2013-07-08 10:31:05
Φωτογραφία για Βανταράκης - Kουρή: Αντιδράσεις ...με δόσεις
Οι εξελίξεις των τελευταίων 24 ωρών απέδειξαν ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι το μέσο επιβολής και πεδίο εφαρμογής των πιο σκληρών αντικοινωνικών μέτρων. Η πρώτη απόφαση για διαθεσιμότητα υλοποιήθηκε στα πλαίσια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και παρά το «αίσιο» τέλος για τους 1800 περίπου εργαζόμενους ΔΕ ΙΔΑΧ, η κερκόπορτα για την άλωση των εργαζομένων έμεινε ανοικτή.

Σήμερα λοιπόν, οι εκπαιδευτικοί, οι δημοτικοί Αστυνομικοί, οι σχολικοί φύλακες οδηγούνται (με τις γνωστές αντιδημοκρατικές διαδικασίες που οδήγησαν σε κλείσιμο την ΕΡΤ) στη διαθεσιμότητα και πολλοί από αυτούς σε απόλυση.

Οι δύο ομάδες εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελούν για τους δήμους ξεχωριστούς θεσμούς που δημιουργήθηκαν στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού και της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των τοπικών κοινωνιών. Το έργο τους τελείται στα πλαίσια της εύρυθμης και ασφαλούς λειτουργίας του δημόσιου χώρου και ο ρόλος τους δεν ταυτίζεται με τις πολιτικές της κεντρικής εξουσίας, δηλαδή πολιτικές αυταρχισμού, καταστολής, καταδίωξης και αστυνομοκρατούμενης αυθαιρεσίας. Οι δεσμοί τους με την τοπική κοινωνία είναι προσωπικοί, φιλικοί και ιδιαίτεροι.


Η κατάργηση αυτών των θεσμών και των δομών τους συρρικνώνει τους ΟΤΑ και τους απογυμνώνει από κάθε δυνατότητα άσκησης φιλικής και οικείας πολιτικής στα πλαίσια μίας υπεύθυνης και δημιουργικής κοινωνίας.

Η χλιαρή αμφίσημη λεκτική αντίδραση της ΚΕΔΕ, όλο αυτό το διάστημα, διευκόλυνε την Κυβέρνηση στις επιλογές της. Θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά από τη στιγμή που η ΚΕΔΕ ελέγχεται από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ; Από τη στιγμή, που και οι δήμαρχοι που δηλώνουν ανεξάρτητοι, υλοποιούν με ευλάβεια τις κυβερνητικές εντολές; Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι κυρίως, οι Δήμαρχοι των 5 μεγαλύτερων δήμων είναι υποταγμένοι και δεν έχουν το ανάστημα να παλέψουν υπερασπιζόμενοι τους πολίτες, κόντρα στα κόμματα τους ή τις πολιτικές τους εξαρτήσεις.

Έχουμε προτείνει, δημόσια, από την πρώτη φάση υλοποίησης της διαθεσιμότητας, προβλέποντας αυτό που θα ακολουθήσει, τη μαζική παραίτηση Δημάρχων, δημοτικών συμβούλων και των αναπληρωτών τους, μία πρόταση που λοιδορήθηκε και χαρακτηρίστηκε «προσχηματική». Επανερχόμαστε στην πρότασή μας και επιμένουμε ότι μόνο με τις μαζικές παραιτήσεις μπορούμε να ταρακουνήσουμε την Κυβέρνηση. Είναι ο μόνος τρόπος αντίστασης κατά της κυβερνητικής αυθαιρεσίας και προσβολής των δημοκρατικών αξιών και θεσμών.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ