2013-07-11 20:47:04
Φωτογραφία για ΚΑΙ Ο... ΓΛΥΝΙΑΔΑΚΗΣ ΣΤΟ «Brent Petway & Friends»!
Με μεγάλο ενθουσιασμό υποδέχτηκαν τα παιδιά που συμμετέχουν στο 1ο Basketball Camp, «Brent Petway & Friends», του Navarino Dunes στην Costa Navarino, τον δις πρωταθλητή Ευρωλίγκας (με τους «αιώνιους» το 2000 και το 2012), Ανδρέα Γλυνιαδάκη!

Ο πρωταθλητής Καζακστάν με την Αστάνα και τέσσερις φορές πρωταθλητής Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό (1999, 2000, 2001) και τον Ολυμπιακό (2012) είχε να μοιραστεί πολλά με τα παιδιά όσων επέλεξαν τα ξενοδοχεία «The Romanos, a Luxury Collection Resort» και «The Westin Resort, Costa Navarino» για τις διακοπές τους.

«Καταρχήν θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, στον Brent Petway, την Costa Navarino και τους διοργανωτές που με κάλεσαν εδώ. Οι εγκαταστάσεις είναι μοναδικές, το ίδιο και οι εμπειρίες που βιώνετε ακολουθώντας το πρόγραμμα» είπε αρχικά ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης που έχει 28 συμμετοχές με την Εθνική Ελλάδας, ως μέλος της οποίας το 2009 στην Πολωνία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.


Μετά το τέλος του προγράμματος, που έχει καταρτιστεί από τον προπονητή του Ρέθυμνο Aegean, Θανάση Γιαπλέ, τον βοηθό του, Σταύρου Μυκονιάτη και τον γυμναστή της ομάδας, Βασίλη Μητσόπουλου, ο 32χρονος σέντερ μίλησε στα παιδιά που έλαβαν μέρος και απάντησε στις ερωτήσεις τους.

-Ποια συμβουλή θα έδινε στα παιδιά που θέλουν να ακολουθήσουν το δρόμο που έκανε εκείνος:

«Να δουλεύετε σκληρά! Κάθε μέρα, κάθε εποχή, κάθε χρόνο. Όπως στο σχολείο για να περάσετε την τάξη πρέπει να διαβάσετε τα μαθήματα και να δουλεύετε πάνω στη μελέτη τους, έτσι και στο μπάσκετ πρέπει να δουλεύετε σκληρά».

-Για το αν είναι μόνο θέμα δουλειάς να έχει κάποιος μπασκετμπολίστας επιτυχημένη πορεία είπε:

«Παίζουν πολλά ρόλο, ίσως και η τύχη καθορίζει μερικά πράγματα. Αλλά το βασικότερο στοιχείο είναι η δουλειά. Η θέληση και το κίνητρο που σου διατηρούν αμείωτη την επιθυμία για δουλειά. Όλοι αυτοί οι παίκτες που βλέπετε στην τηλεόραση έχουν μοχθήσει πολύ για να είναι εκεί που βρίσκονται. Χιλιάδες παιδιά παίζουν μπάσκετ, όμως λίγοι έφθασαν στο υψηλό επίπεδο. Σε αυτούς που δεν τα κατάφεραν, δεν του έφταιξε κανείς. Ούτε σε εσάς θα φταίξει κανείς. Ο κάθε ένας από εμάς είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του, και την πορεία του. Μην αναζητάτε δικαιολογίες, μην ρίχνετε την ευθύνη σε άλλους. Δεν θα σας φταίει κανείς.»

-Για την εμπειρία που είχε την περασμένη σεζόν να αγωνιστεί στο Καζακστάν με την Αστάνα απάντησε:

«Πραγματικά ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία. Είχαμε ένα πάρα πολύ καλό γήπεδο και η ομάδα μας παρείχε τα πάντα. Είχαμε καλή ομάδα. Το πρωτάθλημα αποτελείται από έξι ομάδες και η κανονική περίοδος έχει το εξης σύστημα διεξαγωγής. Παίζουμε με κάθε αντίπαλο δύο συνεχόμενα ματς. Έτσι έχουμε 10 εκτός έδρας ματς και άλλα τόσα εντός, κι αυτό γίνεται διοτι οι αποστάσεις είναι τεράστιες. Μπορεί να ταξιδέψεις και τρεις μέρες με τρένο για να βρεθεί στην πόλη που εδρεύει η αντίπαλη ομάδα. Φυσικά το εξωαγωνιστικό στοιχείο που κυριαρχεί είναι το κρύο, όμως είμαστε επαγγελματίες και είμαστε αφοσιωμένοι στο μπάσκετ, όποτε δεν μας προβληματίζει τόσο»

-Γιατί διάλεξε το μπάσκετ είπε:

«Δεν το διάλεξα. Δεν είχα ιδέα για το άθλημα, για την ιστορία του. Μου είπαν να παίξω και πήγα. Έκανα φίλους εκεί κι αυτό με κράτησε. Άρχισα το μπάσκετ όταν ήμουν 10 χρονών.. Σύντομα έγινα μέλος των μικρών Εθνικών ομάδων και μετά πήρα μεταγραφή.»

-Σε ποια ομάδα θα παίξει τη νέα σεζόν:

«Αυτή τη στιγμή το συμβόλαιο μου τελείωσε. Τώρα εκμεταλλεύομαι το καλοκαίρι για να δουλέψω ατομικά, να βελτιώσω ακόμη και τώρα στα 32 μου χρόνια, κάποιο ή κάποια στοιχεία στο παιχνίδι μου. Δουλεύω κάθε μέρα δύο ώρες και έχω μένω σε ένα σπίτι στην Αθήνα για να είμαι κοντά στον προσωπικό γυμναστή μου, για να μπορώ να ακολουθώ καθημερινά το πρόγραμμα. Όσον αφορά το νέο συμβόλαιο τώρα είναι η περίοδος της υπομονής. Περιμένω...»
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ