2013-07-17 05:03:04
Φωτογραφία για Τρεις νεκροί σε δύο επιθέσεις στο Αφγανιστάν
Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους ένας άνδρας της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής για την Ασφάλεια (ISAF) του Αφγανιστάν η οποία τελεί υπό την διοίκηση του NATO, σκοτώθηκαν και τρεις ακόμη τραυματίστηκαν σε δύο επιθέσεις στο ανατολικό τμήμα της χώρας, δήλωσαν αξιωματούχοι.

«Ένας εκρηκτικός μηχανισμός ο οποίος είχε τοποθετηθεί σε ένα ποδήλατο πυροδοτήθηκε εξ αποστάσεως σκοτώνοντας έναν αστυνομικό και ένα στέλεχος της Εθνικής Διεύθυνσης Ασφαλείας (σ.σ. η αφγανική υπηρεσία πληροφοριών) σε ένα προάστιο της πόλης Τζαλαλαμπάντ», της πρωτεύουσας της επαρχίας Νανγκαρχάρ, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της επαρχίας Χαζράτ Χουσάιν.

Τα θύματα επέβαιναν σε μια μοτοσικλέτα και πήγαιναν στην εργασία τους, πρόσθεσε ο ίδιος. «Το στέλεχος της υπηρεσίας πληροφοριών ήταν πιθανόν ο στόχος», ανέφερε ο εκπρόσωπος, διευκρινίζοντας ότι τρεις διερχόμενοι πολίτες τραυματίστηκαν.

Επίσης σήμερα ένας στρατιώτης της δύναμης του NATO σκοτώθηκε από πυρά επιτιθέμενων στο ανατολικό Αφγανιστάν, ανέφερε η διεθνής δύναμη, χωρίς να διευκρινίσει την εθνικότητά του ή την ακριβή τοποθεσία όπου σημειώθηκε το επεισόδιο.

Εξάλλου χθες έγινε γνωστό ότι ένας Αφγανός στρατιώτης που είχε φυλακιστεί για την δολοφονία ενός Σλοβάκου στρατιώτη του NATO την περασμένη εβδομάδα στη επαρχία Κανταχάρ απέδρασε την Κυριακή με την βοήθεια ενός συνεργού του στις τάξεις των ένοπλων δυνάμεων. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ