2013-07-07 12:50:03
Φωτογραφία για Κουράκης για περιφερειάρχης - Φουντώνουν τα σενάρια για τον δήμαρχο Ηρακλείου
του Γιώργου Λαμπράκη

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό της Κρήτης με φόντο τις εκλογές της αυτοδιοίκησης βάζουν τα σενάρια που αναζωπυρώθηκαν τα τελευταία 24ωρα και τα οποία θέλουν τον Γιάννη Κουράκη να διεκδικεί την Περιφέρεια Κρήτης, τον ερχόμενο Ιούνιο! Ο δήμαρχος Ηρακλείου, σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, είχε πριν από λίγες ημέρες επαφή με τα ανώτατα κομματικά κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ με θέμα τις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, οι οποίες θα γίνουν ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές σε λιγότερο από έναν χρόνο.

Οι επαφές έγιναν - όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του prismanews.gr - με το περιβάλλον Βενιζέλου, ενώ συζητήθηκε το ενδεχόμενο καθόδου του Γιάννη Κουράκη στην περιφέρεια Κρήτης και όχι στον δήμο Ηρακλείου, όπως ο ίδιος ο δήμαρχος έχει αφήσει να εννοηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα. Άλλωστε, οι επαφές και οι συναντήσεις του δημάρχου με τοπικούς παράγοντες ( και από άλλους πολιτικούς χώρους ) σε μια πρώτη βολιδοσκόπηση για να συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιό του, γίνονταν με άξονα την ανανέωση της θητείας της παρούσας δημοτικής αρχής, ωστόσο τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ επιμένουν πως κάτι έχει ... αλλάξει τις τελευταίες ημέρες.


Παράγοντες που βρίσκονται κοντά στον δήμαρχο, σημειώνουν πως οι ενέργειες του Γιάννη Κουράκη είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένες με την ανανέωση της θητείας του στη Λότζια και μάλιστα αναφέρουν πως με τα έργα που εκτελούνται, που πρόκειται να ολοκληρωθούν ή να δρομολογηθούν το επόμενο διάστημα στην πόλη, οι πολίτες θα τον εμπιστευθούν για μια ακόμα τετραετία...

Βέβαια, αυτό μπορεί να διαβαστεί και ανάποδα, καθώς μετά την ολοκλήρωση σημαντικών έργων (όπως του Πολιτιστικού Κέντρου, της Βικελαίας, των πεζοδρομήσεων του ιστορικού κέντρου και τις παρεμβάσεις πέριξ της πόλης) ο δήμαρχος Ηρακλείου δεν έχει παρά να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω αυτοδιοικητικά... Ή μήπως ακόμα και μια θέση σε ευρωψηφοδέλτιο ... ;

Οι κινήσεις Αρναουτάκη

Αναμφισβήτητα, η επαλήθευση και μόνο των παραπάνω, είναι αρκετή να πυροδοτήσει το κλίμα στο τοπικό πολιτικό σκηνικό, καθώς ο νυν περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, όχι μόνο επιθυμεί να ανανεώσει την θητεία του στην αιρετή περιφέρεια Κρήτης, αλλά έχει και τις ... ευλογίες πολλών στελεχών κεντρικά καθώς το έργο του κρίνεται ιδιαίτερα επιτυχημένο, μέσα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για την περιφέρεια αλλά και τον θεσμό της αυτοδιοίκησης συνολικά.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, πώς στην περιφέρεια Κρήτης παρακολουθούν στενά τις κινήσεις Κουράκη ενόψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών και αυτό είναι κάτι παραπάνω από εμφανές, για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στο μέγαρο της πλατείας Ελευθερίας, στο οποίο έχουν αρχίζει οι συζητήσεις με φόντο την κάλπη... Και όπως είναι φυσικό, οι συζητήσεις φέρνουν τους σχεδιασμούς για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε κατάστασης... Ακόμα και της ευθείας αντιπαράθεσης των δύο ισχυρών πολιτικών ανδρών, με φόντο την θέση του αιρετού περιφερειάρχη Κρήτης!
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ