύθυνσης Οικονομικών, Διοικητικών Υπηρεσιών

2. Τμήμα Οικονομικού της Διεύθυνσης Οικονομικών, Διοικητικών Υπηρεσιών

3. Διεύθυνση Σχεδιασμού & Προγραμματισμού

4. Τμήμα Σχεδιασμού της Διεύθυνσης Σχεδιασμού & Προγραμματισμού

5. Τμήμα Προγραμματισμού της Διεύθυνσης Σχεδιασμού & Προγραμματισμού

6. Τμήμα Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών, Τεχνικών & Περιβάλλοντος

7. Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών, Τεχνικών & Περιβάλλοντος

8. Τμήμα Πληροφορικής

στα γραφεία της εταιρείας στην Πάτρα.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει, ανάλογα με τη θέση που επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση, να διαθέτουν τα παρακάτω προσόντα:

Τμήμα Διοικητικού της Διεύθυνσης Οικονομικών, Διοικητικών Υπηρεσιών

ΠΕ Βαλκανικών Σπουδών (ΠΕ Ευρωπαϊκών ή Συναφών Σπουδών) με μεταπτυχιακό, πολύ καλή γνώση της Αγγλικής Γλώσσας & τουλάχιστον 5 έτη εργασιακή εμπειρία σε Αναπτυξιακή Επιχείρηση ΟΤΑ ή άλλο Αναπτυξιακό Φορέα που περιλαμβάνει την υποβολή προτάσεων και διαχείριση Ευρωπαϊκών ή/ και Εθνικών Προγραμμάτων. Επιθυμητή η εμπειρία σε θέση ευθύνης και σε έργα του Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Ιταλία.

Τμήμα Οικονομικού της Διεύθυνσης Οικονομικών, Διοικητικών Υπηρεσιών

ΠΕ Οικονομολόγος, με άριστη γνώση της Αγγλικής Γλώσσας, πολύ καλή γνώση Γαλλικών, καλή γνώση Ιταλικών & τουλάχιστον 5 έτη εργασιακή εμπειρία σε Αναπτυξιακή Επιχείρηση ΟΤΑ ή άλλο Αναπτυξιακό Φορέα στην υποβολή προτάσεων και διαχείριση Εθνικών ή/ και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και σε Προγράμματα σχετικά με τη διαχείριση και προστασία περιβάλλοντος, επιθυμητή η εμπειρία σε θέση ευθύνης και σε έργα του Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Ιταλία.

Διεύθυνση Σχεδιασμού & Προγραμματισμού

ΠΕ Οικονομολόγος, με μεταπτυχιακό, μέτρια γνώση της Αγγλικής Γλώσσας, κάτοχος άδειας ασκήσεως Οικονομικού Επαγγέλματος και άδεια λογιστή Γ΄ τάξης & τουλάχιστον 9 έτη εργασιακή εμπειρία σε Αναπτυξιακή Επιχείρηση ΟΤΑ ή άλλο Αναπτυξιακό Φορέα που περιλαμβάνει την υποβολή προτάσεων και διαχείριση Ευρωπαϊκών ή/ και Εθνικών Προγραμμάτων. Επιθυμητή η εμπειρία σε θέση ευθύνης και σε έργα του Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Ιταλία.

Τμήμα Σχεδιασμού της Διεύθυνσης Σχεδιασμού & Προγραμματισμού

ΠΕ Πολιτικών Επιστημών, με μεταπτυχιακό, άριστη γνώση της Αγγλικής Γλώσσας, καλή γνώση Γερμανικών & τουλάχιστον 4 έτη εργασιακή εμπειρία σε Αναπτυξιακή Επιχείρηση ΟΤΑ ή άλλο Αναπτυξιακό Φορέα που περιλαμβάνει την υποβολή προτάσεων και διαχείριση Ευρωπαϊκών ή/ και Εθνικών Προγραμμάτων. Επιθυμητή η εμπειρία σε θέση ευθύνης και σε έργα του Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Ιταλία.

Τμήμα Προγραμματισμού της Διεύθυνσης Σχεδιασμού & Προγραμματισμού

ΠΕ Οικονομολόγος, κάτοχος άδειας ασκήσεως οικονομολογικού επαγγέλματος και άδειας λογιστή Γ’ τάξης με καλή γνώση Αγγλικής Γλώσσας & τουλάχιστον 7 έτη εργασιακής εμπειρίας σε Αναπτυξιακή Επιχείρηση ΟΤΑ ή άλλο Αναπτυξιακό Φορέα που περιλαμβάνει την υποβολή προτάσεων και διαχείριση Ευρωπαϊκών ή/ και Εθνικών Προγραμμάτων. Επιθυμητή η εμπειρία σε θέση ευθύνης και σε έργα του Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Ιταλία.

Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών, Τεχνικών & Περιβάλλοντος

ΠΕ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Τεχνολογίας Υπολογιστών, με μεταπτυχιακό, άριστη γνώση της Αγγλικής Γλώσσας & τουλάχιστον 4 έτη εργασιακή εμπειρία σε Αναπτυξιακή Επιχείρηση ΟΤΑ ή άλλο Αναπτυξιακό Φορέα, που περιλαμβάνει την υποβολή προτάσεων και διαχείριση Ευρωπαϊκών ή/και Εθνικών Προγραμμάτων. Επιθυμητή η εμπειρία σε θέση ευθύνης και σε έργα του Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Ιταλία.

Τμήμα Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών, Τεχνικών & Περιβάλλοντος

ΠΕ Οικονομολόγος, με μεταπτυχιακό στην Διοίκηση Επιχειρήσεων, με άριστη γνώση της Αγγλικής Γλώσσας, πολύ καλή γνώση Ιταλικών, καλή γνώση Γαλλικών, κάτοχος Άδειας Ασκήσεως Λογιστή Α΄ Τάξης με προγενέστερη εμπειρία σε λογιστικά και φοροτεχνικά θέματα σε Α.Ε. & τουλάχιστον 6 έτη εργασιακή εμπειρία σε Αναπτυξιακή Επιχείρηση ΟΤΑ ή άλλο Αναπτυξιακό Φορέα που περιλαμβάνει την υποβολή προτάσεων και διαχείριση Ευρωπαϊκών ή/ και Εθνικών Προγραμμάτων. Επιθυμητή η εμπειρία σε θέση ευθύνης και σε έργα του Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Ιταλία.

Τμήμα Πληροφορικής

ΠΕ Μηχανικός Η/Υ & Πληροφορικής, με μεταπτυχιακό και διδακτορικό, άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας και τουλάχιστον 8 έτη εργασιακή εμπειρία σε Αναπτυξιακή Επιχείρηση ΟΤΑ ή άλλο Αναπτυξιακό Φορέα που περιλαμβάνει την υποβολή προτάσεων και διαχείριση Ευρωπαϊκών ή/ και Εθνικών Προγραμμάτων. Επιθυμητή η εμπειρία σε θέση ευθύνης και σε έργα του Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Ιταλία.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν αίτηση συνοδευόμενη:

Α) με αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα, όπου να περιγράφονται οι σπουδές, η εμπειρία, η δραστηριότητα και τα λοιπά προσόντα τους,

Β) επικυρωμένα αντίγραφα των δικαιολογητικών που ζητούνται αναλυτικά πιο πάνω,

Γ) κάθε άλλο στοιχείο που κατά την κρίση τους θα βοηθήσει στη διαμόρφωση σωστής γνώμης για τις γνώσεις, την εμπειρία, την προσωπικότητά και την καταλληλότητά τους,

Σημείωση: οι άνδρες υποψήφιοι θα πρέπει να προσκομίσουν επιπρόσθετα βεβαίωση εκπλήρωσης των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων ή νόμιμης απαλλαγής τους για τους άνδρες υποψηφίους.

Οι αιτήσεις θα κατατίθενται στα γραφεία της Αναπτυξιακής Εταιρείας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Δημ. Υψηλάντου 8, 26222 Πάτρα) και θεωρούνται εμπρόθεσμες εφόσον κατατεθούν ως και 22/07/2013, ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:00. Σε περίπτωση αποστολής της αίτησης μέσω ΕΛΤΑ ή εταιρεία ταχυμεταφοράς, διευκρινίζεται ότι οι υποψήφιοι φέρουν ακέραιη την ευθύνη της έγκαιρης παράδοσης, εντός των προαναφερόμενων χρονικών περιθωρίων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Αναπτυξιακής Εταιρείας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Δημ. Υψηλάντου 8 - Πάτρα και 28ης Οκτωβρίου 54 - Πύργος) και στο τηλέφωνο 2621037169, υπεύθυνος επικοινωνίας κα Λεωνιδοπούλου Σταματία.

O πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Παναγιώτης Πλατανιάς

Πηγή: εφημερίδα Πρωινή
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ