2013-07-09 10:38:04
Φωτογραφία για Παγωμένες παραμένουν οι επιστροφές
Το ΥΠΟΙΚ επικαλείται τον Μένιππο και το κράτος εξελίσσεται σε κοινό μπαταχτσή Πάνω από τρία χρόνια - δηλαδή, σχεδόν από την πρώτη μέρα που ενέσκηψε η κρίση στη χώρα μας και επισήμως - έχουν λαμβάνειν επιστροφές από το δημόσιο επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Πρόκειται κυρίως για εξαγωγικές επιχειρήσεις, που τους οφείλεται ΦΠΑ από το 2011 και σε ορισμένες, ακραίες, περιπτώσεις, από το 2010! Στις επανειλημμένες οχλήσεις τους, το υπουργείο Οικονομικών απαντά με τη γνωστή ρήση του Μένιππου: «Ουκ αν λάβεις, παρά του μη έχοντος».

Ωστόσο, αυτός δεν είναι ο μοναδικός λόγος που το κράτος εξελίσσεται σε κοινό ...μπαταχτσή. Ο άλλος λόγος, που κυρίως λειτουργεί αρνητικά στις επιστροφές, έχει να κάνει με την ανάγκη να παρουσιάσει η χώρα μας πλεόνασμα στο τέλος του χρόνου. Και για να γίνει αυτό, επιβάλλεται να σταματήσει τις πληρωμές. Με τη διαφορά ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν τις ξεκίνησε καν. Με τα γνωστά αποτελέσματα στη ρευστότητα της αγοράς, η οποία έχει στερέψει σχεδόν σε απόλυτο βαθμό, εδώ και κάτι μήνες.

Τα αποτεΤλέσματα αυτής της κατάστασης αποτυπώνονται ξεκάθαρα στα λουκέτο των επιχειρήσεων, που αυξάνουν επικίνδυνα το τελευταίο διάστημα.
voria.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Οι ισλαμιστές και τα Σκόπια
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Οι ισλαμιστές και τα Σκόπια
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ