2013-07-23 09:03:04
Φωτογραφία για Αναβάθμιση, αναδιάρθρωση, εξορθολογισμός, όπως και να το πεις στις απολύσεις καταλήγεις άποψη αναγνώστη
Όλοι αυτοί οι όροι, εφευρήματα πολιτικάντηδων, υποκρύπτουν απολύσεις και θάνατο των εργαζομένων. Θάνατο όλου του Ελληνικού λαού.

Διεφθαρμένα κόμματα και πολιτικοί για να εξασφαλίσουν την επανεκλογή τους το έριχναν στη σύσταση νέων υπηρεσιών και σε άσκοπους διορισμούς υπεραρίθμων. Και τώρα δεν φταίει κανείς τους. Φταίνε μόνο οι εργαζόμενοι που είδαν φως και μπήκαν. Που είναι όλα αυτά τα ωραία περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης άσκοπων διορισμών προς ίδιον όφελος; Εδώ ταιριάζουν ακριβώς.

Κάλυπταν την ανεπάρκειά τους και τα πολιτικά τους λάθη με σωρεία άσκοπων διορισμών προκειμένου να σωθούν, να ξαναβγούν και να τα οικονομήσουν. Όσο περισσότερα λάθη, τόσο περισσότεροι διορισμοί. Έτσι ικανοποίησαν προσωρινά τους ψηφοφόρους και γέμισαν τους ΟΤΑ, την αγροφυλακή, τη δημοτική αστυνομία, τα σχολεία, τα ΚΕΠ και ένα σωρό άλλες υπηρεσίες με χιλιάδες ημετέρων βρίσκοντας απίθανους τρόπους να ξεγελάσουν το ΑΣΕΠ. Που και που μπήκε και κανένας ξέμπαρκος. Γέμισαν τα άδεια χωριά και τα ξερονήσια με αχρείαστες δημόσιες υπηρεσίες και υποκαταστήματα ΔΕΚΟ. Και τώρα αφού πέτυχαν την επανεκλογή τους τα ξανακλείνουν. Σκασίλα τους για το μέλλον των εργαζομένων και το μέλλον του τόπου. Ούτε που σκέφτηκαν να τους αξιοποιήσουν για να παράγουν έργο.


Δεν κατάφεραν να κινήσουν την οικονομία. Ούτε μια στροφή. Στέρεψαν την παραγωγή και το έριξαν στην παροχή υπηρεσιών, στις τράπεζες, στα τηλέφωνα και στην επιδοτούμενη κάθε λογής χαζοεκπαίδευση.

Διέλυσαν την εγχώρια παραγωγή και βιομηχανία, μηδένισαν την αγροκτηνοτροφική παραγωγή, κατάντησαν την Ελλάδα χώρα εισαγωγών ακόμα και για ντομάτες, καταχρεώνοντας τον τόπο με άσκοπα υπέρογκα δάνεια που ποτέ δεν πρόκειται να εξοφληθούν και κανένας δεν ευθύνεται για αυτά.

Ευτυχώς όμως που πάντα βάδιζαν βάσει επιχειρηματικών και προπαντός στρατηγικών σχεδίων που κόστισαν εκατομμύρια στον Έλληνα φορολογούμενο, που τίποτα δεν πρόβλεψαν και τίποτα δεν κατάφεραν, εκτός από υπερκέρδη και μίζες στους επιτήδειους. Χιλιάδες τέτοια σχέδια και μελέτες είναι στα αζήτητα και κανείς δεν ζητά ευθύνες. Κανονικό πάρτι εταιρειών που πουλούσαν ….συμβουλές. Κανείς δεν ενδιαφέρεται να μάθει γιατί παραγγέλθηκαν, τι απέδωσαν και να καταλογίσει ευθύνες.

Δώσαν συντάξεις με 15 έως 25 χρόνια υπηρεσίας που σήμερα οι τυχεροί αυτοί εισπράττουν εδώ και 20 χρόνια γύρω στο 1000άρικο έχοντας εξασφαλίσει ισόβια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ασήμαντες εισφορές. Δώσαν συντάξεις στα 48 και στα 52 σε χιλιάδες εργαζόμενους και τώρα οι νέοι θα βγαίνουν στα 67 με τρεις και εξήντα και θα πληρώνουν τα φάρμακα από την τσέπη τους. Όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε. Καμαρώστε ισότητα.

Δώσαν θαλασσοδάνεια χωρίς εγγυήσεις και δώσαν υπέρογκες αμοιβές σε διοικητές και στελέχη Τραπεζών γι’ αυτά τους τα κατορθώματα, δώσαν τεράστιες αμοιβές σε διοικητές Δημόσιων Οργανισμών σε τηλεπερσόνες και τηλεσαχλαμαρτζήδες που ξεπερνούσαν τα 600.000 ευρώ ετησίως, δώσαν μπόνους 150.000 ευρώ και βαρβάτες πρόωρες συντάξεις 2.500 ευρώ σε χιλιάδες άλλους εργαζομένους ευαγών Οργανισμών όπως ο ΟΤΕ και τώρα που τα λεφτά στερέψαν διώχνουν κλοτσηδόν όποιον βρουν μπροστά τους. Που είναι το κράτος δικαίου; Το κράτος δεν έχει συνέχεια; Χωρίσατε τον κόσμο σε τυχερούς και άτυχους και περιμένετε εθνική ομοψυχία σε ότι ήθελε προκύψει; Αυτά τα λεφτά που σκορπίσατε είναι πάρα πολλά, είναι χαριστικά και σε καμία περίπτωση δεν είναι προϊόν δουλειάς αλλά άθλιας συναλλαγής, γι’ αυτό και πρέπει να επιστραφούν ως αχρεωστήτως καταβληθέντα για να ελαφρυνθεί ο κοσμάκης, που δε φταίει σε τίποτα, από τους δυσβάστακτους φόρους. Εδώ σας θέλω.

Ξεκινήστε λοιπόν την αναβάθμιση, την αναδιάρθρωση και τον εξορθολογισμό πρώτα από τους εαυτούς σας και μετά από τα δικά σας παιδιά και όταν τελειώσετε εδώ είμαστε και μεις.

Ά, και που είστε, πιάστε και κανέναν κλέφτη, κανέναν καταχραστή, κανέναν φοροφυγάδα και κανένα λαμόγιο, μπας και γλυτώσουν οι εργαζόμενοι.

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ