2013-07-09 20:14:54
Φωτογραφία για Τα 24 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον Μπράιαν Ντάνστον...
Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Αμερικανού Μπράιαν Ντάνστον, που θα φοράει τα "ερυθρόλευκα" για τα επόμενα 2 χρόνια. 

 Ο Ντάνστον γεννήθηκε το 1986 στη Νέα Υόρκη και παίζει στη θέση του σέντερ. Έχει ύψος 2.03 και τα χαρακτηριστικά του θυμίζουν πολύ αυτά του Κάιλ Χάινς.

Αυτά είναι τα 24 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τον αντικαταστάτη του... Κάιλ Χάινς.

1) Γεννήθηκε στις 28 Μαΐου 1986

2) Γεννήθηκε στο Κεντάκι και συγκεκριμένα στο μικρό LeFrak, αλλά μεγάλωσε ως έφηβος στην κακόφημη περιοχή του "Queens" στη Νέα Υόρκη.

3) Είναι ανιψιός του Σάιον Ντάνστον, που υπήρξε κάποτε Νο1 ντραφτ στο πρωτάθλημα μπέιζμπολ (MLB)=

4) Είναι undersized για τη θέση "5" και στο κολέγιο έπαιζε και στο "4"

5) Διαθέτει, όμως, εντυπωσιακό άνοιγμα χεριών (2.21), καθώς και σωματοδομή που θυμίζει πολύ αυτή του Κάιλ Χάινς

6) Σπούδασε στο κολέγιο Φόρνταμ και μάλιστα ήταν πάρα πολύ καλός φοιτητής!

7) Αποφοίτησε ως μέλος της καλύτερης αμυντικής πεντάδας και δεύτερης καλύτερης πεντάδας της περιφέρειας (All-Atlantic 10)

8) Έκανε μια πολύ καλή καριέρα στους "Ραμς". Μέχρι σήμερα είναι ο 2ος καλύτερος σκόρερ (1.832 πόντοι), 3ος ριμπάουντερ (993) και πρώτος μπλοκέρ (118) στην ιστορία του κολεγίου.

Για την ιστορία πρώτος σκόρερ ειναι Εντ Κόνλιν. Στο ίδιο σχολείο φοίτησε και ένας ακόμη παίκτης του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο Ροκ Άντερσον (συνεργάστηκαν στον Πανιώνιο), αλλά και ο Σμους Πάρκερ.

9) Πρόκειται για "Iron Man", έχοντας παίξει και στα 120 παιχνίδια της ομάδας του αυτά τα τέσσερα χρόνια. Ξεκίνησε ως βασικός στα 118.

10) Μετά το κολέγιο πήρε μέρος στο Summer League με τους Λος Άντζελες Λέικερς, χωρίς να καταφέρει να κερδίσει μια θέση στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

10) Η πρώτη του επαγγελματική δουλειά ήταν στην Κορέα! Πήρε το πρωτάθλημα με τη Μόμπις Φίμπους, έχοντας 37 πόντους και 14 ριμπάουντ στο ματς που έκρινε τον τίτλο.

11) Είχε καλά νούμερα, αλλά έπεσε θύμα του περίεργου κανονισμού του κορεάτικου πρωταθλήματος που δεν επέτρεπε σε μια ομάδα να χρησιμοποιεί ταυτόχρονα δύο Αμερικανούς στο παρκέ. Οπότε μοιραία δεν είχε τόσο πολύ χρόνο συμμετοχής. Τα 21 αυτά λεπτά στο παρκέ, όμως, του αρκούσαν για να βγάλει καλά νούμερα.

12) Πρώτη του ευρωπαϊκή ομάδα ήταν ο Άρης. Τον επέλεξε ο Σαρόν Ντρούκερ που αποχώρησε όπως και ο Ντάνστον λίγους μήνες μετά.

13) Έπαιξε δύο χρονιές στο Ισραήλ, όπου κατάφερε να καταξιωθεί και να φτιάξει καλό όνομα. Πρώτα στην Μπνέι Χασαρόν και στη συνέχεια στην Χαποέλ Χολόν.

14) Πέρσι υπήρχαν δημοσιεύματα που τον ήθελαν έτοιμο να υπογράψει συμβόλαιο (μη εγγυημένο) με τους Μπρούκλιν Νετς.

15) Αντίθετα προτίμησε τη Βαρέζε, η οποία αποτέλεσε πέρσι την έκπληξη του ιταλικού πρωταθλήματος. Στην "Lega" κατάφερε να εκτοξεύσει τα νούμερα του.

16) Ήταν πρώτος μπλοκέρ (2.1), πρώτος κλέφτης (2.5) και πρώτος στο σύστημα αξιολόγησης. Είχε ακόμη 14.2 πόντους με 62% στα δίποντα και 74% στις βολές. Τα τελευταία χρόνια έχει βελτιώσει πολύ τα ποσοστά του από τη γραμμή.

17) "Είμαι ένας σκληρός παίκτης, ένας εργάτης, που βγάζει ενέργεια στο παρκέ" περιγράφει ο ίδιος τον εαυτό του.

18) Το καλοκαίρι παίρνει μέρος σε τουρνουά streetball στη Νέα Υόρκη

19) Θεωρείται εξπέρ στην άμυνα. Δεν το λένε μόνο τα "αμυντικά" στατιστικά του, αλλά και η όλη του παρουσία στο παρκέ. Αμύνεται εξαιρετικά σε καταστάσεις pick-n-roll, είναι πολύ δυνατός μες στη ρακέτα, ενώ πλέον αποφεύγει τα εύκολα φάουλ. Το τελευταίο ήταν ένα από τα βασικά του προβλήματα στον Άρη, σύμφωνα με τον προπονητή του στον Άρη, Σάρον Ντρούκερ.

20) Οι ειδικές στατιστικές υπογραμμίζουν την ικανότητα του να παίζει το pick-n-roll. Κάνει καλά σκριν και ρολάρει γρήγορα μέσα. Είναι ένα στοιχείο πολύ σημαντικό για την επιλογή του, καθώς ο Ολυμπιακός έψαχνε έναν παίκτη που θα μπορεί να συνεργαστεί καλά με τον Βασίλη Σπανούλη.

21) Στον Ολυμπιακό υπέγραψε διετές συμβόλαιο. Αν το εξαντλήσει θα σημαίνει ότι θα παίξει για πρώτη φορά στην επαγγελματική του καριέρα για δύο συνεχόμενες σεζόν στην ίδια ομάδα.

22) Στη Βαρέζε φορούσε το Νο42. Το ίδιο είχε και στο κολέγιο.

23) Ο Μπράιαν Ντάνστον στην επίθεση

24) Ο Μπράιαν Ντάνστον στην άμυνα

 http://www.sport24.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ