2013-07-19 01:59:12
Φωτογραφία για Έξαλλη η συγγραφέας του Xάρι Πότερ με αυτούς που αποκάλυψαν τη μυστική της ταυτότητα
Οταν συνέλαβε την ιδέα για τον κόσμο της μαγείας, διακαής της πόθος ήταν να μάθει όλος ο κόσμος το όνομά της. Η παγκόσμια φήμη- αλλά και τα εκατομμύρια δολάρια- που έφερε στην Τζ. Κ. Ρόουλινγκ ο Χάρι Πότερ και η παρέα του, την έκαναν να αποζητά απεγνωσμένα την ανωνυμία. Μόνο που κάποιος της το «χάλασε», καθώς αποκάλυψε το ψευδώνυμο με το οποίο έγραψε το τελευταίο της βιβλίο, κάνοντας τη συγγραφέα έξαλλη.

Οπως είναι πλέον γνωστό, ο Ρόμπερτ Γκάλμπρεϊθ, που υπέγραψε το αστυνομικό μυθιστόρημα «The Cuckoo's Calling» είναι η Ρόουλινγκ, γεγονός που αποκάλυψαν οι Sunday Times. Επειδή όμως η συγγραφέας δεν ήταν διατεθειμένη να το αφήσει έτσι, αναζήτησε τον μαρτυριάρη του κλειστού κύκλου ο οποίος ήξερε το μυστικό. Η έρευνα την οδήγησε στο δικηγόρο της.

«Δεν είμαι απογοητευμένη. Είμαι έξαλλη επειδή πρόδωσαν την εμπιστοσύνη μου. Eνας πολύ μικρός αριθμός ανθρώπων γνώριζαν το ψευδώνυμό μου. Αναρωτιόμουν λοιπόν πως είναι δυνατόν μια γυναίκα που δεν είχα καν ακουστά, να έχει μάθει κάτι που πολλοί καλοί φίλοι μου δεν ήξεραν», είπε αναφερόμενη στην άγνωστη- σε εκείνη- γυναίκα η οποία έστειλε στην εφημερίδα το tweet που έκανε την αποκάλυψη.


Με ανακοίνωση το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπούσε ως τώρα την Ρόουλινγκ εξήγησε ότι η σύζυγος ενός συνεταίρου είχε εκμυστηρευτεί στην καλή της φίλη, Τζούντι Καλεγκάρι, ότι η Ρόουλινγκ κρύβεται πίσω από το ψευδώνυμο Ρόμπερτ Γκάλμπρεϊθ. Η Καλέγκαρι ήταν εκείνη που έκανε την αποκάλυψη.

Εως εκείνη την ώρα κανείς δεν γνώριζε πως ο Γκάλμπρεϊθ- ο οποίος είχε αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές για το βιβλίο του- δεν ήταν υπαρκτό πρόσωπο. Κάτι που βοήθησε τη Ρόουλινγκ όχι μόνο επειδή ήταν μία «απελευθερωτική εμπειρία» να γράφει χωρίς την πίεση των προσδοκιών όπως δήλωσε. Αλλά και γιατί το έργο της κρίθηκε πιο αντικειμενικά, έπειτα από την παταγώδη αποτυχία που σημείωσε το πρώτο βιβλίο ενηλίκων που έγραψε η «μητέρα» του Χάρι Πότερ.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ