2013-07-17 03:43:03
Φωτογραφία για Ψέριμος. Ο μικρός παράδεισος με τα τόσα δισεπίλυτα προβλήματα
Η Ψέριμος. Ένα νησάκι που αποτελεί παράδεισο για να περάσει κάποιος ήσυχα τις διακοπές του δυστυχώς είναι ξεχασμένο από το αθηνοκεντρικό κράτος αλλά και θύμα κακών νοοτροπιών κάποιων κατοίκων του.

Μπορεί να θεωρείται αυτονόητο ότι η διασφάλιση υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους πρέπει να είναι πρωταρχικό μέλημα του κράτους αλλά αυτό στην Ψέριμο δεν ισχύει αφού δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ γιατρός να φροντίσει τους κατοίκους και τους πολλούς τουρίστες σε περίπτωση ανάγκης για να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις όπως θάνατοι. Φυσικά ούτε οι ίδιοι μπορούν να φροντίσουν για την υγεία τους αφού δεν υπάρχει φαρμακείο και όποια λιγοστά φάρμακα είναι διαθέσιμα είναι λυγμένα, επικίνδυνα για την υγεία δηλ.

Και κάποιες δράσεις εθελοντών όπως π.χ. οι προληπτικές εξετάσεις που έγιναν πρόσφατα από τους γιατρούς της 80 ΑΔΤΕ να ήταν μια βοήθεια , δεν λύνουν έτσι το πρόβλημα αφού είναι κάτι προσωρινό και όχι μόνιμο όπως απαιτούν οι κάτοικοι του νησιού.


Και μιας και ο τουρισμός παίζει τεράστια σημασία για την οικονομία της Ψερίμου, ας αναλογιστούν ορισμένοι κάτοικοι τι ζημιά κάνουν με την κακή νοοτροπία του ότι θέλω κάνω. Η χειρότερη εικόνα για τους τουρίστες είναι να διασχίζουν κάποιοι με τα οχήματα τους όλη την παραλία για να φτάσουν μέχρι τον μώλο όπου δενουν τα καραβάκια. Και αυτό για να γλυτώσουν ένα δύο λεπτά από τον χρόνο τους αν θα χρησιμοποιήσουν τον περιφερειακό δρόμο που όπως λένε οι κάτοικοι είναι αχρησιμοποίητος. Αποτέλεσμα αυτού; Να μην ξανάρχονται ή να ακυρώνονται κρατήσεις δωματίων.

Αυτά και άλλα πολλά ανέδειξε η κάμερα του TV12 και ο Σάκης Κουκουράβας με το ρεπορτάζ που ετοίμασε.

Αν και υπήρξαν παρεμβάσεις από αρμόδιους , ευχής έργων θα ηταν να δωθεί οριστική λύση σε αυτά τα σοβαρά προβλήματα. Άλλωστε οι κάτοικοι μπούχτησαν από τις τόσες και τόσες υποσχέσεις.

dodekanisosnews.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ