2013-07-18 06:42:05
Φωτογραφία για Χαλαρή νομισματική πολιτική για το προβλεπτό μέλλον
Ο πρόεδρος της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας Μπεν Μπερνάνκι δήλωσε σήμερα ότι η πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ, ιδίως... η κατάσταση στο πεδίο της απασχόλησης, συνεχίζει να δικαιολογεί την πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης που συνεχίζει να εφαρμόζεται, τονίζοντας ότι δεν υφίσταται «επ' ουδενί» μια «προκαθορισμένη πορεία» όσον αφορά την ασκούμενη νομισματική πολιτική. Πάντως, επανέλαβε ότι το πρόγραμμα τόνωσης της οικονομίας με νομισματικά μέσα μπορεί να αποκλιμακωθεί το 2014, εάν η ανάπτυξη παραμείνει σταθερή, όπως προβλέπεται.

Μιλώντας στην αμερικανική Γερουσία, ο Μπερνάνκι τόνισε ότι ο τερματισμός του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης ύψους 85 δισ. δολαρίων τον μήνα δεν σημαίνει ότι η Fed ετοιμάζεται να ακολουθήσει μια πιο σφιχτή πολιτική, κάτι που θα σηματοδοτούσε πιθανόν την αύξηση των επιτοκίων της Fed.

Στην ομιλία του στο Κογκρέσο ο Μπερνάνκι τόνισε ότι η ανεργία παραμένει υψηλή, η μείωσή της σημειώνεται με βραδύ ρυθμό ενώ ο πληθωρισμός είναι πολύ χαμηλός. Αυτοί οι δείκτες σημαίνουν πως μία «πολύ χαλαρή νομισματική πολιτική παραμένει η κατάλληλη για το προβλεπτό μέλλον».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ