2013-07-22 11:30:18
Φωτογραφία για ΕΠΕΣΕ το taxisnet; - Σιωπηρή παράταση έως 30/8
Εκτός λειτουργίας βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα το site της Γ.Γ.Π.Σ, με αποτέλεσμα πολλοί να μην μπορούν να υποβάλλουν τη φορολογική δήλωσή τους. Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα πώς προέκυψε το τεχνικό πρόβλημα στο www.gsis.gr και αυτή την ώρα οι τεχνικοί προσπαθούν να το διαπιστώσουν.

Αυτή την ώρα όποιος προσπαθήσει να συνδεθεί για να υποβάλει την φορολογική του δήλωση θα διαπιστώσει ότι το σύστημα έχει «πέσει».

Ο λόγος είναι ότι δέχτηκε κύμα μαζικής υποβολής, αφού 600.000 φορολογούμενοι δεν έχουν κάνει ακόμη την δήλωση τους.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του οικονομικού μας συνεργάτη είναι επίσημο πλέον ότι το σύστημα των δηλώσεων θα παραμείνει ανοιχτό έως 30/8 ανεξάρτητος ΑΦΜ. Έτσι παρά τις διαβεβαιώσεις του γενικού γραμματέα δημοσίων εσόδων Χάρη Θεοχάρη, ότι δεν θα δοθεί άλλη παράταση, η πιέσεις των φοροτεχνικών ήταν ασφυκτικές και αναγκάστηκε το Υπουργείο να προχωρήσει σε μια τόσο μεγάλη παράταση. Αναμένουμε πλέον και την επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο.


Το μήνυμα που βγάζει ο ιστότοπος taxisnet

Μεγάλο πρόβλημα έχουν και αρκετοί συνταξιούχοι, που ακόμα δεν έχουν λάβει βεβαιώσεις αποδοχών από κύρια και επικουρικά ταμεία, ενώ πολλοί από αυτούς που τις έχουν ήδη λάβει διαπίστωσαν ότι σε αρκετές περιπτώσεις είναι λανθασμένες.

Πέραν όμως της παράτασης που σχεδιάζεται για τις δηλώσεις που λήγουν την ερχόμενη Δευτέρα, το οικονομικό επιτελείο βλέπει ότι η πορεία κατάθεσης κινείται με πολύ αργούς ρυθμούς. Και αυτό γιατί αν και το Taxisnet έχει ανοίξει τις πύλες του από τις 24 Μαΐου, τα προβλήματα που παρουσιάζονται στους χρήστες της πλατφόρμας είναι μεγάλα. Το γεγονός αυτό έχει οδηγήσει το 70% των φορολογουμένων να μην έχει υποβάλει ακόμα δήλωση, καθώς λογιστές και φορολογούμενοι αναφέρουν ότι υπάρχουν τεράστια προβλήματα κατά τη διαδικασία κατάθεσης, παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Οικονομικών ότι το σύστημα λειτουργεί κανονικά. Σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αναφέρει ότι: «Δεν παρατηρείται καμία υπερφόρτωση των συστημάτων της ούτε τεχνικά προβλήματα στην υποβολή των δηλώσεων, πόσω μάλλον "κατάρρευση" του συστήματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 25 Ιουνίου μέχρι και χθες, οι ημερήσιες υποβολές φορολογικών δηλώσεων κυμαίνονται μεταξύ των 65.000 και 75.000 Ε1 τις εργάσιμες ημέρες και 35.000 με 40.000 τα Σαββατοκύριακα, περίπου στο μισό της δυναμικότητας και της αντοχής του συστήματος το οποίο μπορεί να ξεπεράσει τις 150.000 υποβολές ημερησίως».

lesvospost.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ