2013-07-17 11:40:05
Φωτογραφία για Καταργείται το υποκατάστημα του ΙΚΑ στην Κάρυστο
Ορθή κοφτή η απάντηση του Υπουργείου Εργασίας σε ερώτηση του Δημήτρη Αναγνωστάκη. Ξεκάθαρη ήταν η απάντηση του Υπουργείου Εργασίας σε αναφορά που κατέθεσε ο Δημήτρης Αναγνωστάκης σχετικά με το ενδεχόμενο να καταργηθεί το υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Καρύστου.

Το Υπουργείο απάντησε ορθά κοφτά πως καταργείται το υποκατάστημα στην Κάρυστο και οι αρμοδιότητές του μεταφέρονται στο ΙΚΑ Ραφήνας, δηλαδή εκτός Εύβοιας!

Οι λόγοι που το Υπουργείο καταργεί το συγκεκριμένο (καθώς και άλλα) υποκατάστημα είναι ότι αποσκοπεί στη βελτίωση του χρόνου απονομής των συντάξεων και στην αποτελεσματικότερο έλεγχο της εισφοροδιαφυγής.

Είναι απορίας άξιο βέβαια πώς αυτοί οι στόχοι υλοποιούνται με την κατάργηση υποκαταστημάτων και όχι με τον εξορθολογισμό του τρόπου λειτουργίας του ΙΚΑ.

Πάντως, για να χρυσώσει το χάπι, το Υπουργείο επισημαίνει πως στη θέση των υποκαταστημάτων που καταργούνται θα δημιουργηθούν γραφεία Κοινωνικής Ασφάλισης (στα πρότυπα των Κέντρων Εξυπηρέτησης Φορολουμένων που αντικατέστησαν πρώην ΔΟΥ).

Αυτά θα λειτουργούν με 1-3 άτομα, τα οποία, όπως τονίζει και ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, είναι αμφίβολο αν θα επαρκούν για την εξυπηρέτηση των πολιτών της Καρύστου και των όμορων δήμων.
egnomi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ