2013-07-23 17:39:21
Φωτογραφία για ΑΡΖΕΝΗΣ : ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΙΡΑΛΑΣ
Ο βετεράνος άσος του Ολυμπιακού και ο άνθρωπος που «ανακάλυψε» τον Γιάννη Φετφατζίδη, Κώστας Αρζένης, μιλάει στον «ΓΑΥΡΟ» για τη σκληρή προετοιμασία των «ερυθρολεύκων» στο Ζέεφελντ της Αυστρίας και είναι πεπεισμένος πως το νέο μεταγραφικό απόκτημα των Πειραιωτών, Βλάντιμιρ Βάις, θα ξεπεράσει τον Κέβιν Μιραλάς.

Τι λέει για τον αμυντικό χαφ που πρέπει να αποκτήσουν οι Πειραιώτες ο οποίος πρέπει να είναι στιλ Τουρέ ή Καρεμπέ, τον τερματοφύλακα που χρειάζεται ο Θρύλος, αλλά και για τους Αμπντούν και Τζιμπούρ ΕΡΩΤΗΣΗ: Κώστα, ποια είναι τα πρώτα συμπεράσματά σου, ως προπονητής, από το πρώτο στάδιο προετοιμασίας του Ολυμπιακού στο Ζέεφελντ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είδαμε τον Μίτσελ να δουλεύει πολύ στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης, πραγματοποιώντας τριπλές προπονήσεις σε καθημερινή βάση. Μία σκληρή προετοιμασία που χρόνια είχαμε να δούμε. Το καλό είναι ότι δεν βγήκαν τραυματισμοί μετά από τόσες ημέρες αποχής των ποδοσφαιριστών. Αυτό είναι πολύ θετικό. Είναι λογικό πάντως ακόμα οι παίκτες να δείχνουν «μουδιασμένοι» και να μην μπορούν να δείξουν αυτά που θέλουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Πιστεύω ότι στα επόμενα παιχνίδια, θα έρθει η βελτίωση.


Ε: Στα δυο φιλικά παιχνίδια που έδωσαν οι Πειραιώτες επί αυστριακού εδάφους κόντρα σε Σίμουρκ και Φράιμπουργκ, σε ποια θέση θεωρείς ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται να ενισχυθεί;

Α: Είναι φως φανάρι ότι ο Ολυμπιακός θέλει έναν πολύ καλό αμυντικό χαφ. Εναν παίκτη στιλ Τουρέ ή Καρεμπέ. Τέτοιον ποδοσφαιριστή χρειάζεται ο Ολυμπιακός γι’ αυτή τη θέση. Πιστεύω ότι θα αποκτήσει έναν παίκτη για εκεί. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι του λείπει ένας τέτοιος παίκτης τα τελευταία 1-2 χρόνια. Πιστεύω όμως ότι η ομάδα θα ενισχυθεί εκεί που έχει ανάγκη.

Ε: Είσαι ο καθ’ ύλην αρμόδιος να μου μιλήσεις για τον Μανώλη Σιώπη. Μία από τις αποκαλύψεις του Ολυμπιακού στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας…

Α: Είναι μεγάλη και πρωτόγνωρη εμπειρία γι’ αυτά τα παιδιά να παίρνουν τέτοιες ευκαιρίες και να λαμβάνουν μέρος στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας. Ο Μανώλης Σιώπης είναι ένα από τα παιδιά που έχουν μεγάλες δυνατότητες και τεράστιες ικανότητες να πάνε ψηλά. Ξεχώριζε τα τελευταία δυο χρόνια με την ομάδα Κ20 του Ολυμπιακού και ήταν -θεωρώ- λογικό να τον πάρει μαζί του ο Μίτσελ στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Εκανε και πολύ καλά παιχνίδια στο NextGen Series. Πιστεύω ότι έχει τεράστιες δυνατότητες αυτό το παιδί και μπορεί σε μερικά χρόνια να πρωταγωνιστεί με τον Ολυμπιακό.

Ε: Ενα «δικό» σου παιδί ο Γιάννης Φετφατζίδης, φαίνεται αποφασισμένος φέτος να αρπάξει την ευκαιρία και να καθιερωθεί. Αυτό μας έδωσε να καταλάβουμε στα δύο φιλικά…

Α: Ο Γιάννης (σ.σ.: Φετφατζίδης) έχει τεράστιες ικανότητες και φυσικά προσόντα. Είναι ένα παιδί που μπορεί να αφήσει εποχή στον Ολυμπιακό. Αρκεί να πιστέψει στον εαυτό του και στα προσόντα του και φυσικά να τον αγκαλιάσει ο κόουτς (σ.σ.: Μίτσελ) και να του δώσει τις ευκαιρίες που πρέπει. Τίποτα άλλο δεν χρειάζεται για να καθιερωθεί στον Ολυμπιακό ο Φετφατζίδης. Πλέον έχει ωριμάσει και σκέφτεται διαφορετικά και πιστεύω ότι φέτος θα είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα για τον ίδιο.

Ε: Για τον Βλάντιμιρ Βάις ποια είναι η γνώμη σου;

Α: Καταρχήν ο Βάις είναι ένα παιδί 23χρονών που έχει παραστάσεις από σημαντικά πρωταθλήματα της Ευρώπης. Δεν είναι καθόλου τυχαίο αυτό. Αν παίξει έστω στο 80% της απόδοσής του, φέτος, πιστεύω ότι θα μας κάνει να ξεχάσουμε τον Μιραλάς. Θα δούμε έναν παίκτη πολύ καλύτερο από τον Βέλγο, ο οποίος με την ταχύτητά του, τη γρήγορη ντρίμπλα που διαθέτει και την άριστη τεχνική κατάρτιση, θα ξεσηκώνει κάθε Κυριακή το Καραϊσκάκη στο πόδι. Μία πάρα πολύ καλή μεταγραφή για τον Ολυμπιακό, και στο μέλλον ίσως βάλει αρκετά χρήματα στα ταμεία του από την πώληση του παίκτη.

Ε: Εκτός από έναν φέρελπι ποδοσφαιριστή όπως είναι ο Βάις, ο Ολυμπιακός πρόσθεσε στο ρόστερ του και έναν παίκτη με μεγάλη εμπειρία και πολλές παραστάσεις στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Ο λόγος για τον Αλεχάντρο Ντομίνγκες…

Α: Ο Ντομίνγκες είναι ένας πολύ έμπειρος παίκτης και με πολλές παραστάσεις όπως είπες και εσύ. Ξέρει καλά από πρωταθλητισμό και πώς δουλεύουν ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και πιστεύω ότι δεν θα έχει πρόβλημα να εγκλιματιστεί στην ομάδα. Στα δύο φιλικά στην Αυστρία είχε κάποια καλά διαστήματα, όμως, φαίνεται λίγο βαρύς. Αυτό είναι λογικό λόγω προετοιμασίας. Οταν θα φτάσουμε στα επίσημα παιχνίδια για τη νέα αγωνιστική χρονιά, πιστεύω ότι θα φτάσει η απόδοσή του σε υψηλά επίπεδα.

Ε: Χρειάζεται ο Ολυμπιακός ενίσχυση και στον «άσο»;

Α: Η ομάδα διαθέτει μία πολύ καλή δυάδα τερματοφυλάκων. Και μιλάω για τους Μέγιερι και Κάρολ. Δύο πάρα πολύ καλούς γκολκίπερ. Για το αν θέλει τερματοφύλακα ο Ολυμπιακός, είναι ένα θέμα για το οποίο θα πρέπει να αποφασίσουν ο Μίτσελ και οι συνεργάτες σε συνεννόηση πάντα με τη διοίκηση της ομάδας. Για μένα χρειάζεται άλλον έναν τερματοφύλακα, καθώς οι υποχρεώσεις του Ολυμπιακού είναι πολλές κάθε χρονιά. Ο νεαρός ο Γιαννιώτης είναι μία πάρα πολύ καλή περίπτωση, αλλά χρειάζεται να πάρει εμπειρίες ακόμα. Το μέλλον πάντως του ανήκει.

Ε: Τέλος, θα ήθελα να μου σχολιάσεις τη συμπεριφορά των δύο Αλγερινών, Αμπντούν και Τζιμπούρ, που έχουν τον τελευταίο καιρό απέναντι στον Ολυμπιακό, και τον αν πράττει σωστά η διοίκηση των Πειραιωτών με τη στάση που κρατάει απέναντί τους.

Α: Είμαι 100% με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού στη συγκεκριμένη περίπτωση με τους Τζιμπούρ και Αμπντούν. Θεωρώ ότι η συμπεριφορά τους απέναντι στον Ολυμπιακό δεν είναι καθόλου σωστή και θα πρέπει και οι δυο να αποχωρήσουν από τον σύλλογο. Ειδικά η συμπεριφορά του Τζιμπούρ είναι που με ενοχλεί περισσότερο. Πιστεύω επίσης ότι δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα άλλο στην ομάδα και καλό θα είναι να πωληθούν αμφότεροι. Και επίσης δεν κάνουν καλό στην ομάδα γιατί αυτές οι συμπεριφορές μόνο καλό δεν κάνουν στην ομάδα. Το ακριβώς αντίθετο. Με τον τρόπο τους δείχνουν ότι δεν αγαπάνε την ομάδα ή τουλάχιστον δεν τη σέβονται. Γιατί, κακά τα ψέματα, αν δεν αγαπάς την ομάδα και δεν σέβεσαι την ιστορία της και τους φιλάθλους της, δεν αξίζει να παίζεις γι’ αυτή. Ο Ολυμπιακός με την αποχώρηση των δυο Αλγερινών, θα ενισχυθεί και πάρει αντι-Τζιμπούρ και αντι-Αμπντούν και θα είναι πολύ δυνατός τη νέα χρονιά.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Άνθρακες ο θησαυρός!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Άνθρακες ο θησαυρός!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ