2013-07-17 10:00:13
Φωτογραφία για ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ : ΕΧΩ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΛΛΗ ΟΜΑΔΑ
Μια θέση στην οχτάδα είναι ο πρώτος στόχος της Εθνικής πόλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σύμφωνα με τον Άγγελο Βλαχόπουλο, ο οποίος άνοιξε την καρδιά του στην εφημερίδα «SportDay».

Ο διεθνής πολίστας μίλησε για την Εθνική, την πικρία του για τη στάση της Βουλιαγμένης και την προφορική συμφωνία του με τον Ολυμπιακό, τονίζοντας πως δεν τον ενδιαφέρει άλλη ομάδα εκτός από τους ερυθρόλευκους.

Αναλυτικά όσα είπε:

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Μόλις επιστρέψατε με την Εθνική ομάδα από τη Βουδαπέστη και το Vodafone Cup στο οποίο πήρατε μέρος. Τι κρατάει από αυτό το τουρνουά η ομάδα και τι θέλει να βελτιώσει;

«Η ομάδα από παιχνίδι σε παιχνίδι είχε ανοδική πορεία. Σε κάποιους τομείς οι προπονητές έμειναν ευχαριστημένοι, αλλά έχουμε ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης. Γι' αυτό κρατάμε και το ματς με το Μαυροβούνιο, γιατί πρέπει να σταθεροποιήσουμε την απόδοσή μας, κάτι το οποίο επιτυγχάνεται με συγκέντρωση και προσήλωση στον στόχο».


Αυτό θα μπορέσει να το πετύχει η Εθνική μέχρι την έναρξη του Παγκοσμίου, που είναι σε λίγες μέρες;

«Πιστεύω πως ναι, προσωπικά είμαι πολύ αισιόδοξος. Κι αυτό οφείλεται στην προετοιμασία που έχουμε κάνει και στην εικόνα της ομάδας».

Ποια πιστεύεις πως είναι τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία της ομάδας; Και πώς θα μπορέσουν αυτά να ισορροπήσουν μέσα στο παιχνίδι;

«Δυνατά σημεία είναι σίγουρα η αυτοπεποίθηση και η απομυθοποίηση των αντιπάλων μας. Είναι πολύ σημαντικό να αποδείξεις πως ακόμα και για ένα οκτάλεπτο καμία ομάδα δεν είναι άτρωτη. Αρνητικό είναι η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης και πειθαρχίας. Μέχρι τώρα όμως όλα αυτά τα έχουμε προσαρμόσει στον τρόπο παιχνιδιού μας».

Μέχρι πού μπορεί κατά τη γνώμη σου να φτάσει η Εθνική στο Παγκόσμιο;

«Το παιχνίδι στη Βουδαπέστη με το Μαυροβούνιο ήταν το χειρότερο της ομάδας από την αρχή της προετοιμασίας. Στόχος είναι σίγουρα η οκτάδα, αλλά μετά ό,τι ήθελε προκύψει».

Μπορεί να γίνει η υπέρβαση ή πιστεύεις πως είναι πολύ νωρίς ακόμη;

«Νομίζω πως ναι, μπορούμε να φτάσουμε ψηλά. Οι ομάδες που πάνε για τα μετάλλια τις έχουμε αντιμετωπίσει σε πολλά τουρνουά και φάνηκε πως μπορούμε να νικήσουμε κάθε αντίπαλο, αν είμαστε σε καλή μέρα».

Μιλήσαμε αρκετά για την Εθνική, αλλά υπάρχουν και άλλα θέματα. Προσωπικά για σένα, υπάρχει κάποια εξέλιξη στο θέμα μεταγραφής;

«Έχω έρθει σε προφορική συμφωνία με τον Ολυμπιακό και θα συναντηθούμε τις επόμενες μέρες για να δούμε πώς θα προχωρήσουμε».

Έχεις πρόταση από άλλη ομάδα σε περίπτωση που τελικά δεν προχωρήσει με Ολυμπιακό ή δεν υπάρχει τέτοιο θέμα;

«Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, έχω συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό και δεν με ενδιαφέρει να πάω σε άλλη ομάδα».

Το «εμπόδιο» που υπάρχει με τη Βουλιαγμένη, πώς θα ξεπεραστεί τελικά;

«Δεν γνωρίζω ακόμη γιατί όταν με ενημέρωσαν από τη Βουλιαγμένη ήμουν στην Ουγγαρία με την Εθνική και δεν ήθελα να δώσω βαρύτητα σ’ αυτό το θέμα. Αλλά όλα δείχνουν πως θα πάει δικαστικώς. Εγώ είχα όλη την καλή διάθεση να μη φτάσουμε μέχρι εκεί, αλλά μάλλον η Βουλιαγμένη έχει άλλη άποψη».

Δηλαδή η περίπτωση να πληρώσεις εσύ το ποσό της ρήτρας προκειμένου να μείνεις ελεύθερος, δεν υπάρχει πια;

«Η Βουλιαγμένη μού ζήτησε ένα εξωφρενικό ποσό, σχεδόν το διπλάσιο από αυτό που είχαμε συμφωνήσει προφορικά στην αρχή. Εγώ τότε είχα προθυμοποιηθεί να δώσω το ποσό, αλλά στο τέλος μου ζήτησαν παραπάνω και έτσι δεν βρέθηκε λύση».

Αν όμως πάει δικαστικώς το θέμα δεν θα κρατήσει πολύ καιρό; Θα προλάβει να γίνει η μεταγραφή σου στον Ολυμπιακό;

«Οι υποθέσεις εκδικάζονται πολύ γρήγορα, κι εγώ θα μπορώ να ακολουθήσω τον Ολυμπιακό σε όλες τις δραστηριότητες».

Θα διεκδικήσεις και κάτι παραπάνω από τη Βουλιαγμένη στα δικαστήρια ή απλά την απομάκρυνσή σου;

«Τίποτα παραπάνω, μόνο την απομάκρυνσή μου. Εγώ τον λόγο μου τον κράτησα σε ό,τι είχα πει».

Εκτός από το πόλο τι άλλο κάνεις στη ζωή σου, έχεις κάποιο χόμπι και τι σπουδάζεις;

«Σπουδάζω ναυτιλιακά στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά, και φέτος θα μπω στο πέμπτο έτος της σχολής. Μου αρέσει πολύ αυτό που έχω επιλέξει και θα ήθελα κάποια στιγμή να ασκήσω το επάγγελμα. Οσον αφορά τα χόμπι, έχω αρκετά. Κάνω πράγματα αναλόγως με τη διάθεσή μου. Μου αρέσει πάρα πολύ το ψάρεμα γιατί με ηρεμεί, και ασχολούμαι με τα αυτοκίνητα ως λάτρης και του μηχανοκίνητου αθλητισμού».

Αυτή η στάση της Βουλιαγμένης τι συναισθήματα σου έχει προκαλέσει και πώς έχει επηρεάσει αυτό την ψυχολογία σου;

«Στενοχωρήθηκα πάρα πολύ, νιώθω προδομένος από ανθρώπους που μέχρι πριν από ένα μήνα παλεύαμε μαζί στην προπόνηση, είχαμε κοινούς στόχους και ήμασταν σαν μία οικογένεια. Αλλά γενικά δεν με έχει επηρεάσει πολύ ψυχολογικά, διότι είμαι αισιόδοξος για τη θετική έκβαση της υπόθεσης».

Αν τελικά υπάρξει θετική έκβαση για σένα, θα σκεφτόσουν στο μέλλον πιθανή συνεργασία ξανά με τη Βουλιαγμένη;

«Με την Στέλλα Λαζάρου-Τίγκα δεν έχω κανένα πρόβλημα να συνεργαστώ στο μέλλον, γιατί μου έχει φερθεί καταπληκτικά. Με κάποιους άλλους αυτή τη στιγμή κι έτσι όπως είναι τα πράγματα πολύ δύσκολα θα ξανασυνεργαζόμουν».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ