2013-07-23 21:13:05
Φωτογραφία για Ο ακτοπλοϊκός ανταγωνισμός γεμίζει κόσμο τις Βόρειες Σποράδες
Ευχάριστα καταγράφονται τα πρώτα στοιχεία εις ότι αφορά την επιβατική κίνηση στην ακτοπλοϊκή γραμμή Βόλου - Βορείων Σποράδων, σύμφωνα με τον γνωστό ταξιδιωτικό πράκτορα του Βόλου Νίκο Βισβίκη, ο οποίος μιλώντας στην κάμερα του e-Volos.gr εκτίμησε ότι η πληρότητα στα νησιά κατά τον μήνα Αύγουστο θα αγγίξει ακόμα και το 100%.

Σύμφωνα με τον κύριο Βισβίκη, αυτό οφείλεται ξεκάθαρα στον ανταγωνισμό, οι κανόνες του οποίου κυριάρχησαν στην ακτοπλοϊκή γραμμή μετά την δρομολόγηση του Ε/Γ-Ο/Γ "Πρωτεύς" της ΑΝΕΣ, γεγονός που ανάγκασε την Hellenic Seaways, αφενός να δρομολογήσει και δεύτερο πλοίο της (κάνοντας τρία συνολικά τα πλοία στην γραμμή) και αφετέρου να μειώσει το εισιτήριο στο ένα εκ των δύο.

Ενδεικτικό αποτέλεσμα του ανταγωνισμού, σύμφωνα με τον ταξιδιωτικό πράκτορα, είναι το γεγονός ότι πέρυσι τέτοια εποχή τα δρομολόγια ανά εβδομάδα ήταν μόλις 11, ενώ φέτος φτάνουν τα 32. Με λίγα λόγια, συνέχισε ο κ. Βισβίκης, ο ανταγωνισμός και η μείωση των τιμών που επέφερε, επιτρέπουν πλέον την είσοδο στα νησιά των Β. Σποράδων εκείνων των εισοδηματικών ομάδων που μέχρι πέρυσι δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στα υψηλά κόστη των ναύλων, όπως μαθητές, φοιτητές και γενικότερα νεαροί άνθρωποι.

Ο κ. Βισβίκης τέλος, κάλεσε μέσα από την κάμερα του e-Volos.gr τους ταξιδιώτες να κλείσουν από νωρίς το εισιτήριο της επιστροφής του, καθώς υπάρχει κίνδυνος να εγκλωβιστούν στον τόπο των διακοπών τους, λόγω πληρότητας.
e-volos.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ