2013-07-18 14:27:03
Φωτογραφία για Επιφυλακτική άνοδος στις ευρωαγορές
Μικρά κέρδη σημειώνουν τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στον απόηχο της χθεσινής ομιλίας του προέδρου της Federal Reserve, Ben Bernanke η οποία δεν επεφύλαξε ιδιαίτερες εκπλήξεις για τους επενδυτές.

Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής των Αντιπροσώπων ο επικεφαλής της Fed επανέλαβε ότι το πρόγραμμα αγορών ομολόγων που εφαρμόζει η κεντρική τράπεζα – και φτάνει σήμερα σε αξία τα 85 δισ. δολ. κάθε μήνα – δεν έχει προκαθορισμένη πορεία και το μέλλον του θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις στην οικονομία.

Ο Bernanke σημείωσε ότι η πορεία της οικονομίας αναμένεται να επιτρέψει στην κεντρική τράπεζα να αρχίσει να μειώνει από φέτος τις αγορές που πραγματοποιεί, προσθέτοντας πάντως ότι εφόσον οι συνθήκες στην οικονομία ή τις αγορές αλλάξουν η τράπεζα θα μπορούσε να διατηρήσει τον υφιστάμενο ρυθμό αγορών ή ακόμη και να αυξήσει τις αγορές.

Ο ισχυρός άνδρας της Fed θα επιστρέψει σήμερα στο Κογκρέσο για να καταθέσει την Επιτροπή Τραπεζών της Γερουσίας.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει οριακές απώλειες στις 296,99 μονάδες.

Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται σε ποσοστό 0,3% στις 6.587,08 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,2% στις 3.878,52 μονάδες, ενώ ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί 0,1% στις 8.242,88 μονάδες.
capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Βούτηξαν» έργο του Βαν Γκογκ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Βούτηξαν» έργο του Βαν Γκογκ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ