2013-07-11 21:25:04
Φωτογραφία για Στη Μυτιλήνη σήμερα εκτάκτως με ελικόπτερο ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης
Την Μυτιλήνη επισκέφτηκε σήμερα εκτάκτως κάτω από άκρα μυστικότητα και με ελικόπτερο ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κος Νικόλαος Δένδιας.

Σκοπός της άφιξης του είναι να εξετάσει το πρόβλημα της αυξανόμενης εισροής παράνομων μεταναστών στο νησί και να επιθεωρήσει το στρατόπεδο που παραχώρησε μόλις χτες η 98 ΑΔΤΕ στο υπουργείο για να κατασκευαστή άμεσα το προσωρινό κέντρο κράτησης μεταναστών.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του μαζί με τον υπουργό ήταν ο Αστυνομικός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου Δημήτρης Κουρσουμπάς και ο Διοικητής της 98 ΑΔΤΕ Υπτγος Δημήτρης Μήττας. Αμέσως μετά την περιοδεία στην Αστυνομική Δ/νση Λέσβου, στο χώρο του λιμανιού που κρατούνται προσωρινά οι παράνομοι μετανάστες αλλά και στο στρατόπεδο που επρόκειτο να κατασκευαστή το κέντρο, ο Υπουργός μαζί με τους υπολοίπους μετέβησαν στο Café bar Status στην Βαρειά Μυτιλήνης όπου πραγματοποιήθηκε μίνι σύσκεψη με τους προαναφερόμενους ενώ ο Υπουργός συνοδεία μάλιστα και «3» ανθρώπων της προσωπικής του φρουράς προέβει σε δηλώσεις στα τοπικά Μ.Μ.Ε..


Οι δηλώσεις

Όπως δήλωσε ο Υπουργός μέσα σε 50 ημέρες θα λειτουργήσει το κέντρο κράτησης μεταναστών στην Μυτιλήνη. Επίσης είπε ότι η ολοκλήρωση των εργασιών θα γίνουν έως τέλος του χρόνου αλλά στα τέλη Αυγούστου θα ανοίξει το κέντρο. Επίσης επεσήμανε πολλές φόρες ότι η εικόνα του λιμανιού Μυτιλήνης με τους μετανάστες είναι άθλια και δημιουργεί κακές εντυπώσεις στο εξωτερικό. Σύντομα όπως είπε θα λειτουργήσει στην Λέσβο και υποκατάστημα υπηρεσίας ασύλου. Η δουλειά των ΜΗ κυβερνητικών οργανώσεων είναι να καταγγέλλουν δήλωσε ο υπουργός σε σχετική ερώτηση

Το LesvosPost.com παραβρέθηκε στην συνάντηση του Υπουργού με τους αρμοδίους και καταγράψαμε πλάνα από αυτή..

Δείτε το βίντεο
lesvospost.com
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ