2013-07-17 22:18:09
Φωτογραφία για ΚΛΕΪΖΑ : ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΛΕΙΨΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!
Μετά από τρεις σεζόν στους Ράπτορς, ο Λίνας Κλέιζα αποχωρεί από το Τορόντο και ετοιμάζεται για νέες… νικηφόρες περιπέτειες! Προετοιμάζεται στην Λιθουανία για να παίξει με την εθνική ομάδα της πατρίδας του, έχει αφήσει πίσω του τους τραυματισμούς και ξεκαθαρίζει τι ακριβώς θέλει Να παίξει σε μια ομάδα που κερδίζει παιχνίδια και τίτλους! Θεωρεί το πέρασμα του από τον Ολυμπιακό μια από τις πιο… διδακτικές εμπειρίες στην ζωή του και δεν τον απασχολεί αν θα συνεχίσει στο ΝΒΑ ή την Ευρώπη. Αρκεί να κερδίζει. Γιατί… βαρέθηκε να χάνει!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κλέιζα στο "eurohoops.net":

-Λίνας, πριν λίγες ώρες οι Ράπτορς έκαναν χρήση του Amnesty και πλέον περιμένουμε να δούμε αν θα μείνεις ελεύθερος βγαίνοντας από την λίστα των waivers! Πως νιώθεις;

“Είμαι καλά φίλε! Είμαι 100% υγιής, νιώθω πως είμαι διψασμένος και έτοιμος να αποδώσω καλό μπάσκετ. Προετοιμάζομαι για ένα πολύ δυνατό Ευρωμπάσκετ και όλοι στην ομάδα έχουμε πολλά κίνητρα. Γνώριζα πως μπορεί να συμβεί αυτό με το Τορόντο, αλλά ειλικρινά, μέχρι και την τελευταία στιγμή δεν ήξερα αν τελικά θα γίνει. Συνέβη και τώρα περιμένω να γίνω ένας… free agent!”


-Ναι, αλλά μέχρι να βγεις από την λίστα των υπό αποδέσμευση παικτών, κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί τις επόμενες ώρες… Ίσως βρεθείς με το συμβόλαιο που είχες στους Ράπτορς για την επόμενη σεζόν σε άλλη ομάδα του ΝΒΑ.

“Δεν νομίζω. Πιστεύω ότι οι πιθανότητες να συμβεί αυτό είναι πολύ λίγες και θεωρώ πως σύντομα θα είμαι ελεύθερος να διαπραγματευτώ με όποια ομάδα θέλω και να δω τις προοπτικές μου!”

-Οκ, σε αυτή την περίπτωση ποια είναι η προτεραιότητά σου Λίνας; ΝΒΑ ή επιστροφή στην Ευρώπη;

“Κοίτα, πέρασα τρία όμορφα χρόνια στους Ράπτορς και τους ευχαριστώ για αυτό. Χρειάζομαι όμως ένα νέο, φρέσκο και δυναμικό ξεκίνημα στην καριέρα μου. Να σου πω κάτι; Όταν έπαιξα εκείνη την σεζόν στον Ολυμπιακό, κατάλαβα ακόμα περισσότερο ότι κυλάει ευρωπαϊκό αίμα στις φλέβες μου! Μην ξεχνάς πως μπορεί να έχω ζήσει πολλά χρόνια στις ΗΠΑ, αλλά είμαι Ευρωπαίος! Εννοώ πως δεν μπορώ να είμαι άλλο σε μια κατάσταση που η ομάδα μου θα χάνει και δεν θα υπάρχουν πολύ υψηλές φιλοδοξίες. Βαρέθηκα να χάνω! Πρώτος στόχος μου είναι να βρεθώ σε μια «winning situation». Σε μια ομάδα που κερδίζει και διεκδικεί τίτλους”.

-Έτσι όπως το λες, νομίζω ότι η πλάστιγγα γέρνει προς την επιστροφή σου στην Ευρώπη!

“Έτσι ακούστηκε; (γέλια) Πραγματικά, δεν με απασχολεί αν θα είναι στο ΝΒΑ ή στην Ευρώπη η νέα πρόκληση της καριέρας μου. Ξέρεις, είμαι… international παίκτης! Αρκεί να παίξω σε ομάδα που κερδίζει! Αυτό θέλω”.

-Η Ευρώπη έχει βουίξει ότι θα πας στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας…

“Κοίτα, έτσι όπως είναι τα πράγματα στο ΝΒΑ, μέχρι τελευταία στιγμή δεν ήξερα τι θα γίνει με το Τορόντο. Ειλικρινά, δεν έχω συζητήσει κάτι προχωρημένο. Και σκέφτομαι να μην βιαστώ, θα πάρω τον χρόνο μου, θα εξετάσω τις προτάσεις και θα επιλέξω την καλύτερη για μένα. Όταν μείνω ελεύθερος θα ξεκινήσει αυτή η διαδικασία. Για τέτοια θέματα έχω τους ατζέντηδές μου!”

-Μετά από 3 χρόνια, πως θα περιέγραφες την ευρωπαϊκή και ελληνική σου εμπειρία με τον Ολυμπιακό;

“Την αγαπώ αυτή την εμπειρία, δεν θα την ξεχάσω ποτέ! Ήταν μια από τις σεζόν που τις διασκέδασα με την ψυχή μου στην διαδρομή της καριέρας μου. Μου αρέσει πολύ η Ελλάδα και μου λείπει. Όπως μου έχει λείψει ο Ολυμπιακός, ο κόσμος του και η «τρέλα» που περιβάλλει αυτή την ομάδα και την οποία προσωπικά, γούσταρα!”

-Οι Ολυμπιακοί να δεις πόσο σε γούσταραν και σε γουστάρουν ακόμα. Pistolinas! Το θυμάσαι;

“Ε, βέβαια το θυμάμαι! Ωραίο παρατσούκλι, ε! Φίλε, ειλικρινά ποτέ στην ζωή μου δεν έχω δει ξανά τέτοιο πάθος και τέτοια αγάπη από τον κόσμο και δεν πιστεύω πως θα τα βιώσω ξανά εύκολα. Είναι κάτι απίστευτο! Εδώ στην Λιθουανία ο κόσμος ζει για το μπάσκετ. Αλλά, η κουλτούρα είναι διαφορετική. Εσείς εκεί έχετε τρομερό πάθος και αυτό μου ταίριαζε. Κι ας είστε κάπως πιο… άγριοι! Το μόνο που θα άλλαζα στην καριέρα μου στον Ολυμπιακό, ήταν το αποτέλεσμα. Φτάσαμε κοντά, αλλά δεν κερδίσαμε τους τίτλους που θέλαμε”.

-Πήρατε το κύπελλο, αλλά στον τελικό με την Μπαρτσελόνα δεν το πάλεψε πολύ ο Ολυμπιακός και χάθηκε και το πρωτάθλημα στους τελικούς με τον Παναθηναϊκό. Σε θυμάμαι με μάτι που «γυαλίζει» να παίρνεις στο κατόπι τους διαιτητές στον τρίτο τελικό εκείνης της σειράς, στο ΟΑΚΑ!

“(Ακούγεται αυτό το κλασικό βραχνό γέλιο του Κλέιζα)! Κι εγώ θυμάμαι! Και θα σου πω μια μεγάλη αλήθεια. Αυτή η εμπειρία ήταν πάρα πολύ διδακτική για μένα, δεν φαντάζεσαι πόσο! Το καλοκαίρι μετά τους τελικούς υπέγραψα στους Ράπτορς. Στο ΝΒΑ δεν επιτρέπεται πλέον καλά – καλά, ούτε να… μιλάς στους διαιτητές, καθόλου! Αυτή η εμπειρία ήταν η πιο τέλεια προπόνηση για μένα! Πραγματικά, η πιο αποδοτική εξάσκηση, προκειμένου να επιστρέψω στο ΝΒΑ έτοιμος να μην ασχολούμαι με τις αποφάσεις των διαιτητών!”

-Δηλαδή αυτοί οι τελικοί και εκείνο το παιχνίδι σε βοήθησαν να βελτιωθείς στο κομμάτι της συμπεριφορά σου στο γήπεδο;

“Όχι μόνο αυτό! Το πάω ακόμα παρακάτω. Αυτή η εμπειρία ήταν από τις πιο διδακτικές όχι για την καριέρα μου στο μπάσκετ, αλλά για την ζωή μου ολόκληρη! Ήταν διδακτική εμπειρία ζωής, συνολικά. Μου έμαθε πολλά”.

-Πως σου φάνηκε που η πρώην ομάδα σου κατέκτησε δύο διαδοχικές Ευρωλίγκες με μικρότερο μπάτζετ από τις άλλες ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο;

“Σούπερ μου φαίνεται! Έχω χαρεί πάρα πολύ για τον Ολυμπιακό! Δικαιώθηκαν οι τόσες προσπάθειες! Αυτά τα δύο χρόνια δημιούργησαν καλή χημεία, κέρδισαν όλοι μαζί ως ομάδα και ήταν εύκολο να καταλάβεις πως αυτό είναι το μυστικό τους. Έπαιζαν όλοι μαζί σαν ένα καλοδουλεμένο σύνολο. Μπράβο τους, το άξιζαν. Όπως στην ζωή, έτσι και στο μπάσκετ τα πολλά χρήματα δεν εξασφαλίζουν όχι μόνο την ευτυχία, αλλά ούτε την επιτυχία”.

-Η Λιθουανία ουσιαστικά ανοίγει ένα νέο κύκλο και όπως πάντα πάει στο Ευρωμπάσκετ με στόχο το μετάλλιο. Πως το βλέπεις;

“Βλέπω ότι έχουμε καλό κλίμα και όλοι στην ομάδα έχουν μεγάλες φιλοδοξίες! Κάπως έτσι είναι, κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα. Και μόνο η μεγάλη απουσία και απώλεια του Σαρούνας (σ.σ. Γιασικεβίτσιους) είναι σημαντική για την εθνική μας. Είμαστε αποφασισμένοι να δουλέψουμε πολύ σκληρά και πιστεύω πως μπορούμε να παρουσιάσουμε μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα με τον Γιόνας Καζλάουσκας. Ξέρουμε πόσο πολύ θα χαρεί ο κόσμος στην πατρίδα μου αν τα καταφέρουμε, κι αυτό είναι από μόνο του τεράστιο κίνητρο!”
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ