2013-07-19 00:42:03
Φωτογραφία για Καταπολέμηση των παθογενειών της οικονομίας
Την ανάγκη καταπολέμησης των διαρθρωτικών παθογενειών της ελληνικής οικονομίας, παράλληλα με την επίτευξη μιας συνολικής ευρωπαϊκής λύσης επισημαίνει... ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, σε δήλωσή του, με την ευκαιρία της επίσκεψης στη χώρα μας του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο κ. Δασκαλόπουλος τονίζει ότι η ύφεση θέτει σε δοκιμασία τις ανοχές του πολιτικού σκηνικού και τις αντοχές της κοινωνίας μας και ότι δύο βασικά προβλήματα φράζουν την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση: πρώτον, ο μοναδικός διαθέσιμος μοχλός ανάπτυξης, ο ιδιωτικός τομέας, εξακολουθεί να υποφέρει από την έλλειψη ρευστότητας, από το βάρος της γραφειοκρατίας και την αναχρονιστική κρατική παρεμβατικότητα. «Όσο οι συνθήκες αυτές δεν ανατρέπονται, η ελληνική οικονομία είναι καταδικασμένη στην ύφεση -όσες "ενέσεις" και αν της χορηγηθούν» ανέφερε ο κ. Δασκαλόπουλος.

Και δεύτερον, ότι το ελληνικό πρόβλημα είναι μέρος του συνολικού προβλήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα επιλυθεί κατά τρόπο ουσιαστικό και βιώσιμο μόνο αν υπάρξει μια συνολική ευρωπαϊκή λύση. Αλλιώς, η Ένωση θα κατακερματισθεί και θα περιθωριοποιηθεί, τόσο οικονομικά όσο και γεωπολιτικά.

Η Ευρώπη, καταλήγει ο πρόεδρος του ΣΕΒ, πρέπει να βρει το πολιτικό θάρρος να αναδιανείμει πόρους μεταξύ Βορρά και Νότου, να εμφυσήσει και πάλι στους λαούς του Νότου την πεποίθηση ότι όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες έχουν δικαίωμα σε ένα κοινό ευρωπαϊκό μέλλον.
athina984.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ