2013-07-17 06:38:52
Φωτογραφία για Φυλετικές συγκρούσεις στη Γουινέα
Συνολικά 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 80 τραυματίστηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες στη διάρκεια φυλετικών συγκρούσεων στο... νοτιοανατολικό τμήμα της Γουϊνέας, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Μέλη των φυλών Γκερζέ και Κονιανκέ συγκρούστηκαν μεταξύ τους στις πόλεις Κουλέ, Ενζερεκορέ και Μπεϊλά κοντά στα σύνορα με την Ακτή Ελεφαντοστού, αναγκάζοντας τις Αρχές να ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή. Εκπρόσωπος της κυβέρνησης εξέφρασε τα συλλυπητήρια του την Τρίτη στους συγγενείς των θυμάτων, μοιράζοντας υποσχέσεις πως η κατάσταση θα εξομαλυνθεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως αγορές, τράπεζες και καταστήματα παραμένουν κλειστά, με ελάχιστους κατοίκους να κυκλοφορούν στους δρόμους.

Οι πρώτες ταραχές ξέσπασαν αργά το βράδυ της Κυριακής, όταν τρεις νεαροί που ανήκουν στη φυλή Κονιανκέ δέχτηκαν βάναυση επίθεση από φύλακες ενός βενζινάδικου, οι οποίοι θεώρησαν πως επρόκειτο για ληστές. Μόλις έγινε γνωστός ο θάνατός τους, ακολούθησαν βίαια επεισόδια ανάμεσα σε άνδρες της φυλής Γκερζέ και Κονιανκέ.


Έκκληση για ηρεμία από τον πρόεδρο

Εν τω μεταξύ, αργά το βράδυ της Τρίτης, ο πρόεδρος της αφρικανικής χώρας, Alpha Conde, απηύθυνε έκκληση προς κάθε πλευρά για ηρεμία και αποκλιμάκωση της έντασης.

Στη διάρκεια της τοποθέτησής του αναφέρθηκε και στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, οι οποίες θεωρούνται εξαιρετικά σημαντικές για την ολοκλήρωση μιας ομαλής μετάβασης σε μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα του 2008. Ο Alpha Conde είχε εκλεγεί πρόεδρος το 2010 και από την πρώτη στιγμή είχε ζητήσει ενότητα για να υπάρξει πολιτική σταθερότητα.

Οι βουλευτικές εκλογές είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν στις 24 Σεπτεμβρίου, ύστερα από μια σειρά αναβολών λόγω συγκρούσεων μεταξύ αντίπαλων πολιτικών παρατάξεων.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Χρέος μαμούθ έχει η Ιταλία!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Χρέος μαμούθ έχει η Ιταλία!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ