2013-07-17 10:13:04
Φωτογραφία για Πρόβλημα λειψυδρίας στις Σάπες Ροδόπης
Το νερό νεράκι έχουν πει οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του δήμου Σαπών στην Κομοτηνή, με το πρόβλημα της λειψυδρίας να έχει μετατραπεί σε ένα καθημερινό μαρτύριο και τους ίδιους να υπόκεινται στο βασανιστήριο της σταγόνας.

Πρόκειται για ένα πρόβλημα το οποίο φέτος παρουσιάζεται πιο έντονο από ποτέ, παρά τις παρεμβάσεις που έγιναν στα δίκτυα ύδρευσης της περιοχής καθώς υπάρχουν έντονα προβλήματα με τις χαμηλές στάθμες των πηγών, γεωτρήσεων και δεξαμενών νερού ιδιαίτερα στην περιοχή των Σαπών και των οικισμών Αετόλοφος και Αετοκορυφή του πρώην Καποδιστριακού δήμου.

Το πρόβλημα, σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή αποδίδεται στην ανυπαρξία αξιόπιστων δικτύων και την πολύχρονη αντιμετώπιση του προβλήματος της λειψυδρίας με λύσεις στο γόνατο.

«Δεν αποποιούμαστε τις ευθύνες μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Σαπών, εξηγώντας πως «εργαζόμαστε σε ένα εχθρικό «περιβάλλον Καλλικράτη», με απίστευτη γραφειοκρατία και κόντρα σε κάθε αγκύλωση που προβάλλεται από αρμόδιες υπηρεσίες. Καθημερινά από τα μεγάφωνα του δήμου ενημερώνουμε άμεσα τους δημότες μας για το πρόβλημα λειψυδρίας και τις διακοπές νερού, κάνοντας παρακλήσεις για εξορθολογιστική χρήση του νερού.


Προχωρήσαμε άμεσα και με γοργούς ρυθμούς, εργαζόμενοι νυχθημερόν, την γεώτρηση στο Πρωτάτο, που σε λίγες μέρες θα φέρει νερό στο δίκτυο των Σαπών. Η ποιότητα του νερού για όσους ανησυχούν θα ελεγχθεί και το δίκτυο δεν θα έχει τα χάλια που βρήκαμε όταν αναλάβαμε με δεξαμενές και σωλήνες σε άθλια κατάσταση, σκουριασμένες και σπασμένες που περνούσαν μέσα από ρέματα».

Ήδη έχει ζητηθεί η συνδρομή του Στρατού και εδώ και μερικές ημέρες το Δ’ Σώμα Στρατού διαθέτει τις υδροφόρες του για την παροδική έστω αντιμετώπιση του προβλήματος.

«Όχι δεν αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα της λειψυδρίας με ελαφρά τη καρδία, όπως μας κατηγορούν οι ανώνυμοι αγανακτισμένοι. Δεν το χρησιμοποιούμε για λαϊκισμό και λαϊκή κατανάλωση. Ξέρουμε καλύτερα από τον καθένα το δράμα των νοικοκυριών να μένουν χωρίς νερό έστω και για μια ώρα, εν μέσω θέρους. Είμαστε ευαισθητοποιημένοι απέναντι στους κτηνοτρόφους και τους αγρότες μας. Δεν θέλουμε να κάνουμε επικοινωνιακή φασαρία, με το θέμα της λειψυδρίας και της υδροδότησης. Προτιμάμε το έργο και όχι τα λόγια. Είμαστε σίγουροι ότι θα δώσουμε λύση ακόμη και μ’ αυτές τις αντίξοες συνθήκες και αυτό θα το αποδείξουμε.

Και υπεύθυνοι είμαστε και έντονα ανησυχούμε για το πρόβλημα, το οποίο σημειωτέον είναι υπαρκτό σε 14 δήμους σε όλη την Αν. Μακεδονία και Θράκη, σε δήμους οργανωμένους και με σωστά δίκτυα υποδομής και όχι με τριτοκοσμική υποδομή, όπως στην περιοχή μας» σημειώνει στην ίδια ανακοίνωσή του ο δήμος.
seleo.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ