2013-07-08 13:15:09
Φωτογραφία για Ένταση στη δίκη Τσοχατζόπουλου για τα υποβρύχια
Ένταση κυριάρχησε για άλλη μια φορά στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων Ο Ακης Τσοχατζόπουλος και ο συγκατηγορούμενός του Γιάννης Σμπώκος αντέδρασαν έντονα, όταν η Πολιτική Αγωγή παρουσίασε έγγραφα σύμφωνα με τα οποία τον Οκτώβριο του 1998 το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε μετά από πρόταση του Ναυτικού να επιλέξει την κατασκευάστρια εταιρεία HDW και τα Ελληνικά Ναυπηγεία για τα υποβρύχια.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τους δικηγόρους της Πολιτικής Αγωγής, υπήρξε μεθόδευση από τον Ακη Τσοχατζόπουλο.

Πολιτική Αγωγή: Το ΚΥΣΕΑ έδωσε την προμήθεια στα Ελληνικά Ναυπηγεία τον Ιούλιο του 1998 χωρίς να υποδεικνύει κατασκευαστή. Τον Οκτώβριο του 1998 το ΚΥΣΕΑ αποφασίζει μετά από πρόταση του Ναυτικού, το οποίο υπέδειξε την HDW, και επιλέγει την HDW και τα Ελληνικά Ναυπηγεία.

Τσοχατζόπουλος: Ένσταση και διαμαρτυρία για την Πολιτική Αγωγή


Πολιτική Αγωγή: Υπήρξε μεθόδευση πολύ συγκεκριμένη από τον κ. Τσοχατζόπουλο και δεν έχει να κάνει με την τυπική νομιμότητα των συμβάσεων. Έγινε μεθόδευση να πάμε με νομότυπους τρόπους στην υπογραφή των συμβάσεων.

Τσοχατζόπουλος: Αυτό είναι πρωτοφανές. Από πού κι ως πού αντλούν το δικαίωμα και αμφισβητούν την εγκυρότητα θεσμοθετημένων οργάνων; Πάνε να συνδέσουν την θεσμική δουλειά με κάποιον τρίτο. Εμένα. Επιβαρύνουν το δικαστήριο με άσχετα πράγματα.

Πρόεδρος: Μην αντιδράτε με οτιδήποτε. Αυτή είναι η κατηγορία. Θα την ακούτε συνέχεια.

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος με έντονο ύφος υποστήριξε πως δεν υπάρχει κατηγορία και πως πρόκειται για «ιστορίες της Πολιτικής Αγωγής», για να λάβει αμέσως τον λόγο ο συνήγορος του Λεωνίδας Κοτσαλής, ο οποίος υποστήριξε πως θα καταθέσουν ενώπιον του δικαστηρίου μελέτη που δείχνει πως το κατηγορητήριο είναι αστήριχτο.

Κοτσαλής: Αύριο θα καταθέσουμε μελέτη που δείχνει ότι το κατηγορητήριο είναι αστήριχτο. Ασχολείται με χρήματα που δεν ακουμπούν τον Τσοχατζόπουλο. Η δική μας θέση από την αρχή είναι ότι δεν υπάρχει δωροδοκία. Το δικαστήριο επέλεξε να μην ασχοληθεί. Το Ελληνικό Δημόσιο συνεβλήθη με Ελληνικά Ναυπηγεία και τα Ναυπηγεία με την HDW.

Οι δικηγόροι της Πολιτικής Αγωγής υποστήριξαν πως από τα έγγραφα φαίνεται η διασύνδεση, η μίζα και η ροή του «μαύρου» χρήματος, γεγονός που προκάλεσε την οργή του κατηγορούμενου πρώην υπουργού.

Τσοχατζόπουλος: Τι λέει κ. Πρόεδρε;

Πρόεδρος: Αυτή είναι η κατηγορία. Αν δεν την αντέχετε αποχωρείστε. Τσοχατζόπουλος: Πρέπει να σταματήσετε αυτό το θέατρο. Τα έγγραφα που διαβάζονται είναι τα επίσημα του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου. Αυτά τα έγγραφα ελέγχονται από θεσμικά όργανα. Μέχρι να φτάσουν στον Υπουργό ελέγχονται πέντε φορές. Επειδή οι κυρίες της πολιτικής αγωγής δεν έχουν ιδέα πώς γίνονται αυτά τα πράγματα και διατυπώνουν κατηγορητήριο που δεν έχει καμία σχέση. Να σταματήσει αυτό. Το κατηγορητήριο είναι κατασκευασμένο για επικοινωνιακούς λόγους. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ