2013-07-22 14:21:13
Φωτογραφία για Γιάννα Αγγελοπούλου: Για ποιούς Πατρινούς γράφει στο βιβλίο της - Tα... γαλλικά στον Φούρα και το γλέντι στο Xάραμα
Δύο Πατρινούς αναφέρει στο best seller βιβλίο της η Γιάννα Αγγελοπούλου, ενώ τα σχετικά περιστατικά που περιγράφει επιβεβαιώνουν τη φήμη που θέλει την ισχυρή γυναίκα του «Αθήνα 2004» να έχει τάση προς τα …γαλλικά.

O πρώτος που αναφέρει είναι ο τότε υφυπουργός Ανδρέας Φούρας και το αρχικό περιστατικό που περιγράφει είναι ένα οργισμένο τηλεφώνημα του Ανδρέα Φούρα προς την ίδια με αφορμή την εμπλοκή του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου στη διεκδίκηση των Αγώνων.

-«Και ποια είσαι εσύ που εκθέτεις πολιτικά την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό; Αφού περιφέρεσαι με τον τέως βασιλιά, αίρω πλέον την εμπιστοσύνη μου!».

-«Δεκάρα δε δίνω για την εμπιστοσύνη σου. Ποιος νομίζεις πως είσαι για να χρειάζομαι την εμπιστοσύνη σου;»

-«Ο υπουργός είμαι» εξερράγη ο Ανδρέας Φούρας.

-«Κι εγώ είμαι ο άνθρωπος που βρίσκεται εδώ για να κάνει τη δουλειά, κι εσένα δουλειά σου είναι να μου συμπαραστέκεσαι. Οπότε ή μου συμπαραστέκεσαι ή άι στο διάολο».


Στη συνέχεια αναφέρει άλλη μια ανησυχία του Ανδρέα Φούρα καθώς περίμεναν τα αποτελέσματα για το εάν η Ελλάδα θα αναλάμβανε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Με την αγωνία όλων να έχει χτυπήσει κόκκινο ο Ανδρέας Φούρας πίστευε πώς κάθε εικόνα από ένα βίντεο που έπαιζε στον χώρο αναμονής κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας έκρυβε μηνύματα για το τελικό αποτέλεσμα.

-«Γιατί μας δείχνουν Τούρκο αθλητή εδώ; Τι πιστεύεις ότι μπορεί να σημαίνει αυτό;». Και αυτή η συζήτηση κατέληξε σε …γαλλικά από την πλευρά της Γιάννας Αγγελοπούλου.

-«Ηρέμησε. Μαλάκας είσαι; Βλέπεις πουθενά να λέει ότι υπάρχει Ινσταμπούλ ως υποψήφια πόλη;».

Λίγο αργότερα όλοι μαζί χοροπηδούσαν αγκαλιασμένοι τη νίκη της Ελλάδας.

Στη συνέχεια οι μεταξύ τους σχέσεις ήταν άψογες. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Γιάννας Αγγελοπούλου στην Πάτρα, ενόψει της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων, πέραν του τυπικού προγράμματος, διασκέδασε με τον Ανδρέα Φούρα στην γιορτή του στο «Πριν το Χάραμα».

Στον άλλο Πατρινό που αναφέρεται η Γιάννα Αγγελοπούλου είναι ο στενότερος συνεργάτης της στην περιοχή κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων Νάσος Νασόπουλος, ο οποίος ήταν city manager της Πάτρας κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και επικεφαλής της ομάδας Παμπελοποννησιακού Σταδίου.

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ