2013-07-18 00:45:22
Φωτογραφία για ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Φωτιά καίει στη Πάρνηθα - Στο σημείο πυροσβεστική και εθελοντές
Δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους των Θρακομακεδόνων και των γύρω περιοχών

00:25: Η κατάσβεση της φωτιάς δυσκολεύει γιατί εκτός από τον άνεμο πρέπει οι πυροσβέστες να παλέψουν και με την... κίνηση! Η περιοχή είναι δύσβατη, με πολύ μικρούς χωματόδρομους, με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί μποτιλιάρισμα από τις υδροφόρες που σπεύδουν για ανεφοδιασμό, κάτι που επίσης δεν μπορεί να γίνει γιατί τα πυροσβεστικά οχήματα δεν μπορούν να κατέβουν!

Στο σημείο σπεύδουν πολίτες για βοήθεια, εθελοντές, όμως η κυκλοφορία έχει απαγορευτεί.

23:42: Δεκάδες υδροφόρες από Κηφισιά, Αγ. Στέφανο, Άνω Λιόσια, Φυλή, Μεταμόρφωση, Αγίους Αναργύρους έχουν φτάσει στο σημείο στην προσπάθειά τους να διευκολύνουν το έργο της πυροσβεστικής. Στο σημείο βρίσκονται οι Δήμαρχοι Αχαρνών και Κηφισιάς Σ. Ντούρος και Ν. Χιωτάκης, καθώς και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι από τις δύο περιοχές. Η φωτιά κατευθύνεται προς την πλευρά των Θρακομακεδόνων, δεν απειλεί σπίτια ακόμη.


23:19: Η φωτιά κατευθύνεται προς το βουνό, η πυροσβεστική κάνει ότι μπορεί όμως οι άνεμοι είναι ισχυροί. Τα μέσα μετακινούνται προς την πλευρά του Τελεφερίκ

22:45: Δυστυχώς τα νέα δεν είναι ευχάριστα. Η φωτιά, παρά τις προσπάθειες των αντρών της πυροσβεστικής όλο και φουντώνει, απειλώντας το βουνό.

ΑΡΧΗ: 21:20: Μεγάλη φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 21:00 στην Βαρυμπόπη, στο τέρμα της οδού Μίχα, στην θέση Κορομυλιά - Πέτρα, κοντά στην "Κιθάρα". Οι άνεμοι πνέουν ισχυροί με αποτέλεσμα η φωτιά ολοένα να φουντώνει. Στο σημείο έχουν σπεύσει 17 πυροσβεστικά οχήματα, με 40 πυροσβέστες, 6 άτομα πεζοπόρο και 2Α/Φ. Οι δυνάμεις αυξάνονται, καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να επεκταθεί λόγω των ανέμων.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ...από το www.acharnorama.gr που βρίσκεται στο σημείο
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ