2013-07-18 16:17:03
Φωτογραφία για Δείτε ποιους προστατεύετε κύριε Σαμαρά!
Η κυβέρνηση συνεχίζει να χαϊδεύει τις τράπεζες, και δη στις 4 συστημικές, με αποτέλεσμα εκείνες να έχουν χάσει πλήρως την έννοια του μέτρου και έχουν φτάσει σε σημείο να αγνοούν ακόμη και τις δικαστικές αποφάσεις!

Τα πολλά, όμως, χάδια των εκάστοτε κυβερνήσεων έχουν καλλιεργήσει τόσα χρόνια ένα τραπεζικό έκτρωμα!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση δανειολήπτη – μέλους του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος.

Ο εν λόγω δανειολήπτης έχει υποβάλλει αίτηση για υπαγωγή στην προστασία του νόμου για τα υπερχεωμένα νοικοκυριά. Στη συνέχεια, έλαβε από το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης προσωρινή διαταγή σύμφωνα με την οποία απαγορευόταν η αλλοίωση της περιουσιακής κατάστασης του δανειολήπτη μέχρι τη συζήτηση της υπόθεσης του από το δικαστήριο.

Η σχετική δικαστική απόφαση κοινοποιήθηκε και προς τις πιστώτριες τράπεζες του ώστε να λάβουν γνώση του περιεχόμενου της απόφαση αυτής.


Παρά την απαγόρευση της επιβάρυνσης και της αλλοίωσης της περιουσιακής κατάστασης του δανειολήπτη από το δικαστήριο, η τράπεζα προχώρησε στην εγγραφή προσημείωσης υποθήκης του ακινήτου του δανειολήπτη.

Με απλά λόγια, η τράπεζα προχώρησε στην εγγραφή προσημείωσης ώστε να έχει στο «χέρι» το ακίνητο του δανειολήπτη ο οποίος έχει δηλώσει την αδυναμία του να εξυπηρετήσει τις δανειακές του υποχρεώσεις. Η τράπεζα «έγραψε στα παλιά της παπούτσια» την απόφαση του δικαστηρίου και συνέχισε «ανενόχλητη» στα καταδιωκτικά της μέτρα εναντίον του δανειολήπτη, ο οποίος είχε ζητήσει την προστασία του νόμου για τα υπερχεωμένα νοικοκυριά, όπως αυτός τροποποιήθηκε από το Ν. 4161/2013.

Το δίχτυ προστασίας που έχουν απλώσει τα τελευταία χρόνια οι εκάστοτε κυβερνήσεις πάνω από τις τράπεζες, τις έχει μετατράψει σε καθαρούς «χρυσοθήρες», οι οποίες, παρά τα 270 δις ευρώ που έχουν λάβει από το Ελληνικό Δημόσιο, εξακολουθούν να κυνηγούν ανελέητα τους πολίτες.

Άρα, παρά την καλλιέργεια του θετικού κλίματος μετά την τελευταία συνάντηση των τραπεζιτών με τον πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών, η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν και δη οι δανειολήπτες είναι εντελώς διαφορετικά.

Τα θηρία που υποτίθεται πως προσπαθεί να δαμάσει ο Α. Σαμαράς, έχουν εξαγριωθεί πλήρως και έχουν φτάσει σε σημείο να παρακάμπτουν ακόμη και δικαστικές αποφάσεις!

Άλλωστε, είναι ακόμη πρόσφατες οι μνήμες από την κίνηση έτερης συστημικής τράπεζας να δεσμεύσει το ποσό του εφάπαξ δανειολήπτριας σε μία προσπάθεια να συμψηφίσει τις οφειλές της δανειολήπτριας.
radio1d.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ