2013-07-05 17:00:15
Φωτογραφία για Πώς και πού να κρύψετε τα χρήματά σας όταν ταξιδεύετε
Όταν ταξιδεύετε, μέχρι και το τελευταίο σας νόμισμα μετράει. Δυστυχώς όμως, ο κάθε ταξιδιώτης κινδυνεύει να πέσει θύμα κλοπής. Αυτό συμβαίνει επειδή συνήθως οι τουρίστες κυκλοφορούν με συνάλλαγμα, πράγμα που τους καθιστά έναν από τους κύριους στόχους για τους κάθε λογής κακοποιούς.

Σίγουρα, δεν μπορούμε όλοι μας να έχουμε διαρκώς το νου μας στα πολύτιμα προσωπικά μας αντικείμενα ή τα χρήματά μας, επομένως θα πρέπει να καταφύγουμε στη στρατηγική του κρυψίματος!

Στα ρούχα σας

Όταν βρίσκεστε στο εξωτερικό, πιθανότερα θα περνάτε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μακριά από το ξενοδοχείο σας. Επομένως, θα πρέπει να έχετε μαζί σας χρήματα, αλλά δεν πρέπει να είναι εύκολο για τους ...ελαφροχέρηδες να σας τα πάρουν.

Μπορείτε να κάνετε όλα τα ρούχα σας ανθεκτικά στις κλοπές, ράβοντας τη δική σας τσέπη προστασίας στο εσωτερικό των βαλιτσών, των παντελονιών ή και των υπόλοιπων ρούχων σας. Δε χρειάζεται να είναι κανείς μεγάλος ράφτης, μιας και οποιοδήποτε απλό τετράγωνο κομμάτι ύφασμα αρκεί και με το παραπάνω. Μάλιστα, οι κυρίες έχουν μια ακόμα αντικλεπτική επιλογή, αφού μπορούν να κρύβουν μετρητά και στο σουτιέν τους.


Πάνω απ' όλα, πρέπει να θυμάστε ότι οι εξωτερικές τσέπες που κλείνουν με κουμπιά, φερμουάρ και τα συναφή είναι εκπληκτικά αναποτελεσματικές απέναντι στο μέσο πορτοφολά.

Στο ξενοδοχείο

Αν δεν θέλετε να πάρετε όλα τα χρήματά σας μαζί, μπορείτε να βρείτε ευφάνταστες κρυψώνες στο ξενοδοχείο. Μπορείτε για παράδειγμα να χρησιμοποιήσετε σαν χρηματοκιβώτιο ένα άδειο σαμπουάν, ή να βάλετε τα χρήματα μέσα στο πιστολάκι για τα μαλλιά (μην ξεχαστείτε και το ανάψετε όμως μετά!). Ναι, μπορεί το όλο σκηνικό να σας μοιάζει με φιλμ νουάρ και κατασκοπεία, αλλά καλύτερα να είστε προφυλαγμένοι παρά να καταστραφούν οι διακοπές σας από μια κλοπή.

Προσοχή στις ζημιές

Πολλοί τουρίστες καταφεύγουν σε αρκετά έξυπνες λύσεις για να κρύβουν χρήματα και λοιπά προσωπικά αντικείμενα από τα μάτια του κακόβουλου κόσμου, κάτω από τις γωνίες των χαλιών ή κολλώντας τα κάτω από συρτάρια· μερικοί μάλιστα ξεβίδωναν τις σχάρες εξαερισμού για να κρύψουν μέσα στους αγωγούς τα πολύτιμά τους πράγματα. Να θυμάστε όμως πως το κρύψιμο προσωπικών αντικειμένων είναι σωστό· η φθορά του χώρου που μας φιλοξενεί δεν είναι! Εκτός από την ηθική διάσταση του όλου πράγματος, δε χρειάζεται να πληρώσετε για ενδεχόμενες ζημιές που προκαλέσατε, χάνοντας έτσι τα χρήματα που προσπαθούσατε να κρύψετε!

Το σημαντικότερο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι να διατηρείτε πολλές κρυψώνες. Αν κρύβετε όλα τα μετρητά και τις πιστωτικές σας κάρτες σε ένα μόνο σημείο, θα χρειαστεί μονάχα μια κακή στιγμή για να τα χάσετε όλα. Αν μπορείτε, δοκιμάστε να κρύβετε τα χρήματά σας τόσο στις κρυφές τσέπες που αναφέραμε παραπάνω, όσο και στις βαλίτσες αλλά και στο μέρος διαμονής σας. Θα έχετε μετρητά στη διάθεσή σας όποτε τα χρειαστείτε και δε θα πανικοβληθείτε (και τόσο) εάν ανακαλύψετε πως μια από τις κρυψώνες σας είναι άδεια.

Κυρίως όμως, μην κάνετε παρανοϊκές σκέψεις· η συντριπτική πλειονότητα όλων όσοι συναντάτε στα ταξίδια σας δεν έχουν βάλει σκοπό να σας κλέψουν, ληστέψουν ή εκμεταλλευτούν γενικότερα. Το πρόβλημα είναι ότι ένας με τέτοιο σκοπό αρκεί. Επομένως, το καλύτερο θα ήταν να είστε όλοι προετοιμασμένοι για να μην υπάρξουν έκτροπα. Με λίγη προσοχή και πολλή δημιουργικότητα, θα μπορείτε να απολαύσετε τις διακοπές σας, έχοντας παράλληλα και τα ρευστά διαθέσιμα για να τις κάνετε αξέχαστες.

Καλό... κρύψιμο!
πηγη
pestanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ