2012-04-06 13:34:05
Φωτογραφία για Μ. Κυριακοπούλου: «Χτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με την κοινωνία»
από το Γραφείο Τύπου

«Βρισκόμαστε στην πρωτεύουσα της Αχαΐας, σε έναν τόπο που έχει δώσει μεγάλους αγώνες και νίκες για τη Δημοκρατία, μαζί με ανθρώπους που μας συνέδεαν και μας συνδέουν δεσμοί συντροφικότητας, κοινές ανησυχίες και μια ισχυρή θέληση για να αγωνιστούμε και να αλλάξουμε την μοίρα αυτής της χώρας», τόνισε η βουλευτής Αχαΐας της «Κοινωνικής Συμφωνίας» Μαρία Κυριακοπούλου, στον χαιρετισμό, που απηύθυνε στην εντυπωσιακή σε όγκο εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρας με κεντρική ομιλήτρια την πρόεδρο του κόμματος Λούκα Κατσέλη. Και συνέχισε:

«Είμαστε εδώ, όχι γιατί φύγαμε εμείς από το ΠΑΣΟΚ, αλλά γιατί το ΠΑΣΟΚ εγκατέλειψε τις αξίες και τις αρχές που υπηρετούσαμε όλα αυτά τα χρόνια.

Είμαστε εδώ πιστοί στις αρχές και τις αξίες της ελευθερίας, της ισότητας, της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης και της εθνικής αξιοπρέπειας, τις οποίες υπηρετήσαμε όλα αυτά τα χρόνια, υπηρετούμε και θα υπηρετούμε απαρασάλευτα.


Είμαστε εδώ διότι πιστεύουμε ότι μπορούμε να χειριστούμε με σύνεση και ρεαλισμό τις σημερινές προκλήσεις και να άρουμε τις αδικίες που βιώνει ο λαός μας.

Είμαστε εδώ για να χτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με την κοινωνία, για να στηρίξουμε το κοινωνικό κράτος που ήταν και η μεγάλη κατάκτηση των προοδευτικών δυνάμεων του εικοστού αιώνα και βρίσκεται σήμερα σε κίνδυνο.

Για να αλλάξουμε το δρόμο της ανισότητας, της αδιαφορίας, της ατομικότητας, της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Γι’ αυτό και οδηγός μας είναι η ουσιαστική επικοινωνία με τον λαό, η εμπιστοσύνη και η αλληλεγγύη που συμβάλλει στη συλλογική προσπάθεια και δημιουργεί τη νέα σχέση του κόμματος με την κοινωνία.

Οι συλλογικοί αγώνες, άλλωστε, μπορούν να δημιουργήσουν έναν καλύτερο κόσμο, να οδηγήσουν στην ανασυγκρότηση των θεσμών και της κοινωνίας, για να υπηρετήσουμε το δημόσιο και εθνικό συμφέρον, τον άνθρωπο και τα δικαιώματά του.

Για μας η «Κοινωνική Συμφωνία» αποτελεί το νέο κοινωνικό συμβόλαιο με πολιτικά πρόσωπα που μπορούν να συνεννοούνται και να σχεδιάζουν ακριβοδίκαια για το συμφέρον του λαού και της πατρίδας μας.»

Η Βουλευτής έκλεισε τον χαιρετισμό της, υπογραμμίζοντας:

«Η ελπίδα είναι αυτή που μας έβαλε σε αυτό το μεγάλο καράβι για ένα τεράστιο ταξίδι που θα μας οδηγήσει στο να υπηρετήσουμε και πάλι τις μεγάλες αξίες της αλληλεγγύης, της συντροφικότητας, της πίστης στη Δημοκρατία και στην Ελευθερία πάνω απ΄ όλα. Την πίστη σε αυτό τον Λαό που είναι και ο θεμέλιος λίθος της Δημοκρατίας μας. Εμείς μπαίνοντας σε αυτό το καράβι, θα ταξιδέψουμε στον άλλο δρόμο, για τον οποίο χρόνια αγωνιζόμαστε και στον οποίο θέλουμε να καταλήξουμε με ασφάλεια για τη νέα γενιά, για να της δώσουμε όχι μόνο την ελπίδα, αλλά και το θάρρος να αγωνιστεί για τις μεγάλες αξίες του λαού μας». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ