2013-07-18 14:44:03
Φωτογραφία για Καταφεύγει στο Συμβούλιο Ασφαλείας ο ΟΗΕ
Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στράφηκαν οι Αρχές του Παναμά για το φορτίο απαρχαιωμένου στρατιωτικού εξοπλισμού που βρέθηκε σε πλοίο της Βορείου Κορέας, καλώντας σε διερεύνηση για το εάν η Πιονγιάνγκ έχει παραβεί τις κυρώσεις που της έχουν επιβάλει τα Ηνωμένα Έθνη.

Το φορτηγό πλοίο «Chong Chon Gang» προερχόταν από την Κούβα με προορισμό τη Βόρεια Κορέα. Οι Αρχές του Παναμά το σταμάτησαν και στο φορτίο βρήκαν αδήλωτο οπλισμό (ο έλεγχος φαίνεται ότι έγινε σε τεταμένο κλίμα, καθώς σύμφωνα με τους Παναμέζους αξιωματούχους ο καπετάνιος προσπάθησε μέχρι και να αυτοκτονήσει).

Η Κούβα επιβεβαίωσε πως στο πλοίο είχε φορτωθεί στρατιωτικός εξοπλισμός, τον οποίο χαρακτήρισε απαρχαιωμένο και ανέφερε πως στάλθηκε στη Βόρεια Κορέα για επισκευή. Το ίδιο αναφέρει και η Πιονγιάνγκ, η οποία ζητά την απελευθέρωση του πλοίου και του πληρώματος.

«Το ζήτημα θα παραπεμφθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, εκείνοι θα αποφασίσουν τι θα γίνει», ανέφερε ο υπουργός Ασφάλειας του Παναμά Χοσέ Ραούλ Μουλίνο. Αξιωματούχοι της κυβέρνησης της χώρας ανέφεραν πως πέντε επιθεωρητές του ΟΗΕ θα βρεθούν στις αρχές του Αυγούστου στον Παναμά για να επιθεωρήσουν το πλοίο.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ