2013-07-10 08:06:03
Φωτογραφία για Αυξήθηκε ο πληθωρισμός της Κίνας τον Ιούνιο
Ο ετήσιος πληθωρισμός της Κίνας επιταχύνθηκε περισσότερο του αναμενόμενου τον Ιούνιο, αλλά η μείωση των τιμών των βιομηχανιών της χώρας συνεχίστηκε για 16ο μήνα. Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας, ο πληθωρισμός αυξήθηκε στο 2,7% από 2,1% τον Μάιο, εν μέρει εξαιτίας αποτελέσματος βάσης.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας αναμένεται να διατηρήσει ουδέτερη τη νομισματική πολιτική της βραχυπρόθεσμα, ώστε να εξισορροπήσει την ανάγκη στήριξης της οικονομίας της χώρας και να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα τον πληθωρισμό καθώς και τις πιθανές «φούσκες» στην αγορά ακινήτων, αναφέρουν αναλυτές.

«Πιστεύουμε ότι τα στοιχεία του πληθωρισμού δεν θα μεταβάλουν τη στάση της νομισματικής πολιτικής. Δεν θεωρούμε ότι η κεντρική τράπεζα θα αυξήσει ή θα μειώσει τα επιτόκιά της εντός του έτους», δήλωσε οικονομολόγος της Standard Chartered Bank στη Σαγκάη.

Ο πληθωρισμός κινείται ακόμη κάτω από τον στόχο του 3,5% που έχει θέσει η κυβέρνηση της Κίνας και επίσης κάτω από το 3% που είναι το επιτόκιο για τις ετήσιες καταθέσεις. Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν κατά 4,9% από ένα χρόνο πριν έναντι 3,2% τον Μάιο. Η στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε επίσης ότι οι τιμές παραγωγού (εργοστασιακές τιμές) μειώθηκαν κατά 2,7% έναντι του Ιουνίου 2012 έναντι μείωσης 2,9% τον Μάιο. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ