2013-07-17 15:10:04
Φωτογραφία για Τι να σκεφτείτε πριν δανειστείτε χρήματα
Η λήψη δανείου-δανεικών (αλλά όχι αγύριστων) από φίλους ή τράπεζες χρειάζεται ώριμη σκέψη και υπευθυνότητα. Όροι όπως «εξόφληση», «επιτόκιο» και «προθεσμία» αγχώνουν και μόνο στο άκουσμά τους. Ας δούμε ορισμένες παραμέτρους τις οποίες οφείλετε να σκεφτείτε πριν δανειστείτε χρήματα.

Χρειάζεστε στα αλήθεια να επενδύσετε τέτοιο ποσό για να δανειστείτε χρήματα; Προσπαθήστε να σκεφτείτε όσο καλύτερα αν πραγματικά σας είναι κάτι τόσο απαραίτητη η αγορά.

Προτιμήστε κάτι πιο οικονομικό. Για παράδειγμα εάν χρειάζεστε αυτοκίνητο προτιμήστε μεταχειρισμένο ή ένα χαμηλότερης κατηγορίας, από το να ξοδέψετε ένα μεγάλο ποσό. Κρατώντας χρήματα, θα μπορείτε να τα επενδύσετε στο μέλλον καλύτερα.

Τι είδους δάνειο θα πάρετε; Προσωπικό, επαγγελματικό, στεγαστικό, καταναλωτικό… όλα τα παραπάνω διαφέρουν σε ότι αφορά τους όρους και τις προϋποθέσεις.

Μπορείτε να το αποπληρώσετε; Πρόκειται για ένα καθοριστικό ερώτημα, που πρέπει να το απαντήσετε ειλικρινά στον εαυτό σας. Οριοθετήστε τα μελλοντικά σας έξοδα και πράξτε ανάλογα.


Σε πόσο χρονικό διάστημα θα μπορέσετε να ξεχρεώσετε; Συνειδητοποιήστε πως είναι πολύ δύσκολο να ρυθμίζετε την περιουσία σας όσο έχετε τρεχούμενα έξοδα. Δώστε τη δέουσα προσοχή για να υπολογίσετε αν θα μπορείτε να ανταπεξέλθετε.

Επιπτώσεις μη πληρωμής. Θα πρέπει να σκεφθείτε κάθε περίπτωση, όπως για παράδειγμα να χάσετε τη δουλειά σας, να σας κατασχέσουν την περιουσία σε περίπτωση που δεν θα μπορέσετε να είστε συνεπείς στις πληρωμές σας.

Ποιοι έχουν το καλύτερο επιτόκιο; Το κυριότερο πράγμα που θα πρέπει να συγκρίνετε όταν ψάχνετε για ένα δάνειο, είναι το καλύτερο επιτόκιο, το οποίο είναι ουσιαστικά η τιμή του χρήματος.

Τι γράφουν τα μικρά γράμματα; Κάθε φορά που πρόκειται να υπογράψετε ένα έγγραφο δανείου, θα πρέπει να ελέγχετε τις λεπτομέρειες, όπως σχετικές με την πρόωρη αποπληρωμή. Για παράδειγμα ορισμένοι πιστωτές χρεώνουν την πρόωρη πληρωμή.

flowmagazine.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ