2012-04-06 22:20:05
Φωτογραφία για ΓΙΟΥΤΣΟΣ: ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
Ο παλαίμαχος επιθετικός του Ολυμπιακού που "έγραψε" την δική του ιστορία με τα ερυθρόλευκα, Νίκος Γιούτσος, μίλησε στον «ΓΑΥΡΟ» και σχολίασε τη φετινή πορεία των του Θρύλου σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Το «κανόνι» της επίθεσης του Ολυμπιακού τη δεκαετία του ’60 και του ’70 θα μείνει αξέχαστος στον κόσμο της ομάδας, αφού ακόμα και σήμερα, προκαλεί ανατριχίλα στους οπαδούς του Θρύλου. Στο άκουσμα του ονόματός του, το πρώτο πράγμα που έρχεται κατευθείαν στο μυαλό είναι θρυλική τότε ατάκα «Εμπαινε, Γιούτσο», που είχε γίνει σύνθημα στην κερκίδα του γηπέδου.

Τέσσερα πρωταθλήματα, τρία Κύπελλα και 86 γκολ σε 276 αγώνες ήταν ένας εντυπωσιακός απολογισμός για τα δέκα χρόνια που έμεινε στον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

ΕΡΩΤΗΣΗ: Η φετινή πορεία του Ολυμπιακού έχει απολογισμό την κατάκτηση του πρωταθλήματος, την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά και μια πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη. Ποια είναι η γνώμη σας για τον φετινό Ολυμπιακό;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο Ολυμπιακός φέτος είναι πάρα πολύ καλός. Αυτή η χρονιά του είναι από τις πιο πετυχημένες. Αν αναλογιστεί κανείς πως μέχρι κάποιο σημείο του πρωταθλήματος βρισκόμασταν πέντε βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό και πως παρ’ όλα αυτά καταφέραμε και γυρίσαμε τα πράγματα υπέρ μας, τότε πρόκειται για μια πολύ μεγάλη προσπάθεια. Αλλωστε αυτός είναι ο Ολυμπιακός. Φέτος η ομάδα άξιζε να πάρει το πρωτάθλημα και αξίζει επίσης και το Κύπελλο. Στην Ευρώπη τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περιμέναμε. Η Μέταλιστ είναι μια ομάδα που μπορούσαμε να την περάσουμε. Ο αποκλεισμός μας προήρθε καθαρά από τύχη. Εφόσον τους κερδίσαμε έξω, έπρεπε να τους κερδίσουμε και στο Καραϊσκάκη. Αφού προηγηθήκαμε κιόλας στην έδρα μας, θα έπρεπε να προσέξουμε περισσότερο και να κρατήσουμε το αποτέλεσμα για να προκριθούμε. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός χαλάρωσε και η Μέταλιστ με τη βοήθεια της τύχης έβγαλε δύο φάσεις, έβαλε δύο γκολ και πήρε την πρόκριση. Αλλά θα μπορούσαμε να προκριθούμε αν είχαμε κρατήσει το 1-0.

Ε: Η αμυντική τετράδα του Ολυμπιακού φέτος συνεργάζεται άψογα και δεν δέχεται εύκολα γκολ. Πιστεύετε πως έχει μεγάλη συμμετοχή στην κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος;

Α: Φυσικά και έχει μεγάλη συμμετοχή. Για να φέρνεις καλά αποτελέσματα πρέπει να έχεις πολύ καλή άμυνα. Από εκεί ξεκινάνε όλα. Η καλή άμυνα φέρνει νίκες, πρωταθλήματα, Κύπελλα και καλές πορείες στην Ευρώπη. Το βασικότερο είναι να υπάρχει οργάνωση και να μην κάνει ο καθένας ό,τι θέλει. Αν το έχεις αυτό, τότε τα αποτελέσματα θα έρθουν όπως τα θες. Τα παιδιά κάνουν πολύ καλή δουλειά.

Ε: Ο Ολυμπιακός έπαιζε προχθές για το Κύπελλο με τον ΟΦΗ και ή ισοπαλία στην Κρήτη (0-0) του έδωσε την πρόκριση στον τελικό κόντρα στον Ατρόμητο. Πώς σας φάνηκε το παιχνίδι;

Α: Δεν το είδα το παιχνίδι από την τηλεόραση, οπότε δεν μπορώ να πω ακριβώς πώς ήταν η ομάδα. Απ’ ό,τι διάβασα, στο γήπεδο είχε πάρα πολύ αέρα και σίγουρα αυτό επηρέασε τους παίκτες, και τους καλούς και τους κακούς. Οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής παίζει κάτω από τέτοιες καιρικές συνθήκες δεν μπορεί να μην επηρεαστεί στο παιχνίδι του και δεν του βγαίνουν όλα όπως τα θέλει. Από εκεί και πέρα το αποτέλεσμα του αγώνα δεν έχει σημασία. Αυτό που μετράει είναι πως ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση και θα παίξει στον τελικό με τον Ατρόμητο.

Ε: Ο Κέβιν Μιραλάς φέτος είναι ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού. Στο πρωτάθλημα έχει πετύχει 19 γκολ και ακόμα μένουν τρεις αγωνιστικές. Ποια είναι η γνώμη σας για τον συγκεκριμένο παίκτη;

Α: Ο Μιραλάς είναι ο καλύτερος παίκτης μακράν για εμένα. Είναι γρήγορος, έξυπνος, έχει ταχύτητα, κεφάλι, σκέφτεται γρήγορα και δεν αργεί. Ταιριάζει πολύ στην ομάδα και στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Αλλωστε γι’ αυτό έχει πετύχει και τόσα γκολ. Το μόνο που πρέπει να προσέξει λίγο είναι ο εγωισμός που έχει. Είναι καλές οι ντρίμπλες που κάνει, έχει καλή τεχνική και κάνει ωραία πράγματα μέσα στο γήπεδο, αλλά πρέπει να γίνει πιο ομαδικός στο παιχνίδι του. Πολλές φορές προσπαθεί να κάνει το κάτι παραπάνω χωρίς να του βγει. Εχει δυνατότητες να παίρνει πάνω του κάποιες φάσεις, αλλά πρέπει να δίνει περισσότερες πάσες. Αυτό θα τον κάνει να βοηθήσει ακόμα περισσότερο την ομάδα.

Ε: Υπάρχει κάποιος παίκτης που ξεχωρίζετε από τη φετινή ομάδα;

Α: Η αποκάλυψη για μένα φέτος είναι ο Μανιάτης. Από την πρώτη μέρα που ήρθε στην ομάδα έδειξε ότι έχει να δώσει πράγματα. Σε αυτό τον παίκτη οφείλει πολλά ο Ολυμπιακός. Αυτό που μου αρέσει σε εκείνον είναι ότι αγωνίζεται πάντα για την ομάδα και όχι για τον εαυτό του. Τρέχει συνέχεια, κάνε πολύ καλή δουλειά και έχει βοηθήσει πάρα πολύ φέτος τον Ολυμπιακό.

Ε: Θεωρείται ότι χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα; Αν ναι, σε ποια θέση;

Α: Ο Ολυμπιακός έχει καλούς παίκτες σε όλες τις θέσεις, αλλά χρειάζεται ενίσχυση στο κέντρο και στη θέση που παίζει ο Ιμπαγάσα. Αυτός ο παίκτης κάνει τρομερή δουλειά, αλλά έχει μεγαλώσει και κάποια στιγμή θα σταματήσει. Η ομάδα πρέπει να πάρει κάποιον παίκτη που να έχει το ίδιο στιλ παιχνιδιού με εκείνον και να είναι νεότερος και πιο φρέσκος για να μπορέσει να βοηθήσει. Εκεί πιστεύω πως είναι το σημείο που πρέπει να ενισχυθεί η ομάδα. olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ