2013-07-15 01:16:03
Φωτογραφία για Θα σας σώσει ο Παπουτσής!
Γράφει ο Δευκαλίων

Λοιπόν αδέρφια δέξιο-μνημονιακοί, μπαίνουμε στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου... βρισκόμαστε δηλαδή αισίως στο μέσο το καλοκαιριού κι αντί να μπαίνουν όλα στην καλοκαιρινή ραστώνη γίνεται το αντίθετο. Δηλαδή χαμός!

Τι εννοούμε;

Στην Πορτογαλία ο κυβερνητικός συνασπισμός κλυδωνίζεται από ένα συντηρητικό κόμμα που διατηρεί σαφείς δεσμούς με την Καθολική Εκκλησία.

Στην Ιταλία ο κυβερνητικός συνασπισμός έχει πρόβλημα γιατί έχει δικαστικά προβλήματα ο Σ. Μπερλουσκόνι.

Στην Ισπανία η κυβέρνηση παραπαίει γιατί στελέχη του κυβερνώντος δεξιού κόμματος κατηγορούνται για συμμετοχή σε συναλλαγές με μαύρο πολιτικό χρήμα.

Στη Γαλλία οι τρεις γνωστοί πιστοληπτικοί οίκοι υποβάθμισαν το αξιόχρεο της Γαλλικής Οικονομίας από ΑΑΑ σε ΑΑ+ με σταθερές προοπτικές.

Στο Λουξεμβούργο ο Πρωθυπουργός και γνωστός Ευρωπαϊστής πολιτικός κ. Γιούνγκερ, εξαναγκάσθηκε σε παραίτηση λόγω σκανδάλου κατασκοπείας.


Σε απλά Ελληνικά… ο Ευρωπαϊκός Νότος έχει αποσταθεροποιηθεί πολιτικά την ίδια ώρα που στο παγκόσμιο επίπεδο συντελούνται τεράστιες οικονομικές αλλαγές και στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου εφαρμόζονται πολιτικές σκληρής λιτότητας, είτε με τον μνημονιακό μανδύα, είτε όχι.

Συμπερασματικά… λίγο πριν από τις Γερμανικές Εκλογές όλα πάνε στραβά για την βίαια οικονομική παρέμβαση της Γερμανίας στις χώρες του Νότου. Την ίδια ώρα ο κυριότερος σύμμαχος της Γερμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Γαλλία, δέχεται ένα προβλέψιμο χτύπημα με την πιστοληπτική της υποβάθμιση. Τι συμβαίνει; Οι οπαδοί της θεωρίας συνωμοσίας είναι έτοιμοι να αποδεχτούν (αν δεν έχουν ήδη αποδεχτεί) ότι κάποιος είναι υπεύθυνος γι’ όλα αυτά.

Προσέξτε τώρα να δείτε που θα καταλήξουν όλα αυτά. Ενώ η ΕΚΤ δανείζει με σχεδόν μηδενικό επιτόκιο όλες αυτές οι χώρες που μπήκαν στην πολιτική και κοινωνική περιπέτεια, λόγω των μνημονιακών πολιτικών θα δανειστούν με υψηλά επιτόκια τα οποία θα μεγαλώσουν λόγω ακριβώς αυτής της πολιτικής αναταραχής. Άρα οι ευρωπαϊκές οικονομίες του Νότου θα έχουν ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα και την ίδια ώρα οι οικονομίες του Βορρά, που θα εκμεταλλευθούν τα μηδενικά σχεδόν επιτόκια δανεισμού, θα κερδίσουν αρκετά.

Δηλαδή το οικονομικό χάσμα μεταξύ Βορρά-Νότου διευρύνεται την ίδια ώρα που η μοναδική χώρα που θα μπορούσε να παίξει τον ρόλο γέφυρας μεταξύ Βορρά και Νότου έχει ουσιαστικό οικονομικό πρόβλημα. Κακά νέα λοιπόν για την ΕΕ και το νόμισμα της. Αυτή η κατάσταση μέσο-μακρόπρόθεσμα δεν πάει, πρέπει να αλλάξει.

Ποια θα είναι η αλλαγή;

Είτε η Γερμανία και οι συν αυτή χώρες θα αποφασίσουν να επιστρέψουν στον Ευρωπαϊκό Νότο τον πλούτο που έχουν πάρει δόλια, είτε η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ θα διασπαστούν.

Φυσικά τίποτε από αυτά δεν θα γίνει σε βραχυπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα. Απλά θα ζήσουμε την διάσωση εκ των έσω (δηλαδή μεταξύ άλλων και κούρεμα καταθέσεων) ήτοι bail in του Τραπεζικού Συστήματος των χωρών του Νότου.

Στην Ελλάδα έχουμε ήδη ζήσει μία «διάσωση» εκ των έσω (με το περιβόητο PSI που κούρεψε τις αποδόσεις και ονομαστικές τιμές ομολόγων που είχαν στα χέρια τους σχεδόν αποκλειστικά Έλληνες φυσικά και νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δίκαιου) ήτοιbail in και ετοιμαζόμαστε και για μία δεύτερη. Μέχρι τότε αρκετές δεκάδες χιλιάδες ανυπεράσπιστοι άνθρωποι θα χάσουν την δουλειά τους, αρκετές δεκάδες χιλιάδες οικογένειες θα καταστραφούν και στις τηλεοράσεις θα ακούμε ανοησίες για κινητικότητα κ.λπ.

Το βαρύναμε λιγάκι σήμερα… Αλλά τι να κάνουμε; Αδέρφια δέξιο-μνημονιακοί μην φοβάστε τίποτε, θα σας σώσει ο Παπουτσής!

stoxasmos-politikh.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ