2013-07-09 02:26:04
Φωτογραφία για Οι βιοτεχνίες του Μπαγκλαντές στο μικροσκόπιο της ΕΕ
Το Μπαγκλαντές εμφανίζει έναν από τους μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης παγκοσμίως. Για αρκετούς θεωρείται μαζί με την Ινδία ο... παράδεισος των επιχειρήσεων ένδυσης, με εκατ. ανθρώπους να στοιβάζονται σε ακατάλληλα κτήρια και να παράγουν μαζικά ρούχα και άλλα αξεσουάρ, τα οποία στη συνέχεια μεταφέρονται προς πώληση στις ανεπτυγμένες αγορές της Δύσης.

Δεν προξενεί λοιπόν καμία εντύπωση που ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Εμπόριο, Κάρελ ντε Χουχτ, κάλεσε τις αρχές της χώρας να βελτιώσουν τις αμοιβές και τις συνθήκες εργασίας.

Μιλώντας από τη Γενεύη δεν παρέλειψε να εξηγήσει πως «εάν οι (Ευρωπαίοι) πολίτες είναι ευαίσθητοι όσον αφορά σε όλα αυτά τα ζητήματα θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι οι υψηλότεροι μισθοί στο Μπανγκλαντές πιθανόν θα έχουν ως συνέπεια να πληρώνουν 50 λεπτά περισσότερα για ένα μπλουζάκι στην Ευρώπη, ποσό που δεν είναι κι αξεπέραστο».

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι η ΕΕ θα επανεξετάσει την ευνοϊκή εμπορική πολιτική που εφαρμόζουν οι Βρυξέλλες έναντι των εξαγωγικών επιχειρήσεων του Μπανγκλαντές εάν η κυβέρνηση της χώρας δεν βελτιώσει το ταχύτερο δυνατόν τις εργασιακές συνθήκες, μετά την καταστροφή η οποία στοίχισε τη ζωή σε περίπου 1.250 ανθρώπους το 2012. Εκείνη τη χρονιά, ένα κτήριο -στο οποίο στεγάζονταν βιοτεχνίες που παρήγαγαν ενδύματα για μεγάλες πολυεθνικές- κατέρρευσε, βυθίζοντας στο πένθος μια ολόκληρη χώρα.
ΑΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Στη Φιορεντίνα ο Γκόμεζ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Στη Φιορεντίνα ο Γκόμεζ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ