2013-07-18 00:10:05
Φωτογραφία για 89,5 Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Αφιέρωμα στα Αγιάσματα και στα Ιάματα της Πατρίδος μας
Από το Γραφείο Τύπου

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Αφιέρωμα στα Αγιάσματα και στα Ιάματα της Πατρίδος μας 07:00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΟΡΘΡΟΥ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία μεταδίδονται, σήμερα, από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

11:00 ΙΑΜΑΤΑ (ΜΕΡΟΣ Α΄)

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Κώστας Παππάς, πραγματοποιεί ένα οδοιπορικό στις ιαματικές πηγές της Ελλάδος. Παρουσιάζονται ιστορικά στοιχεία, τα οφέλη των ιαματικών πηγών καθώς και η κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Το θέμα, σήμερα είναι: «Ιαματικά λουτρά - Ενδείξεις, αντενδείξεις». Καλεσμένος είναι ο κ. Θανάσης Σακίρης, ιατρός ρευματολόγος.

12:00 ΑΓΙΑΣΜΑΤΑ (ΜΕΡΟΣ Α΄)

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Βασίλης Σπυρόπουλος, πραγματοποιεί ένα οδοιπορικό στα αγιάσματα της Ελλάδος. Παρουσιάζονται ιστορικά στοιχεία, καθώς και η κατάσταση που επικρατεί σήμερα.


13:00 ΙΑΜΑΤΑ (ΜΕΡΟΣ Β΄)

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Κώστας Παππάς, πραγματοποιεί ένα οδοιπορικό στις ιαματικές πηγές της Ελλάδος. Παρουσιάζονται ιστορικά στοιχεία, τα οφέλη των ιαματικών πηγών καθώς και η κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Το θέμα, σήμερα είναι: «Ιαματική πηγή Υπάτης Φθιώτιδος». Καλεσμένος είναι ο κ. Ανάργυρος Τσούτσας, Διευθυντής της Ιαματικής πηγής Υπάτης Φθιώτιδος.

14:30 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ

Στη σειρά εκπομπών «Αναγνώσματα», ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης διαβάζει Ι. Μ. Χατζηφώτη : «Μονές του Αγίου Όρους».

15:00 ΑΓΙΑΣΜΑΤΑ (ΜΕΡΟΣ Β΄)

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Βασίλης Σπυρόπουλος, πραγματοποιεί ένα οδοιπορικό στα αγιάσματα της Ελλάδος. Παρουσιάζονται ιστορικά στοιχεία, καθώς και η κατάσταση που επικρατεί σήμερα.

17:00 ΙΑΜΑΤΑ (ΜΕΡΟΣ Γ΄)

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Αντώνης Γιαννακόπουλος, πραγματοποιεί ένα οδοιπορικό στις ιαματικές πηγές της Ελλάδος. Παρουσιάζονται ιστορικά στοιχεία, τα οφέλη των ιαματικών πηγών καθώς και η κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Το θέμα, σήμερα είναι:«Ιαματικές πηγές Αιδηψού». Καλεσμένος είναι ο κ. ΕυάγγελοςΠαπασταμάτης, φιλόλογος.

19:00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ

Η ακολουθία του Εσπερινού μεταδίδεται, σήμερα, από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

20:00 ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ (Ε)

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Δημήτρης Κοσμόπουλος, αναφέρεται στην ιστορία και στη πνευματική πορεία της Ιεράς Μονής Ζωγράφου. ». Καλεσμένος είναι ο κ. Δημήτριος Γόνης, Ομότ. Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών.

21:30 ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ (Ε)

Στην αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, ο Δημήτρης Ριζούλης παρουσιάζει τις παραλογές στο δημοτικό τραγούδι. Σήμερα, το θέμα είναι: «Οι γνωστότερες παραλογές και η ανάλυση των στίχων τους. Μέρος Ζ΄».

22:00 Η ΠΙΣΤΗ, Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ (Ε)

Στην αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, ο Κωνσταντίνος Παππάς, αναφέρεται στα μεγάλα θέματα της πίστης, της αγάπης και του θανάτου στο δημοτικό τραγούδι. Σήμερα, το θέμα είναι: «Η πίστη, η αγάπη και ο θάνατος στο δημοτικό τραγούδι». Καλεσμένοι είναι: ο κ. Κωνσταντίνος Σαχινίδης, Δρ. Κοινωνιολογίας Παντείου Πανεπιστημίου και ο κ. Χρήστος Τσακούμης, μουσικός παραγωγός.

23:00 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5 (Ε)

Ο π. Διονύσιος Χατζηαντωνίου διαβάζει από το βιβλίο «Γέροντος ΠορφυρίουΚαυσοκαλυβίτου - Βίος και λόγοι» της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής-Χρυσοπηγής Χανίων.

03:00 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ (Ε)

Στην αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, ο Κωνσταντίνος Μπλάθρας, επιχειρεί να παρουσιάσει την Ελληνική ιστορία όπως αυτή αναδεικνύεται μέσα από το δημοτικό τραγούδι. Σήμερα, το θέμα είναι: «Δημοτικά τραγούδια από τα χρόνια μετά το `21 έως και σήμερα».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ