2013-07-13 06:36:05
Φωτογραφία για Oι «τέσσερις κύλινδροι» της ΒΜW έγιναν 40 ετών
Το κτίριο-σήμα κατατεθέν του Μονάχου που στεγάζει τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας και όχι μόνον, γιορτάζει τα τεσαρακοστά του γενέθλια.

Το μεγαλύτερο… 4κύλινδρο κτίριο στον κόσμο, αυτό των κεντρικών εγκαταστάσεων της BMW στο Μόναχο που μαζί με το Ολυμπιακό Χωριό αποτελούν το «σήμα κατατεθέν» της πόλης, συμπλήρωσε 40 χρόνια ζωής.

Από τις 18 Μαΐου 1973, όταν και έγιναν τα εγκαίνια του αρχηγείου του BMW Group το κτίριο έγινε συνώνυμο της αρχιτεκτονικής ιστορίας της πόλης, αλλά και της εταιρικής εικόνας της εταιρίας. Την άνοιξη του 2013, 40 χρόνια ύστερα από την ολοκλήρωσή του, μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων ψήφισε το κτιριακό συγκρότημα που σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα καθηγητή Karl Schwanzer ως ένα από τα 15 πιο εντυπωσιακά εταιρικά γραφεία.

Το παρατσούκλι «4κύλινδρος» με σαφή αναφορά σε κινητήρες, συνοδεύει την ιστορία του κτιρίου, έστω και αν στο πέρασμα των χρόνων η ιστορία των κινητήρων της BMW δέθηκε με πολύ περισσότερους κυλίνδρους. Στις μέρες μας το ιστορικό αυτό κτίριο, συνδέεται με μια εξίσου εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής εξωτερική γέφυρα με το BMW Welt που σχεδιάστηκε από το διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Wolf D. Prix.

Το ενιαίο πλέον συγκρότημα φιλοξενεί εκτός από τα γραφεία της διοίκησης της εταιρίας και το μουσείο του BMW Group, ενώ αποτελεί πόλο έλξης όχι μόνον για τους πελάτες της μάρκας αλλά και για τους επισκέπτες της πόλης. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ