2013-07-09 10:55:37
Φωτογραφία για Μισάνθρωποι και εγκληματίες
Μιχάλης Ιγνατίου

Eχουν στερέψει οι λέξεις για να περιγράψει κανείς τη ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή και τον αρχηγό της, Νίκο Μιχαλολιάκο.

Το τελευταίο διάστημα, αν και μακριά, ένιωθα πως είχαν κηρύξει... «υποχώρηση» μετά τα θλιβερά γεγονότα στη Βουλή, όπου έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο.

Χλεύασαν τους δημοκρατικούς θεσμούς, αν και πάντα τους χρησιμοποιούν για να επιβάλουν τις φασιστικές θέσεις τους.

Η απόκτηση από την αμερικανική ομάδα του Μιλγουόκι του νεαρού Ελληνο-Νιγηριανού Γιάννη Αντετοκούνμπο, που νιώθει Ελληνας και το δείχνει, ήταν η αιτία επανεμφάνισης της Χρυσής Αυγής και του αρχηγού της, ενός αναξιοπρεπούς «ανθρώπου», ο οποίος κηρύσσει το μίσος και αγαλλιάζεται με την ιδέα και μόνο ότι θα εκδιώξει χιλιάδες συνανθρώπους μας που βρήκαν καταφύγιο στην Ελλάδα.

Η επίθεση εναντίον του Γιάννη προκαλεί θλίψη, αλλά και οργή. Θλίψη, διότι η ζωή ενός παιδιού δεν λογαριάζεται από τους μισανθρώπους της Χρυσής Αυγής και οργή, διότι μας έχουν ρεζιλέψει σε όλο τον κόσμο. «Οχι, δεν είμαστε ρατσιστές», είπα δυνατά -σχεδόν φωναχτά- σε καλό συνάδελφο στην Ουάσιγκτον που ξεκίνησε τη συζήτηση για το θέμα καθώς έφτασε φρέσκια η είδηση της δήλωσης περί χιμπατζή του Μιχαλολιάκου.


Προσωπικά, αλλά και άλλοι Ελληνες που γνωρίζω στην Αμερική, ένιωσα πολύ μεγάλη υπερηφάνεια όταν είδα τον Νικγηριανό έφηβο να σηκώνεται με την ελληνική σημαία αγκαλιά. Ηταν πραγματικά μια όμορφη, μια ευλογημένη στιγμή, καθώς με μία κίνηση έδειξε στα εκατομμύρια που τον έβλεπαν ότι η λευκή Ελλάδα έκανε και κάτι καλό σε ό,τι αφορά τους μετανάστες για να υψώνει τη γαλανόλευκη το παιδί των Νιγηριανών μεταναστών.

Ο τρόπος με τον οποίο έδειξε την ελληνική σημαία ήταν μία μεγάλη βοήθεια και για όσους στο εξωτερικό αντιπαλεύονται τη Χρυσή Αυγή και τη μισητή ατζέντα που αντιπροσωπεύει. Ηταν ένα γερό κτύπημα στους απαράδεκτους Χρυσαυγίτες, που κηρύσσουν το μίσος.

Η ρατσιστική δήλωση του Μιχαλολιάκου πρέπει να λειτουργήσει ως η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας έχει υποχρέωση προς τη Δημοκρατία, η οποία γεννήθηκε στην Ελλάδα, να τους αντιμετωπίσει ως εγκληματίες του κοινού Ποινικού Δικαίου.
ΕΘΝΟΣ
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ