2012-04-06 17:26:04
Φωτογραφία για Το μονοπώλιο των ΚΕΚ, καταγγέλλει ένα νόμιμα αδειοδοτημένο από τον ΕΚΕΠΙΣ ΕΕΣ
Θα ήθελα να καταγγείλω το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για την προκλητική ανάθεση της κατάρτισης και πιστοποίησης ανέργων σε βασικές δεξιότητες χρήσης ΤΠΕ μόνο σε πιστοποιημένα κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης, αποκλείοντας την συμμετοχή αδειοδοτημένων Εργαστηρίων Ελευθέρων Σπουδών (ΕΕΣ).

Και μόνο ο τίτλος του προγράμματος είναι φωτογραφική ανάθεση :“Επιχορηγηση με επιταγες καταρτισης (training voucher) της καταρτισης και πιστοποιησης ανεργων σε βασικες δεξιοτητες χρησης ΤΠΕ που θα πραγματοποιηθει απο πιστοποιημενα κεντρα επαγγελματικης καταρτισης”

Τα ΕΕΣ που έχουν άδεια λειτουργίας από το ΕΚΕΠΙΣ θεωρούνται διαφορετικά από τα ΚΕΚ τα οποία απλώς έχουν παλαιότερη πιστοποίηση από το ΕΚΕΠΙΣ αν και οι όροι αδειοδότησης και πιστοποίησης είναι ίδιοι. Πιστεύω ότι ο αποκλεισμός των ΕΕΣ από το πρόγραμμα αποτελεί ένα ακόμη σκάνδαλο για το οποίο πάλι κανείς δεν είναι υπεύθυνος
. Όσοι επένδυσαν στα ΕΕΣ είναι οι μεγάλοι χαμένοι. Θα μπορούσε το κράτος να απαγορεύσει την λειτουργία ΕΕΣ και όχι να μας δουλεύει. Πληρώνουμε φόρους, ασφάλεια, παράβολα, ακολουθούμε τις νόμιμε διαδικασίες που το κράτος ορίζει ώστε να παρέχουμε υπηρεσίες εκπαίδευσης και κατάρτισης και στο τέλος μας αποκλείει το ίδιο το κράτος από έργα εκπαίδευσης και κατάρτισης. Γιατί; Ποια συμφέροντα εξυπηρετεί τελικά το κράτος;

Θεωρώ ότι τα ΚΕΚ αποτελούν μονοπώλιο και «κλειστό» επάγγελμα σε θέματα εκπαίδευσης και κατάρτισης και δεν αφήνουν εδώ και χρόνια τίποτε να φύγει από τα νύχια τους. Μετά την διαβούλευση που έγινε για το συγκεκριμένο πρόγραμμα οι «υπεύθυνοι» του Υπουργείου μας διαβεβαίωναν ότι από την στιγμή τα ΕΕΣ ήταν αδειοδοτημένα από τον ΕΚΕΠΙΣ (σημερινό ΕΟΠΕΠ) θα μπορούσαν και αυτά να συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό. Μετά λύπης μας διαπιστώσαμε ότι το λογικό και νόμιμο δεν πέρασε με αποτέλεσμα την πίτα από τα 22.000.000€ του προγράμματος αυτού να την μοιραστούν μόνο τα ΚΕΚ. Δείτε τις σχέσεις των ΚΕΚ με συγκεκριμένους πολιτικούς. Δείτε την περίοδο που ανακοινώθηκε το πρόγραμμα, λίγο πριν τις εκλογές!!! Η διαδικασία που ακολουθούνταν μέχρι σήμερα (και συνεχίζει να ακολουθείται) ήταν να προωθούνται ψηφοθηρικές κομπίνες μεταξύ ΚΕΚ και πολιτικών. Δυστυχώς η κυβέρνηση αυτή, στις τελευταίες ημέρες της ύπαρξής της συνεχίζει να μοιράσει όσα μπορεί περισσότερα στα δικά της παιδιά. Και αυτά που ακούμε για δήθεν αλλαγές στην δημόσια διοίκηση είναι μπαρούφες. Οι ίδιοι που μας κατέστρεψαν κυβερνάνε και συνεχίζουν να μας καταστρέφουν.

Αναγνώστης Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ