2013-07-16 22:35:06
Φωτογραφία για Πάτρα: O Εμπορικός Σύλλογος στο πλευρό των δημοτικών αστυνομικών και των σχολικών φυλάκων
Την Παρασκευή 12/7/2013 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ε&ΕΣΠ πολύωρη σύσκεψη μεταξύ των εκπροσώπων των σχολικών φυλάκων, των δημοτικών αστυνομικών και μελών του Δ.Σ. του Ε&ΕΣΠ , αναφορικά με την κινητικότητα-διαθεσιμότητα των σχολικών φυλάκων και δημοτικών αστυνομικών καθώς και το κλίμα που επικρατεί στον χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της Aγοράς.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης υπήρξε απόλυτη ταύτιση θέσεων και απόψεων και διαπιστώθηκε ότι:

Μετά τα περίπου δύο εκατομμύρια ανέργους του ιδιωτικού τομέα και το κλείσιμο χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, έρχονται να προστεθούν στον μακρύ κατάλογο της ανεργίας χιλιάδες υπάλληλοι των Δήμων, (σχολικοί φύλακες και δημοτικοί αστυνομικοί) και να οδηγηθούν στην απόγνωση και απελπισία αφού δεν υπάρχει καμία, προοπτική απορρόφησης τους από τον διαλυμένο και καταστραμμένο ιδιωτικό τομέα, ενώ σίγουρα η ακολουθία των απολύσεων θα συνεχισθεί απροκάλυπτα στους Δήμους και τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα, χωρίς σχεδιασμό και αξιολογήσεις με μοναδικό κριτήριο την δήθεν μείωση των δημοσιονομικών εξόδων και το νοικοκύρεμα του κράτους.


Την ίδια ώρα που οι «νοικοκυραίοι» των Υπουργείων αφήνουν αναξιοποίητη την ευκαιρία για είσπραξη δισεκατομμυρίων ευρώ δια μέσου των ρυθμίσεων και διακανονισμού σε φόρους και ασφαλιστικά ταμεία, κάνουν παράλληλα ότι είναι δυνατόν για να εμποδίσουν, να δυσκολέψουν και τελικά, να αποτρέψουν την δυνατότητα αποπληρωμής των οφειλών των επιχειρήσεων και λόγω της δήθεν κατάρρευσης των δημοσίων εσόδων και μη τήρησης του προϋπολογισμού οι «φωστήρες» των Υπουργείων με περισσή ευκολία έρχονται να επιβάλουν νέα ισοδύναμα μέτρα.

Στην πραγματικότητα όμως το μοναδικό συμπέρασμα που αβίαστα προκύπτει για τον κάθε έναν μας είναι ότι ο σκοπός των νοικοκυραίων Κυβερνόντων έχει ως στόχο την δημιουργία ιδιωτικών εταιρειών παντού.

Ιδιώτες στην υγεία, ιδιώτες στην παιδεία, ιδιώτες στους Δήμους, ιδιώτες ακόμη και στην είσπραξη των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών.

Το «πετυχημένο» πείραμα με τις εισπράξεις μέσω ιδιωτικών εταιρειών από τις τράπεζες υπήρξε ο προπομπός για να ακολουθήσουν και σε άλλους τομείς την ίδια «πολιτική».

Το νέο δόγμα του «νοικοκυρέματος» του κράτους σε πλήρη εφαρμογή. Κοστίζει φυσικά πολύ παραπάνω αλλά δεν πειράζει αφού άλλος καλείται να πληρώσει, ο απλός πολίτης.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες θα είναι χαμηλότερου επιπέδου αλλά δεν πειράζει, οι λίγοι και οι βολεμένοι στέλνουν τα παιδία τους σε ιδιωτικά σχολεία, πηγαίνουν σε ιδιωτικά νοσοκομεία εσωτερικού ή εξωτερικού, έχουν δική τους security και φυσικά άλλος τους πληρώνει και μια καλή ακριβοπληρωμένη θέση στον Δημόσιο ή ευρύτερο Δημόσιο τομέα πάντα θα υπάρχει για αυτούς και τα παιδιά τους.

Άλλος πληρώνει, ο «τεμπέλης», ο «διεφθαρμένος» και «επίορκος» δημόσιος υπάλληλος , ο «κλέφτης» και «φοροφυγάς» επιχειρηματίας και ο άνεργος του ιδιωτικού τομέα που ενώ υπάρχουν τόσες θέσεις εργασίας αρνείται να προσληφθεί, περιμένοντας να διορισθεί μελλοντικά στο Δημόσιο.

Επειδή σε όλα αυτά πρέπει να μπει κάποτε ένα τέλος o Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών που εκπροσωπεί τους ανθρώπους τους κόπου και του μόχθου και υπηρετούν την πραγματική οικονομία και προσπαθούν με τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλουν καθημερινά, να δημιουργήσουν συνθήκες ανάπτυξης ευημερίας και προόδου για τον Τόπο μας και την Χώρα μας, εκφράζει απερίφραστα την άμεση συμπαράσταση του στους Δημοτικούς αστυνομικούς και τους σχολικούς φύλακες και καλεί όλους τους εκπροσώπους της επιστημονικής κοινότητας, τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον Δημόσιο, όλους τους εκπροσώπους των Παραγωγικών τάξεων και όλους τους εργαζόμενους στον Ιδιωτικό τομέα σε κοινή συστράτευση για την δημιουργία ενιαίου κοινωνικού μετώπου για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί τα σχέδια της εξαθλίωσης, της δυστυχίας, της απελπισίας και της φτώχειας, που οδηγούν οι λίγοι και εκ του ασφαλούς, την κοινωνία και την πατρίδα μας και για τον σκοπό αυτό θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες για δημιουργία κοινωνικού μετώπου με σύνθημα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να κτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας.

Το οφείλουμε στα παιδιά μας .
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ